Eerste Centenario arriveert aan andere kant van de oceaan

Auteur: , 41 Reacties

Deze heeft blauwe details.

Slechts 40 stuks zullen er worden geproduceerd van de Lamborghini Centenario. Sinds dit jaar zijn de Italianen gestart met het leveren van de bolide. Meerdere exemplaren bevinden zich in de zandbak, eentje werd onlangs geleverd aan een adres in Hong Kong en nu is de Verenigde Staten aan de beurt.

Deze Centenario is carbon met blauwe accenten. De supercar werd afgeleverd bij Lamborghini Newport Beach in Californië. De Centenario in kwestie heeft enkele exclusieve Ad Personam-details en beschikt over een alcantara interieur waar de kleur blauw weer in terugkomt.

De Amerikaanse dealer deelde de levering met de rest van de wereld. Via Facebook was een livestream te zien. De video staat nu op de pagina van de dealer en is op het moment van schrijven al bijna 300.000 keer bekeken.

De gelimiteerde Centenario leunt op de techniek van de pre-facelift Aventador. De supercar werd aangekondigd op de autosalon van Genève in 2016 en kreeg een prijskaartje van 1,75 miljoen euro exclusief belastingen.

Fotocredit: Lamborghini Newport Beach41 reacties

Zo’n dure auto en ze vervoeren hem in een houten kratje?
@shadowbroker: Misschien is de krat van Bonsai hout gemaakt??,, dan heb je minimaal 40.000 van die boompjes nodig en dus een dure krat! Maar dat zal wel niet..
@kennone: ja precies. Zonde! Zo’n ding moet gezien worden! Of je kan beter een hele hoop andere auto’s kopen waar je wel mee kan rijden. Overigens vraag ik me af in hoeverre deze meer waard wordt. Aangezien deze nu voor velen al onbetaalbaar is zal ‘ie nog moeilijker van eigenaar wisselen naar mate de waarde stijgt. In ieder geval zal het aantal kopers die de auto kunnen betalen alleen maar dalen.
@frenkyboy: zeer zeker waar, maar er zullen altijd genoeg rijke mensen zijn die écht niet meer weten wat zij met hun geld moeten doen en elkaar willen blijven overtreffen.
@shadowbroker: ik moest denken aan die kratten van de film Madagaskar waar die beesten in zaten op het schip
@shadowbroker:
Ja
De kans dat één of andere stuwadoor een foutje maakt is hierdoor nihil geworden.
Als je weet wat er aan bonken wordt gereden tijdens transport, dat iemand ff wil bluffen met zo’n auto is logisch dat men hiervoor kiest.
Wat ik niet begrijp is dat ze hem niet ff gevlogen hebben, op zo’n kostbare auto maakt dat ook niets uit.
Zo’n dure wagen en dan vervoeren ze hem in een houten kratje…
@shadowbroker: wat anders een krat van goud?
Ik weet nog steeds niet wat ik er van vind. Erg opzichtig (zelfs voor een Lamborghini) en druk. Maar, die vraag is academisch:
(1) Ik kan hem nooit betalen en
(2) Als ik het wel zou kunnen wordt het een okkazie, want uitverkocht.
@jeroenwz: Ik vind het schrikbarender dat het een Aventador met slechte aftermarket-kit lijkt (maar dan 5x zo duur !) ipv een echte ‘special’ gebaseerd op een bestaande setup :(
@dawwg: daar heb je helemaal gelijk in.
Voor dat geld zou ik een hele hoop andere mooie auto’s kopen. Neemt niet weg dat deze echt super tof is! Opzichtig, maar niet over the top.
@frenkyboy: voor diegenen die deze mogen kopen is het een investerings project. Staan meer binnen dan ze ooit daglicht zullen zien
@lekkerlinksrijden: investering valt nog te bezien denk ik. Als de instapprijs al 1,75 miljoen bedraagt… Zo heel veel auto’s gaan geen 2 miljoen. En diegene die het wel gaan zijn meestal klassieke beautiful, historische racewagens etc. Deze is geen een van die twee.
@lekkerlinksrijden: ja precies. Zonde! Zo’n ding moet gezien worden! Of je kan beter een hele hoop andere auto’s kopen waar je wel mee kan rijden. Overigens vraag ik me af in hoeverre deze meer waard wordt. Aangezien deze nu voor velen al onbetaalbaar is zal ‘ie nog moeilijker van eigenaar wisselen naar mate de waarde stijgt. In ieder geval zal het aantal kopers die de auto kunnen betalen alleen maar dalen.
@frenkyboy: zo oververhit als de markt nu is, is er altijd wel een oliesjeik die nog een paar miljoen in zijn zak heeft
@frenkyboy: las ik het goed? Niet over the top? Ik probeer me voor te stellen wat dan nóg opzichtiger is.. Een met blad goud beklede Mansory Peterbilt misschien.
@rikus: smaken verschillen, maar bij ‘over the top’ denk ik meer aan iets knal paars, gif groen of met rode of gouden velgen. Daarentegen vind ik deze combinatie van zwart met blauw goed te doen.
En die front overhang…
@yajouri: de gemiddelde bus is er niks bij
Rust me nog steeds de vraag wanneer Autoblog eindelijk eens hi-res foto’s gaat gebruiken. Het minste inzoomen met de app en het ziet er al niet meer uit.
@dromedaris: vanwege de photocredits bijvoorbeeld. Zo doe ik het zelf ook, d’r wordt gejat als de raven.
@dromedaris: ben je gek; dataroaming kost mij al genoeg:-)
@dromedaris: Autoblog is natuurlijk afhankelijk van de aanvoer. Als het bronartikel geen hi-res gebruikt, kan Autoblog dat ook niet doen. Hetzelfde bij de Marktplaatsartikelen. Daar lijken de foto’s veel korreliger dan ze zijn, maar ook dat komt doordat de foto’s van Marktplaats kleiner zijn dan het formaat dat Autoblog nodig heeft om ze mooi te kunnen weergeven.
Zoek maar eens foto’s van een modelintroductie of rijtest. De foto’s uit de perskits en de foto’s die ze bij AB zelf schieten zijn vrijwel altijd van goede kwaliteit.
Jezus wat is dat ding toch lelijk
Eigenlijk is dat gekke ding flink uit verhouding, valt op als je hem echt recht van opzij ziet. Te veel overhang voor en achter…
Staat onder tussen in de garage van de eigenaar met goed gezelschap, onder andere een groene en gele zonda cinque en een zonda tricolore.
De auto zelf blijft meh qua styling maar deze spec verzacht dat zo goed mogelijk, benieuwd of dit valt te overtreffen!
Heet dat personalisatie programma van Lamborghini echt ad personam?
Lijkt me dat de Italiaanse taal genoeg romantische woorden voor personalisatie heeft…
@6speed: Ja, het is inderdaad niet bepaald de meest aansprekende naam, maar dat geldt voor wel meerdere personalisatieprogramma’s. Tailor Made van Ferrari en Exclusive van Audi bijvoorbeeld klinken ook niet bepaald aansprekend.
@Edge: Nou zullen dit wel niet allemaal Italiaanse woorden zijn maar bij een merk als Lamborghine zou ik eerder kiezen voor exclusivo, individuale of personata haha.
Liever nog een Multipla.
Wat is ie lelijk hè
Zo zie je maar… Maak ’t maar duur genoeg, dan geeft het niet als het lelijk is :S
Wat heb je eraan? Je mag hier maximaal 130 km/h. En dit zak ook wel veel geluidsoverlast geven. #grapje
@capibaro: Mogen… Kunnen… Doen… Je leeft maar 1x toch!
Duur is altijd mooi toch?
Sh*t verkeerde adres doorgegeven…

OT. Prachtige wagen!
De prijs slaat nergens op. Maar los daarvan vind ik ook dit weer een schitterend apparaat hoor.
2,6 miljoen dollar voor een aventador met geupgrade kont nee doe maar niet.
Dan_am_i is de eigenaar op instagram. Heeft ook drie zonda’s, twee huayra’s, drie koenigseggs en veel ander prul. Best bijzonder

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).