Dit is de Lamborghini Centenario!

Auteur: , 47 Reacties

Van 0 naar 300 km/u in 23,5 seconden.

Deze Centenario is gemaakt ter ere van het feit dat Lamborghini’s oprichter, Ferruccio Lamborghini, 100 jaar geleden geboren werd. Er zullen slechts 40 exemplaren van deze Centenario geproduceerd worden; 20 coupe’s en 20 roadsters. Het slechte nieuws: ze zijn allemaal al verkocht. De prijs? 1,75 miljoen Euro ex belastingen.

Met de Centenario gaat Lamborghini door met het maken van speciale modellen (one-offs, maar dan niet letterlijk). In dit geval krijgt de auto weer een V12 mee, goed voor 770 pk. De sprint van 0-100 km/u gaat in 2,8 seconden, de ‘sprint’ van 0-300 km/u duurt zoals gezegd slechts 23,5 seconden. De topsnelheid is meer dan 350 km/u. En dan moet je remmen, maar dat gaat ook heel snel. Van 100 naar 0 lukt in 30 meter.

Dankzij een cabron monocoque en carbon body weegt de auto 1.520 kilo; een weight-to-power ratio van 1.97 kg/pk. De achterspoiler zorgt voor meer downforce op hoge snelheden.

We laten de CEO & President van Automobili Lamborghini aan het woord:

“The Centenario is a car that perfectly combines tradition and innovation. It looks to the future while honouring the legend that is Ferruccio Lamborghini. The Centenario is an opportunity for our designers and engineers to transcend some of the constraints of series car production to achieve an incomparable result: the Centenario has immediately proved itself as a desirable collectors’ car, while demonstrating new Lamborghini technologies and outstanding performance. It is the most fitting tribute to Ferruccio Lamborghini in his centenary year: a man who created an exceptional brand, believed that anything was possible, and produced extraordinary, iconic cars. The Centenario is a super sports car for Ferruccio Lamborghini and the future he and we believe in today.”47 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Het is gewoon bijna lachwekkend hoe Lamborghini haar auto’s ontwerpt. Maar ja, de jurken kopen het dus wie is er nou gek?
@berlinetta: pardon? “de jurken”?
@berlinetta: Gezien de gouden details vermoed ik dat er ook een hoop in Beijing te bewonderen zullen zijn.
@pomoek: Als ik met spleetogen naar deze auto kijk, zou ik misschien ook nog denken dat hij mooi is ja.
Mooier dan de Veneno
@theracetosucces: Dat is niet zo moeilijk, die was ook spuuglelijk
In ieder geval een stuk normaler dan de Veneno…
Gaaf, bruut, extreem, zoals een Lamborghini hoort te zijn! Deed me in de teasers aan GTA denken maar als je m zo ziet staan is het toch duidelijk weer een Lambo!
@jobberns: Ja, want alle Lambo’s waren vroeger zoooo extreem. Not. Ze hadden een bijzonder design maar niet zo overdreven als dit schepsel.
@stfu: hou op hoor.. die countach van vroeger was ook zo’n lachwekkend misvormd misbaksel 😂
Ik vind hem prachtig, erg gaaf ding.
Zeer geslaagd. Op de eerdere tekeningen leek het niets maar dit is top.
@sanki: komt omdat die tekeningen isometrisch waren (zonder perspectief), dan lijkt elke auto een draak met verkeerde proporties.
Weer een verbouwde Aventador.
@levon: Nee een verbouwde Reventon / Veneno
@bas038: wat op zijn beurt een verbouwde aventador was.
Net een Mansory creatie. Niet helemaal m’n ding. Ik vond de Sesto Elemento een stuk beter gelukt.
goh, men neemt de tub van een aventador, en bouwt daar wat omheen wat lijkt op een platgeslagen neus, en kont, o en om het een beetje vernieuwend te maken hebben ze maar hele grote koelopeningen gemaakt in de zijkant..
Oja moest mijn robot stofzuiger nog opladen, thanks voor de reminder.
Het is wel een echte lamborghini.. Of hij nou ook echt mooi is weet ik nog niet zo. Maar een V12 met 770pk maakt in principe alles al goed.
Ik heb niets met Bugatti’s en heb al helemaal niks met de Lamborghini’s van de laatste 6,7 jaar(dat drukke gedoe om maar druk doen te wezen te zijn; ik hou er niet zo van)Maar eerlijk is eerlijk beide merken () zetten een zeer mooie auto neer en stelen daarbij imo de show.
Wat van die vreemde gele stukken wegdenken en dan is het eigenlijk nog best een mooie auto :) op de een of andere manier ziet deze er (zonder gele zooi) een stuk klassieker uit dan de aventador bijvoorbeeld.
De Italiaanse verfijning is ver te zoeken.
@Vanquish: Nou doe je net alsof Lamborghini van de Italiaanse verfijning was? Dit is een anniversary model…. Net als die Countach 25th Anniversary. Ook niet echt een auto die we ons herinneren vanwege de verfijning :-)
@baasbas: Miura, Espada, Murcielago enz.
@Vanquish: Van de Espada is niet een ‘speciaaltje’ gemaakt, ok, maar dat is ook een GT. Van de Miura wel en eerlijk gezegd is die ook niet echt verfijnd: Toon afbeelding
Zelfde geldt voor de Murcielago. Als SV indrukwekkend ja, verfijnd,.. mwaaahhh…
Er is overigens een 40th Anniversary van en die is gek genoeg niet met spoilers en machinegeweren uitgerust…

Over het algemeen zou ik Lamborghini niet met verfijning associëren. Dat label past Ferrari beter (uitzonderingen daargelaten).
@baasbas: Tja, iedereen maakt fouten. Maar als je de Miura vergelijkt met bovenstaand gedrocht, dan zie ik in die eerste toch wel een stuk meer verfijning!
@Vanquish: Ik zie wat je zegt, maar als je kijkt naar formulewagens uit die tijd (1970) dan zie je dat deze juist nét spoilers beginnen te krijgen. Nog hele eenvoudige. Men was nog niet zo ver daarmee. Als je dat vergelijkt met de Miura Jota, dan is die maximaal ‘bespoilerd’ voor die tijd. En dan hebben we het niet over de niet zo subtiele ‘heupen’. Als je deze Centenario vergelijkt met alle aero-frutsels die we tegenwoordig kunnen bedenken, dan is dat net zo vergelijkbaar als de Jota toen lijkt mij….

Ik ben het overigens met je eens dat die Centenario er weinig verfijnd uitziet hoor. Ik denk alleen dat dat wel past bij cocaïne snuivende Lamo-rijders (lees voetballers)
@baasbas: Ja. Aan de ene kant is het bruut, maar aan de andere kant heeft het ook geen vorm meer. Dat hadden ze met de Jota en de Murcielago SV dan wel beter voor elkaar.
Dit ziet er aardig geslaagd uit. Wanneer je een auto bij Mansory achterlaat laat je volgens mij bijna evenveel achter. Dus er is sowieso wel een markt voor dit soort auto’s net weer boven de “normale” gamma van Lamborghini.
Dit komt toch net uit gta 5
Leuke velgen
Ik vind hem dus echt mooi
Toevallig ook door een nederlandsr gekocht? Of is dat niet bekend
@bugatti2405: ja zeker, op de site van carsandbusiness staat tussen de nieuwe leden lijst een lid die een aventador heeft, een sv in 2016 krijgt/al heeft en deze in 2017 krijgt
Vind hem gelukkig toch een heel stuk mooier dan de patenttekeningen:) echter had ik liever gezien dat ze met een 3e model uit kwamen zoals die mooie stijlvolle coupe concept van een tijdje terug. Maar toch lekker bruut!
@ autoblogger: Nu weet ik dat Lamborghini als Italiaans merk, graag Spaanse benamingen gebruikt, maar een “cabron monocoque” lijkt me wel een erg sterke pleonasme / woordspeling…
FYI
Het woord ‘cabron’ wordt vrijvertaald als ‘lul’ gebruikt, waardoor “mono cock” eigenlijk weer overbodig is. ;-)

OT
Wat een geweldig ding om te zien, zeg!?
Ben heel benieuwd naar de eerste bewegende beelden, om te horen en te zien hoe dit moet rijden!
Kampioen spleten, gaten en tussenschotjes. Verschrikkelijk kinderachtig model, zowel het uiterlijk als onderhuids (redelijke luie R&D afdeling bij Lambo).
Huh? Achterwiel besturing?
Ongelooflijk.. Wat een lelijk ding hebben die Duitsers weer gebrouwen..
Zet dat Italiaans designbureau eens in die jullie opgekocht hebben en laat de Duitse pannelikkers eens ver uit de buurt.

Wat mij betreft de wederopstanding van Amerikaans design uit de jaren 50. Inspiratie, straaljagers, maar dan heeel letterlijk.
Pennelikkers
Je zult maar geëerd worden met zo’n misbaksel.. De beste man krijgt gewoon een flinke trap na.
Die oude ceo dacht ook, ik sluit af met een hok wat bij iedereen blijft hangen in de gedachten. Dat is hem gelukt, als lelijkste auto
Ik dacht dat het niet lelijker kon na de chiron maar blijkbaar wel! Kom op Lamborghini maak nou weer eens een auto die zo mooi is als de miura!
Kg per pk? Wat een gekke eenheid. Pk per kg is meer gebruikt, dan kom je op 0,506
Ter vergelijk: de snelste Caterham heeft 0,62 ofwel 620 pk per ton.
Ik vind het net een sneaker. Voor de GTA generatie. Het heeft wel wat opzich, maar ik kan ook een hoop dingen vinden die ik niet zo interessant vind.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).