Engeland krijgt een pub langs de snelweg?

Auteur: , 17 Reacties

De Britse overheid denkt erover na de beperkingen op alcoholverkoop bij tankstations op te heffen. Een keten heeft alvast toestemming gekregen om een pub te openen aan de M40 bij Beaconsfield, Buckinghamshire.

Rijden op bier. Drank doet vreemde dingen met je.

De JD Wetherspoon pub wordt een 24-uurs bar en restaurant met vergunning om tussen 8 en 1 uur ’s nachts, zeven dagen per week alcohol te schenken. Zodra de beperkingen zijn opgeheven, zal dit vast niet de enige zuiptent zijn die naast een tankstation zal worden geopend. Tot grote vreugde van vele Britten, maar mensen die het iets nauwer nemen met verkeersveiligheid zijn verbaasd over de vergunning. Carol Whittingham, oprichtster van Campaign Against Drink Driving, zei:

People will be tempted to drink and drive and I can’t understand how the local authority has allowed this. It is just not necessary – you can buy alcohol on every street corner so why tempt people by having it at motorways as well?

Ik stel me hierbij een stampvoetend klein meisje voor. Als je een rijbewijs hebt, mogen we er vanuit gaan dat je verstandig genoeg bent om te weten dat drinken en rijden geen goede combinatie is. Russische (dashcam)video’s zijn hier een goed voorbeeld van. De pub zal dan ook niet gaan controleren wie er na het drinken van een stevige pint weer in de auto stapt. Een vertegenwoordiger begrijpt de hele ophef niet. Ze zullen er namelijk ook hapjes en non-alcoholische dranken serveren.

We believe the majority of people that use the pub to drink will be people that aren’t driving – coach parties or people travelling with others. We won’t be asking them whether they are driving. It’s up to them.

Bestuurders konden sowieso al eenvoudig aan alcoholische dranken komen. Een echt verbod op de verkoop ervan geldt slechts voor een aantal tankstations. Een toenemend aantal verkoopt drank via retail partners zoals Marks & Spencer, en nabijgelegen restaurants en hotels schenken het ook. Tankstations verdienen vrijwel niets aan fossiele brandstoffen, dus is hun shop een belangrijke vorm van inkomsten. Laat ze lekker! (Foto: Autojunk)17 reacties

what about the children ??

(jankmodus off) ..
Britten zijn bazen, met Jeremy Clarkson op nummer 1
God save the queen .
@norge:

EU save the Netherlands ..
@lincoln: Waarom?
@norge:

van Rompuy is namelijk de echte godheid ..
Ach, de snelste racers rijden op alcohol…
“I can’t understand”

Inderdaad, omdat u kortzichtig en stupide bent.
@kaasboerin: haha bedoel je niet ssssstttjjjeeeeuupid??
Het is een hele discussie hier. Persoonlijk vind ik het een slecht idee maar of het verboden moet worden? Ik ben dat verbieden een beetje beu.
@sketcher: Omdat er een handjevol mongolen impulsief gaan zuipen en rijden (en tevens vééél meer andere stomme dingen doen – omdat, u raad het al – het IQ van een aap hebben) mag de hele wereld geen drank meer halen.
Vertrutting vd samenleving noemt men dat.
@kaasboerin: idd en daarom ben ik ook TEGEN een verbod. Maar ergens vind ik het wel dat alcohol gewoon niet bij verkeerd hoort en daar dan een pup openen vindt ik gewoon slechte smaak. Thats all I said.
@sketcher:

Lol bij “Pup openen” was dit het eerste wat in me op kwam:

http://www.youtube.com/watch?v=gh3vtT224Ew
@jack_abarth: LOL, oeps.
Is eigenlijk wel een grappig idee. Maar is natuurlijk onverantwoordelijk. Als ze dit ooit in Nederland goedkeuren (ik weet dat het hier om Engeland gaat) dan kan je de politiek al helemaal niet meer serieus nemen.
Kunnen we nu ook niet en toch doen we er niets aan
Waarom begin je dan niet meteen een hoerentent ernaast ? Daardoor blijven de klanten wat langer hangen en verdien je nog meer. :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).