Er doet weer een Nederlander mee aan de Indycar

Auteur: , 9 Reacties

En zijn naam is Rinus van Kalmthout.

Er doet weer een Nederlander mee aan de Indycar

Vandaag heeft Ed Carpenter Racing bekendgemaakt dat de 19-jarige Rinus van Kalmthout vanaf volgend jaar deel gaat uitmaken van het raceteam. De Nederlander neemt plaats in de No. 21 Chevrolet van het team in het 2020 NTT IndyCar Series seizoen. Daarmee is van Kalmthout, ook wel bekend als VeeKay, de vijfde Nederlander die gaat racen in de Indycar. In het verleden gingen Jan Lammers, Arie Luyendijk, Arie Luyendijk jr en Robert Doornbos hem al voor.

Teambaas Ed Carpenter zal zelf ook racen in de auto en neemt deel aan de ovalen races. Op dit moment is nog niet bekend wie de vaste teamgenoot van VeeKay gaat worden. In een reactie zei Carpenter het volgende:

Ik heb Rinus gevolgd tijdens zijn Road to Indy periode, vooral de afgelopen twee jaar. Het was voor mij duidelijk dat hij een plekje in een IndyCar-auto verdiende. Na zijn eerste dag in onze auto op Portland werd die indruk alleen maar sterker. Zijn snelheid, feedback en houding waren indrukwekkend, zeker voor zo’n jonge rijder. We kijken er heel erg uit om in 2020 een auto van Ed Carpenter Racing terug te laten keren naar Victory Lane! – Ed Carpenter

Ik ben superblij. Om in drie jaar vanuit het USF2000 kampioenschap naar de NTT IndyCar Series te promoveren, is heel speciaal. Het aantal stoeltjes in de NTT IndyCar Series is beperkt, dus als ze dan voor jou kiezen, is dat een hele eer. Ik wil daarnaast Jumbo, La Place, KNAF TeamNL, Basic-Fit en iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt bedanken, maar bovenal natuurlijk ook mijn familie en niet te vergeten mijn Amerikaanse manager Charles Crews. Ik kijk nu al uit naar de start van het seizoen. – Rinus van Kalmthout

Rinus van Kalmthout is al vanaf zijn 8ste actief in de racerij. Het begon in 2009 met karten. Sinds 2017 ambieert de Nederlander een serieuze racecarrière in de Verenigde Staten, vandaar ook de naam VeeKay. In 2016 koos hij voor de richting van Indycar.

Met dank aan Martijn voor de tip!9 reacties

In een week met toch al mooi Nederlands autosport nieuws past deze er ook super bij. Erg slim van Rinus om al zo vroeg te besluiten om niet al je geld in Europese kampioenschappen te pompen. Ik hoop dat het een mooi succes verhaal wordt.
Lekker bezig! De naam VeeKay is toch bedacht omdat Van Kalmthout internationaal nogal beroerd uitsprak?
@dutchdriftking: jazeker :-)
“Teambaas Ed Carpenter zal zelf ook racen in de auto, maar neemt alleen deel aan de Indy 500. Op dit moment is nog niet bekend wie de vaste teamgenoot van VeeKay gaat worden.”

Dat klopt niet helemaal. Ed Carpenter doet alle ovals, dus niet alleen Indy maar ook Texas, Richmond, Iowa en Gateway. Voor de road en street courses wordt op een later tijdstip een coureur aangewezen, al gaan er hardnekkige geruchten dat Nico Hülkenberg dichtbij een deal voor dat zitje is.
@edge: Ed Carpenter heeft al laten weten dat het andere zitje niet voor Hulkenberg is. Nico wil zich blijkbaar richten op een terugkeer in de F1 in 2021, en ziet 1 jaar zijn tijd vullen in de Indycar niet zitten.
@edge: check!
Ed Carpenter Racing op Wikipedia
tl,dr; debuut in 2012, 5 overwinningen, geen kampioenschappen

Een mooi team lijkt me, om nu met de ‘grote jongens’ de mogen gaan stoeien.
Heel mooi dit.
Van KalmtHOUT bij Ed Carpenter.

Illuminati confirmed

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).