Er komt een snellere versie van de Ferrari F12

Auteur: , 41 Reacties

De Ferrari F12berlinetta krijgt zijn beroemde GTO-variant, maar zal het zonder deze drie magische letters moeten stellen.

De F12berlinetta, het 740 pk sterke powerhouse waar onze gelegenheidspresentator zich misselijk in reed, is nu zo’n drie jaar op de markt. Daarmee is ‘ie nog lang niet aan vervanging toe, maar om de supercar relevant te houden wordt er wel gesleuteld aan een sterkere variant. Een ‘Speciale’, zeg maar.

Rond de 780 pk

Volgens onze bron op FerrariChat (betrouwbaar, levert vaker accurate info uit Maranello) komt de sterkere, meer hardcore F12 volgend jaar op de markt en ligt het productieaantal rond de 650 exemplaren. De atmosferische 6.3 V12 blijft turboloos en vrij van elektrotoevoegingen. Omdat het blok al redelijk aan zijn max zit qua pk’s, hoeven we ook geen 800 pk te verwachten. Reken op een stijging van 740 naar ongeveer 780 pk en een redline die richting de 9.000 tpm kruipt.

Wat we al over de uiterlijke aanpassingen kunnen melden is dat er een grotere, eveneens hydraulische achterspoiler en een nieuwe diffuser aan te pas komen. Door enkele gewichtsbesparende ingrepen, zoals een dak van carbonfiber, gaat het gewicht met zo’n 100 kg omlaag. De spoorbreedte van de auto zal toenemen en door de nieuwe track-georiënteerde wielophanging ligt de gepeperde F12 een stukje dichter bij de grond.

Onbekende naam

Er wordt gesuggereerd dat de auto al dit najaar in Frankfurt op de IAA debuteert, maar dat lijkt ons sterk, aangezien we daar de 488 Spider al verwachten. Reken dus op een onthulling in 2016. Alleen de naam, die is nog onbekend. Het iconische ‘GTO‘ schijnt Ferrari niet te willen gebruiken, dus als iemand de marketingafdeling van Ferrari een voorzetje kan geven; gooi je suggesties in de comments.41 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Tja waarom ook niet eh?
Hell yeah
9.000 Rpm! JAAAAAAAAAA!
100kg lichter!?!? Lijkt mij sterk.
Als ze m net zo restylen als ze bij de 599 GTO deden ten opzichte van de ‘normale’ 599 dan ben ik voor! Ik vind de 599 GTO persoonlijk nog steeds niet gedateerd lijken en ik vind m nog steeds mooi, terwijl je aan de ‘gewone’ 599 al een beetje kunt zien dat het niet het nieuwste model meer is…
Ben benieuwd of ze de F12 nóg mooier kunnen maken dan ie al was!
Het blijft toch wel een heel mooie wagen!
Niet gek. De gewone is natuurlijk ontzettend tam.
Is dit niet dezelfde motor als in LaFerrari? Is daarom onder de 800pk blijven niet beter voor het imago van zijn grotere broer in plaats van een technisch euvel?
Ben benieuwd welke simpele naam ze gaan gebruiken. De F12 Extra ofzo past wel mooi in het rijtje. Ondanks dat de F12 een waanzinnig spectaculaire auto is, word ik er alleen niet koud of warm van. In tegenstelling tot de 550 Maranello; dat blijft een plaatje (bij Prins Esclusivo staat er een hele bijzondere en smakelijke Schumacher Edition…).
@gtwillem: doe maar F12 Extra met een frikandel en een bakje pindasaus erbij.
@str8six: begin spontaan trek te krijgen…
@gtwillem: Ik vind juist de F12 weer een hele mooie Ferrari. Al blijft de 550 natuurlijk jeugdsentiment. NFS en dat soort zaken,……
@gtwillem: Na de 458 speciale, lijkt me een F12 Oorlog wel op z’n plek.
Ferrari F12 Berlinetta Jeppie edition
Ferrari jippie!!
Ja, 740pk was echt te weinig..
@lamborgfan: ja echt hè, ding is niet vooruit te branden…
@lekbak: branden juist wel toch?
@gieltj: je kan zeggen wat je wilt, maar een brandende f12 heb je nogniet voorbij zien komen.
Eindelijk niet meer zo rete sloom
Ferrari f12 berlinetta speciale
F12 Calzone
@jaapiyo: klinkt zo gek nog niet, als ik niet wist dat het een dubbelgevouwen pizza was zou ik het serieus een goeie naam vinden
De naam van een volgend Ferrari-model voorspellen is schieronmogelijk gebleken. Ik waag me hier niet aan.
F12M Berlinetta? Net als de 575M(odificata) Maranello?
F12 Berlinettaaaahhhh
Ferarri F18+
@gt500eleanor: denk dat ze het wel op Ferrari houden
@pikkie: haha foutje ;)
Iedere keer als ik de getallen zie blijf ik versteld van staan, 740pk en straks misschien 780pk uit een atmosferische motor.

Verder ben ik benieuwd. Hopelijk doen ze wat met dat lelijke mist(?)licht, ik heb mij er al sinds de introductie aan gestoord. Prachtige Italiaanse vormgeving en dan uit het niets dat lelijke ding achterop “ja dat is een F1 referentie”…. Maar ik heb goede hoop als ik kijk naar vorige speciale modellen van Ferrari.
F12.1? (update)
Daytona??
F12 reteveloce
De F12 is zeker geen lelijke auto, maar de 599 GTO blijft mijn favoriet.
Ferrari F12 Brutalimente
Allemaal specilaties… Dit is gewoon een mule van de giullia.
Doe maar een Ferrari F12 Oorlog zonder uien graag. Meenemen.


Maar even serieus liever een 599 (GTO)
F12 Molto Brutto
Aangezien de 550 (en 575) en 599 allemaal een voor Ferrari belangrijke plaatsnaam in de typeaanduiding hadden, gok ik dat ze dit ook met de F12 gaan doen. F12 M Mugello (want Ferrari eigendom) of F12 M Monza (want belangrijk voor Ferrari en F1).
Maar stiekem hoop ik gewoon dat ze de naam Daytona terugbrengen. Op de een of andere manier bekt dat wel lekker: Ferrari F12 Daytona.
Jaaa lekker! Gto versie met open uitlaten
Ferrari F12 Edizione F780

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).