Ermini Seiottosei is 686 kg wegende Italiaanse sportwagen

Auteur: , 19 Reacties

Van het Italiaanse sportautomerk Ermini hebben waarschijnlijk weinig mensen gehoord. Nadat het 50 jaar dood is geweest, is Ermini nu klaar voor zijn reïncarnatie. Het Florentijnse merk presenteert op de Autosalon van Genėve de Ermini Seiottosei. Een lichtgewicht Italiaan met 315 pk.

Historie
Italiaan Pasquale Ermini richtte in de jaren 30 zijn eigen automerk op. Hij had als technicus en automonteur in de racewereld veel kennis op gedaan. Pasquale had een eigen visie op sportauto’s, volgens hem konden die namelijk veel lichter en waren grote motoren helemaal niet nodig voor veel rijplezier. Hij besloot zelf auto’s te gaan bouwen die landgenoten als Ferrari zenuwachtig zouden moeten maken. Dat lukte want in de jaren 40 was Ferrari niet blij dat hun medewerkers voor Ermini gingen werken en de prestaties van Ermini’s sportwagen de Ferrari de grond in drukte.

Passie voor motoren
Ermini had een grote passie voor motoren en was er al vroeg bij met dubbele bovenliggende nokkenassen. Hij probeerde altijd zo klein mogelijke motoren met veel vermogen en een hoge efficiëntie te bouwen. Hij bouwde auto’s op basis van de Alfa Romeo 2500 en de Fiat 1100 en reed daarmee verschillende races, waaronder de Mille Miglia en zelfs een Nederlands kampioenschap. Het merk schreef veel overwinningen op zijn naam maar in 1956 werd de productie en ontwikkeling stilgelegd omdat het niet goed ging met de gezondheid van Ermini. En in 1962 moest met merk de deuren zelfs definitief sluiten.

Reïncarnatie
De auto’s van het merk waren, en zijn nog steeds te herkennen aan de grote ‘E’ in de grille. Vrijwel alle 37 ambachtelijk in elkaar geschroefde Ermini’s bestaan nog. Alessandro Ercoli was zo iemand die in 1971 een Ermini 357 Scaglietti kocht. Hij raakte verknocht aan zijn auto en besloot in 2007 de merknaam over te kopen. Zijn intentie was het merk te reïncarneren en een nieuwe sportwagen neer te zetten.

Ermini Seiottosei
In 2012 presenteerde Ermini al de Barchetta Sport roadster, een concept voor wat nu de Seiottosei moet worden. Van die productieauto zijn nu de eerste details bekend gemaakt. De Ermini Seiottosei is naar traditie een extreem licht scheurijzer met een relatief compacte motor. Door riant gebruik van aluminium en carbon voor het chassis, is het wagengewicht beperkt gebleven tot 686 kg. Onder de kap gaat een 2.0 turboblok van Renault zorgen voor 315 pk. In combinatie met een sequentiële zesbak met dubbele koppeling maakt dat een 0-100 km/u tijd mogelijk van minder dan 3,5 seconden. De top is begrensd op 270 km/u.

De vrijgegeven teasers AKA computeranimaties beloven een bijzondere sportwagen die qua opzet (lichtgewicht, compact, kleine motor) doet denken aan de Alfa Romeo 4C. Een mooie historie geeft het Florentijnse merk daarnaast meteen een emotionele lading. Een prachtig initiatief waar we hopelijk nog veel van gaan horen. In maart staat de auto te schitteren in Genève.

Technische gegevens

Chassis: Trellis / steel tubing and carbon panels
Wheelbase: 2.600 mm
Track: 1.625 mm (front) – 1.595 mm (rear)
Width: 1.850 mm
Length: 4.120 mm
Suspensions: front and rear-wheel suspensions “push road”, double triangles Renault
Engine: F4RT RS – 4 cylinders 16 valve 1.998cc (320CV)
Gearbox: Sadev six speed sequential + reverse, double-disc clutch
Breaking system: Brembo with self-ventilating brake disk rotors
Coachwork: Two-seater type “Barchetta”, aluminium and carbon fibre
Wheels: OZ Racing – front 7,5/17, rear 8,5/17
Tyres: Toyo R888 front 215/45-17, rear 245/40-17
Weight: 686 Kg
Performance: 270 Km/h (speed limit device)
Acceleration :0-100Km/h estimated in less than 3,5 sec.19 reacties

Leuk, die taartschep achterop is nu niet echt esthetisch verantwoord.

Maar misschien ziet deze geen concurrentie in lotus maar eerder in radical.
Hmmm… Pagani Zonda, Mercedes grill, Porsche 918, Tikkeltje P1 van sommige hoeken… Wie vult aan?
@guusboum: Lada Niva?
@guusboum: fiat multipla
@guusboum:
Sommige mensen menen overal iets in te herkennen.

Wat betreft het grilletje, daarvan denk ik dat het gebaseerd is op de Ermini’s van vlak na de oorlog. De rest van de ‘styling’ is volgens mij puur functioneel.
Helemaal niks mis mee dus !
@guusboum: Voorruit van een 4C (en vermoedelijk de rest ook, onder de rok)
@heidekonijn:
Als je het artikel gelezen had, dan had je gezien dat het ding géén koolstof chassis heeft maar een stalen buizen frame en een Renault Turbo ipv een Alfa > Onder de rok dus geen 4C techniek.
De motor noemen ze F4RT RS? Daar moet een lekkere roffel uit komen dacht io zo…
@zapp: *ik
@zapp: zou die op methaangas rijden?
@nicktexel: ik vermoed op bruine bonen.
Ik vind hem gaaf! Maar wat kost ie?
Vind het best een vet ding! Nu hopen dat de prijs niet zo hoog is als veel vergelijkbare projecten…
@MrBrown: een double-disc clutch staat volgens mij voor twee platen koppeling ;)

Die specificaties, die hebben diw Italianen denk ik zelf in het Engels online gezet? Ze zullen wel push rod suspension bedoelen :)
Renault F4R motor…. leg alvast 800 euro apart voor vervangen van de nokkenasversteller. (Google maar eens op “f4r vvt pulley”)
@GielMK1: Overdrijven is ook eens kunst…Motor is zo goed als kogelvrij. ( en noem eens 1 motor op waar je geen problemen over vindt )
Lijkt op een kopie van de TommyKaira ZZ I.
@stj88:
Zelfde recept, alleen ziet de ZZ1 er niet uit, als ik dan toch de verlijkingsmongool moet uithangen dan is het eerder een kruising tussen de Renault Sportspider en een Elise.
Van mij betreft mag dit projectje slagen en zoals Hupke schreef, is dit meer een concurrent voor Radical.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).