Ex-Daimler CEO Zetsche komt terecht bij Aldi

Auteur: , 30 Reacties

Wie had dat gedacht? Van luxe auto's verkopen, naar B-merk cola afprijzen.

Ex-Daimler CEO Zetsche komt terecht bij Aldi

Dieter Zetsche, “de man met de snor“, verliet eerder dit jaar zijn toppositie als CEO bij Daimler. In een video deed Mercedes nog een poging tot humor door ‘Dr. Z’ allerlei functies uit te laten proberen, in zijn zoektocht naar een nieuwe baan. De realiteit was dat de beste man al lang een nieuwe positie had gevonden als bestuursvoorzitter bij TUI. Vandaag blijkt dat Zetsche ook nog in het bestuur stapt van supermarktketen Aldi.

Het doorgaans goed geïnformeerde Manager Magazin heeft uit verschillende bronnen vernomen dat de inmiddels 66-jarige Zetsche is toegetreden tot het bestuur van Aldi-Süd. Hier zal hij de bezigheden van het management overzien. Zijn raad en advies deelt hij uiteraard eveneens met het management. Zetsche is overigens niet het hoofd van het bestuur van Aldi-Süd – dat is Karl Albrecht, de kleinzoon van de overleden oprichter van de supermarkt.

Zetsche zit overigens goed in de slappe was sinds zijn vertrek bij Daimler. Naar verluidt bedraagt zijn pensioenuitkering ruim 4.200 euro per dag, ofwel 1,5 miljoen euro. In 2021 keert Zetsche naar verwachting terug bij Mercedes, waar hij ook weer een functie in het bestuur zal bekleden.30 reacties

Ben ik de enige die zich wel eens afvraagd hoe de beste man zijn snor zo mooi houd?.
@mikje90: gewoon elke ochtend een nieuwe erop plakken… kan best met zo’n vergoeding.
@imarinos: met een Medion tondeuse.
@mikje90: Met 4100,- euro p/d kan je volgens mij alles wel kopen
@bsxc2: een groot jacht wordt wel lastig.
@mikje90: geen idee maar het mooiste woord dat ik in jaren heb geleerd komt er misschien aan te pas; snorrenpommade
@mikje90: wassen, tijdig knippen en wat middeltjes.
Kost je de kop niet, en over het algemeen staat het iedereen…
@awesome: zelfs vrouwen. 😉 👍🏻
Wat is het (waarschijnlijk financiële) voordeel voor hem/Mercedes dat hij dit jaar is opgestapt en in 2021 weer terug komt? Vast iemand hier die mij dat kan uitleggen toch?
@rikv99: Wellicht iets met tijdelijke contractvormen in Duitsland?
@dutchdriftking: Klopt, in Duitsland is het bij de wet schijnbaar verboden om direct na een dergelijke functie in het bestuur te gaan.
@ikschrijfookoverautos: volgens mij is er niet zo’n regel. Het is in Duitsland niet ongebruikelijk dat een vertrekkende CEO toe treedt tot raad van toezicht. Maar dan moet er wel een plaatsje vrij zijn natuurlijk.
@mashell: jawel eerst een adempauze van enige tijd in DE
@rikv99: wellicht is het geen financieel verhaal. Hij is loaded en wil gewoon eens wat anders doen maar wil Mercedes ook niet helemaal kwijt
Binnenkort rijdt Aldi met Mercedes trekker/oplegger en verkopen ze online de overige Mercedes voertuigen.
@erik2907: aldi en mercedes private lease deals met reclamestickers van beide bedrijven 😂
@wildewesten: Onderschat je niet in de Aldi, een verrekt machtig concern. Rijden al veel met Actrossen trouwens…
Ik las Audi ipv Aldi.
@nvn1993: ik ook. B-merk in de eerste zin begreep ik nog, maar die cola kon ik niet helemaal plaatsen.
@rijnounsdoor: Hahaha, geniaal.
@rijnounsdoor: Bij het design van Audi is de prik er inmiddels wel af.
@rijnounsdoor: haha super!
Wat een magistrale snor, werkelijk waar schitterend!
Respect voor dit soort mensen. Je hele leven keihard werken en dan eindelijk met pensioen. En wat doe je dan? Juist een andere (of meerdere) belangrijke functies gaan vervullen. Ik zou lekker gaan genieten, maar waarschijnlijk genieten dit soort mensen van werken en werken ze tot ze er letterlijk bij neer vallen. Maar toch. Respect!
@rutgerg: Deze mensen werken ‘digitaal’, het maakt niet uit waar in de wereld ze verblijven. Zij hebben alle communicatiemiddelen ter beschikking, zelfs satelliettelefoons indien nodig. Vanaf het strand op de Malediven c.q. de Bahama’s kun je prima communiceren met alle digitale systemen tegenwoordig.
@rutgerg: och één of twee keer per maand naar een vergadering, beetje controle uitoefenen, wat slimme dingen zeggen en lekker wat euronen opstrijken
@rutgerg: denk dat ze vooral genieten van te scheppen, scheppen en scheppen tot ze er bij neer valllen. Een soort van verslaving.
@jerudo: yep. Vriend van mijn moeder is ex CEO van een grote bekende Nederlandse toko (tijdje geleden, de beste man is 94 ondertussen) en hij heeft gewoon geen hobbies. Werk was zijn hobby en hij staat nu ‘s ochtends weemoedig uit het raam te kijken naar mensen die naar hun werk gaan…
Het is gewoon een compleet ander mensensoort.
Mercedes en Aldi hebben ook wat gemeen: veel middelmatige producten en eigenlijk vrij duur.
Ik las Audi.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).