Familie Michael Schumacher: laat ons met rust

Auteur: , 65 Reacties

We weten vrij weinig over de situatie van Schumacher en dit zal naar verwachting zo blijven.

Michael Schumacher

Het is een zeldzaamheid wanneer er informatie naar buiten komt over Michael Schumacher. Over de toestand van de ex-coureur, die zeven keer de F1 wereldtitel wist te pakken, is vrij weinig bekend. De familie doet dit met een reden. Wanneer er meer info bekend is omtrent de situatie van Michael dan blijft dit binnen de kringen van de Schumachers. De manager van Michael, Sabine Kehm, heeft dit bekendgemaakt namens de familie.

De laatste officiële berichtgevingen stammen alweer uit 2014. Volgens Kehm moeten de fans en de media de wens van de familie accepteren. De manager voegde daaraan toe dat de privé situatie nog steeds erg lastig is voor hen. Verdere details werden er niet gegeven. Michael Schumacher raakte zwaargewond na een ski-ongeluk op 29 december 2013. (via Fox Sports)65 reacties

Blijf het een frappante situatie vinden. De beste man is een absolute grootheid. Recordhouder wereldkampioen Formula 1 en mede daardoor heeft ‘ie miljoenen fans geworven. Dan kan je toch op z’n minst een heel klein berichtje de buitenwereld ingooien naarmate er nieuws is? Of ben ik nou gek?
@viezefreddyw: compleet eens!!!
@viezefreddyw: die familie moet helemaal niets;
de familie heeft er niet voor gekozen om beroemd te worden. Zij zijn wel degenen die hier nu mee moeten omgaan. Bovendien lijkt het wel alsof hij publiek bezit is.
Nog afgezien dat het plebs nu onderhand wel moet beseffen dat hij helaas weinig kans op herstel meer heeft.
@janjansen: mede door het plebs is deze man stinkend rijk geworden, de helft van zijn inkomen bestond uit inkomsten uit merchandise , gekocht door het plebs, een beetje aanmatigend vriend!
@toniominestrone: nogmaals, ja deze man heeft hiervoor gekozen. De familie niet.
@janjansen: Maar die familie profiteert nu indirect van die verkregen faam en geld. De enige reden dat zijn familie hem nog niet heeft hoeven begraven is vanwege al die miljoenen; want hoe triest ook, deze financieren de medische staf die noodzakelijk is om het lichaam nog in leven te houden. Ieder ander was allang opgegeven geweest.
@wif1: Dat is nog steeds geen reden; zij zijn de fans helemaal niets verschuldigd; het is niet hun keuze geweest. Maar goed, ben wel met je eens dat ze er wel iets minder vaag over zouden kunnen zijn; dat zou een hoop frustratie bij de fans weghalen …
@janjansen: volledig mee eens
@janjansen: Fam en euro’s
@viezefreddyw: Ik ben het vaak met je eens op Autoblog, maar nu sla je de plank gigantisch mis. Een beetje respect is zeker teveel gevraagd?! Waarom “moeten” bekendheden tegenwoordig alles wat zogenaamde fans van ze verwachten? Wij (gewone burgers) zijn fan van hem (legendarische coureur) geworden, hij heeft nooit om fans gevraagd. Hij was ‘gewoon’ een uiterst getalenteerde coureur die met zijn prestaties legioenen fans achter zicht heeft geschaard. Neemt niet weg dat of hij nou de meest succesvolle F1 coureur aller tijden is of Rio Haryanto (met alle respect), ze zijn nooit iets verplicht naar de buitenwereld toe. Echte fans respecteren de beslissing van de familie, updates/nieuws/informatie eisen doen echte fans niet en is zelfs respectloos.
@moodyblues:

Nope .. In de F1 zit je niet perongeluk ..
Dat doe je willens en wetens ..

One .. For the money ..
Two .. For the show ..
@moodyblues: als dat zo was had hij de hele kleding lijn en snuisterijen lijn niet op moeten zetten met zijn naam erop. En zich gewoon bij het racen moeten houden en verder niks. Dus dan ben je wel degelijk bezig met de fans . Ik vind dat ze best een bericht de wereld in kunnen sturen. Verder ben ik het wel eens met je over de beroemdheden al doen de meeste het er wel voor om zoveel mogelijk likes te verzamelen tegenwoordig .
@rolov: De Schumi kledinglijn en merchandise heeft helemaal niets te maken met zogenaamde ‘verplichtingen richting fans’ omtrent prive-aangelegenheden van zijn familie; wat een onzin-redenatie ! Zie het liever ook anders; maar fans die van mening zijn dat ze ‘recht’ hebben op informatie omdat ze 15 jaar geleden een petje kochten, zijn zelf ook niet helemaal lekker …
@dawwg: ik zeg niks rond verplichtingen . Ik zeg dat ze best info mogen geven . En waarom ook niet ? Jarenlang hebben ze flink verdient aan mensen die hem adoreerden . En nu gaat het slecht willen ze ook weten wat er aan de hand is en hoe het gaat. Is dat zo een slecht idee? Ik vind van niet.
@rolov: Vind het ook geen slecht or raar idee; maar het is het goed recht van de familie om het niet te doen, hoe frustrerend wij fans het ook vinden …
@dawwg: Beslist niet. Ze zijn publiekelijk eigendom geworden toen ze al die miljoenen accepteerden. Vind het juist behoorlijk arrogant en asociaal hoe ze zich opstellen!
Wel de plussen van de buitenwereld accepteren als het goed gaat, maar niet de minnen als het slecht gaat….
@viezefreddyw: Voor mij is het heel dubbel, ik wil persoonlijk graag weten hoe het met hem is en ook vind ik dat beroemdheden die hun geld ( gedeeltelijk) vanwege die beroemdheid hebben verdiend niet moeten klagen dat ze minder privéleven hebben, maar.. we hebben het hier over de familie van en ook vraag ik me af of er überhaupt nieuws is.
Deze situatie is waarschijnlijk ontzettend pijnlijk voor de betrokkenen en ieder stukje info dat ze naar de pers sturen zal de jacht op meer alleen maar vergroten.

Lastig.

Het lijkt mij overigens duidelijk dat het niet goed gaat met Schumacher, want anders was er wel een of andere paparazzi foto van hem in de tuin of zo.
@dracae: Vind ik ook. Hij heeft altijd zelf geprobeerd prive zo veel mogelijk gescheiden te houden. En als hun dat willen accepteren we dat gewoon.

Als hij ooit weer normaal zou kunnen functioneren zullen we dat vast wel horen.

En de paperazzi komt daar niet in de buurt hoor. Dat landgoed is zo gigantisch!
@viezefreddyw: Ja het is lastig. De familie moet natuurlijk niets (die waren immers niet beroemd) maar deze houding van absoluut geen informatie verschaffen moedigt juist speculaties en journalisten die infiltreren aan. Als ze elke maand of 2 maanden gewoon een kort persbericht zouden doen uitgaan met hoe hij er aan toe is of dat er geen wijziging zijn zou dat volgen mij de familie veel meer rust bezorgen. Als er dan vragen zijn kunnen ze daar naar verwijzen. Dit stilhouden gaat niet werken. Die man was zo een grootheid die is niet zomaar de vergetelheid in te zwijgen.
@sketcher: heb je wel eens een persconferentie gezien? Zojuist is alles verteld, hebben de aanwezige journalisten nog vragen? Ja, dat hebben ze, allemaal wel meer dan 1. Dan mogen er 3 vragen gesteld worden en dan komen de domste, meest irrelevante vragen voorbij.
Ik snap dat de familie niks laat horen, bij elk statement komen er meer vragen terug.
@viezefreddyw:
Een goede verstaander …
Wat heb je eraan om nu expliciet van de familie te horen dat het nog steeds niet bijster goed gaat met MS en dat de kans op herstel niet erg groot is?
Hoe de vlag er op dit moment bij hangt, laat zich toch wel zo ongeveer raden?
Eerst grof verdienen aan zijn fans. En dan nu al die fans niet willen vertellen hoe het met hun idool/held gaat.
@sudsprint: juist, klopt helemaal.
@sudsprint: hier zal Schumacher weinig mee te maken hebben. Aan gezien die nog steeds in soort coma ligt. Dit komt toch eerder van af zijn manager en vrouw.
@raym: die kon die paardenhobby behoorlijk financieren dankzij het geld van schumi . Dus enig nieuws zou wel mogen.
@sudsprint: Zou jij graag willen horen dat je idool/held een kwijnend kasplantje is geworden die hele dagen in een rolstoel voor zich uit zit te staren?

Sommige dingen moet je niet willen weten, hoe liever de gedachte vast aan hoe hij was.
Zal me niks verbazen als hij overleden is.
@tfsi: zou mij ook niks verbazen
@tfsi: Dat gevoel krijg ik ook. De familie is gewoon in diepe rouw en willen de fans in de waan laten dat hun held nog in leven (al is het een kasplantje) is.
@tfsi: dat lijkt me sterk. Als ze rust willen is juist dat nieuws de oplossing van de media hype.
@tfsi: Denk niet dat hij al overleden is, maar wanneer dat wel gebeurt krijgt de buitenwereld het pas te horen nadat hij begraven is. Zijn familie is, onder aanvoering van de manager van schumi, een soort van vijandig richting fans en media. Ze lijken niet te beseffen wat een grootheid de man is voor bepaalde groepen fans van autosport. Deze verlangen echt niet elke dag een update over zijn toestand, maar eens per half jaar mag er toch wel wat naar buiten gebracht worden, ook al is het niet positief nieuws. Waarom alleen maar de media opzoeken als het positief nieuws is of wanneer het hun in het verleden uit kwam. Want als er een nieuwe sponsor gepresenteerd werd, die voor vele miljoenen euro’s een stickertje van 15 bij 15 cm op de helm mocht plakken, dan was de pers en de fotografen meer dan welkom en konden ze wel op komen draven.
Ook gewoon mooi met rust laten. Als er nieuws is komt dat van zelf naar buiten. Er zijn zieke mensen en mensen die alleen zijn genoeg die wel keertje visite willen hebben. Ga daar maar heen.
Waarschijnlijk nog altijd een kasplantje, blijft erg!
Ik snap het van beide kanten wel. Natuurlijk, de man is een grootheid, een wereldwijd icoon met miljoenen fans die zo idolaat van hem zijn dat ze een petje of shirtje kopen enkel omdat zijn naam erop geborduurd staat. Die fans verdienen af en toe wel een update rondom de gezondheid. Het hoeft niks uitgebreids te zijn, er hoeven geen foto’s bij, maar gewoon eens in de zoveel maanden een berichtje met “De situatie van Michael is nog niet veranderd” of iets dergelijks is al genoeg.

Anderzijds snap ik ook dat het voor zijn vrouw en kinderen erg lastig is. Juist omdat hij zo’n groot icoon is zullen ze overal waar ze gaan achtervolgd worden door pers paparazzi die als aasgieren een foto of quote proberen te krijgen. Dat lijkt me ook geen pretje om mee te moeten maken, bovenop het feit dat je man/vader als (mogelijk) een kasplantje door het leven gaat.
OK .. Dat is goed ..
Als plechtig beloven mij ook met rust te laten ..
@lincoln: daar doe jij op z’n zachtst gezegd niet echt je best voor
@lincoln: waarom altijd die 2 puntjes, echt VERSCHIKKELIJK irritant !!
Dat de media ze niet met rust laat is nog wel te begrijpen. Die moeten ergens hun brood vandaan halen, dus zijn continu op jacht naar nieuws. Tegelijk kan ik het weer niet begrijpen dat ze daarbij over de grens van het fatsoenlijke heen gaan.

Maar dat er fans zijn die de familie niet met rust laten is ronduit beschamend. Als je zo’n fan bent van je idool respecteer dan de wens van de familie om met rust gelaten te worden. Daarmee eer je je idool het meest.
Hij heeft ooit zelf gezegd dat hij graag uit alle media zou willen verdwijnen. Gewoon terug naar basic.
Het zou me niets verbazen als dat precies is wat ‘ie nu doet. En dat heeft ‘ie mooi goed.
@kars:

Ja .. Dat wenst elk wandelend reclame object wel eens een keertje als er eenmaal genoeg cash is ..
@lincoln: Volgens mijn gaat het financieel niet meer zo goed, of zeker een stuk minder.
Alle sponsoren hebben ondertussen de overeenkomsten beëindigt, publiekelijk of in stilte.
Verder komen er af en toe berichten naar buiten van bezittingen die zijn vrouw verkocht heeft omdat ze die niet meer nodig hebben, (maar het geld ervan wel), bv het privé vliegtuig.
Verder vraag ik mijn en waarschijnlijk de rest zich af of Michael daadwerkelijk nog steeds een kastplantje is of dat het verbeterd is tot een zwaar hulp behoevende situatie.
Persoonlijk zou ik niet verbaast opkijken dat hij overleden is en dat er nadat hij in besloten kring begraven/gecremeerd is er een pers verklaring uitgegeven wordt.
Dat er nu een dergelijk bericht naar buiten komt geeft naar mijn inziens aan dat er iets veranderd kan zijn.
@HZW:

Sowieso zwaar verrot als de man des huizes in coma ligt ..
En yep .. Je krijgt als vrouw met een hoop gelukzoekers te maken die wel effe je geld willen verdubbelen ..
@lincoln: Waarschijnlijk beheren die nog steeds het vermogen, zo ver dat nog aanwezig is.
@HZW: Ik weet dat Deutsche Vermögensberatung nog altijd trouw sponsor van de familie Schumacher is. Hun naam prijkt tegenwoordig op de overalls en petjes van Mick.
@HZW: volgens mij gaat zoiets altijd via officiele instanties en is dat niet stil te houden.
@kars: Nu is het zo dat zijn vrouw en kinderen het slachtoffer zijn van de paparazzi-aasgieren die zichzelf “journalisten” noemen. Ik geloof best dat Schumacher zo graag onder de media-aandacht uit wilde dat hij in staat is een Houdini-act op te voeren, maar niet ten koste van zijn gezin.

Als hij dat had willen doen, had hij direct na zijn ongeval zijn dood moeten faken, nieuwe identiteiten aannemen en emigreren naar een land waar hij niet herkend wordt. Maar goed, dat is dan weer lastig als je zoon inmiddels zelf in de autosport actief is. Die kan natuurlijk niet ineens van de aardbodem verdwijnen…
@kars: dat idee heb ik ook
Michael wilde uit het spotlight voordat hij zijn ongeluk kreeg. Toch zou het fijn zijn voor zijn fans dat we iets meer nieuws kregen over hoe het gaat. Ik ga zelf niet op zoek ernaar, toch wat respect daarvoor. Maar verwacht dat Michael niet veel meer is dan een kasplantje :'(
Schumacher heeft altijd zelf een bloedhekel gehad aan die mediabelangstelling. Er zijn nog F1-piloten die dat hebben. Zijn familie heeft hier al helemaal niet voor gekozen.
Ik snap 100% dat ze rust willen en gek worden van de media. Maar breng gewoon 2x per jaar een rapportje uit over zijn status. Die man heeft zoals gezegd miljoenen fans. Is wereldberoemd en iedereen is er dus in geïnteresseerd. De familie hoeft er zelf zelfs niets voor te doen. Geef de artsen toestemming het door te geven aan die zegsvrouw en klaar. Dan ben je JUIST van dit gezeur en geklets af. Dan heb je rust. Nu blijft het alleen maar door gaan………
De f1 bestaat vanwege haar fans. Zonder die fans waren de coureurs niets verdienende amateurs. Mij maakt het niet uit hoe het met Schumacher gaat. Heb verder weinig interesse in de persoon. Maar je moet niet gek staan te kijken als mensen wel in Schumacher geïnteresseerd blijven. Aan de andere kant. Het leven van mevrouw Schumacher is behoorlijk k%t op dit moment.
Wat is er mis als je als familie iets over de situatie laat weten. Zeg bijvoorbeeld hoe het ervoor staat zonder alles rosekleurig voor te stellen dus zeg hij zal nooit meer iets kunnen want hij is in coma of hij is niet in coma maar zal nooit meer bewegen .want op deze manier lijkt het wel of ze hem wegstoppen in een kelder en lang leve de lol met zijn centen
@cthijs: als ze dat doen lopen de speculaties uit de hand en hebben die mensen helemaal geen leven meer. Die hebben weinig zin om zich te druk te maken over roddels en misselijke grappen van de pers. Want dat gebeurd.(en JA ook ik ben moeilijk nieuwsgierig naar de beste man.)
Ik wist niet precies wat ik nou moest vinden hiervan.. Ik denkt dat het hele gebeuren groter dan ons is.
Zo lang de familie niet zo wordt als Rachel Hazes, zie ik geen problemen.
Ten eerste ben ik zelf ook wel benieuwd naar de situatie van Michael. En hoop ik dat hij ooit kan genieten van zijn pensioen.

Ten tweede heb ik in mijn omgeving meegemaakt dat iemand een niet-aangeboren hersenaandoening heeft. Hierin zit heel veel onduidelijkheid. Sommige dagen pakken goed uit. Maar (in dit geval) gebeurt er ook jaren niets. Geen verbetering, niets dat verslechtert. Om dan als publiekelijk figuur door vreemden (lees paparazzi) constant te worden gevraagd om nieuws lijkt me vreselijk. Het is moeilijk zat om te leven naast een dierbare die in het lijf nog hetzelfde is, maar qua persoon geen schim van zichzelf is
En terecht. Ze hebben al ellende genoeg.
Misschien gaat alles wel goed met hem… Zit hij alle dagen achter de simulator maar weet ie dat terugkomen geen zin heeft met onze Max
@daaniozo: lijkt me niet. Schumi had last van motion sickness
Ik vind het lastig…. ik ben wel benieuwd hoe het met hem is… ik gun hem een prettig oud leven… zijn toch jaren met hem opgegroeid. de legende leeft nu voort of hij nu overleden is of dat ie alleen met zijn ogen kan laten merken of ie dorst heeft. Ach ja nu eerst kwalificatie kijken met de legende van deze tijd…. rosberg… oh nee ik bedoel Max. GO MAX
tja… als je man al 2,5 jaar in coma ligt (waarschijnlijk, we weten niks) besluit je toch dat het mooi is geweest? als schumacher nog steeds ligt te knorren in dat ziekenhuis, wordt ie nooit meer wakker. en als ie al wakker wordt, zal hij nooit meer de oude worden. ik zou zeggen, trek de stekker er maar uit op de dag dat ie zn eerste titel haalde. of zn eerste overwinning. laat het een week van tevoren weten, zodat fans een bloemetje kunnen brengen. minuutje stilte tijdens de eerst volgende gp. misschien een eerbetoon van ferrari. schumi, we hebben lol met je gehad. we hebben je in tranen gezien. je hebt alles geprobeert wat je ooit wou, en het is je gelukt. weltruste ouwe, we zien je boven wel weer!
Jammer van zo’n abrupt einde van mijn absolute jeugdheld!!
Aandachtshoer! Heil
Lekker net rust laten die mensen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).