Michael Schumacher mag weer naar huis!

Auteur: , 23 Reacties

Het nieuws zat er al even aan te komen, maar is nu officieel bevestigd door manager Sabine Kehm: Michael Schumacher mag naar huis en werkt daar verder aan zijn herstel.

Michael Schumacher mag naar huis

De voormalig Formule 1-coureur kreeg exact 254 dagen geleden een ernstig ski-ongeluk. Het was in de maanden die volgden de vraag of Schumacher zou ontwaken uit zijn coma en hoe hij eraan toe zou zijn, indien dat zou gebeuren. De laatste maanden krijgen we gelukkig hoopgevendere signalen uit de directe omgeving van de Duitser, bijvoorbeeld van zijn vrouw Corinna.

Dat Schumacher nu terugkeert naar huis komt enigszins onverwacht, omdat eerder nog verwacht werd dat hij tot de kerstperiode in de revalidatiekliniek zou verblijven. Dat zegt overigens niets over zijn situatie, al bevestigt Kehm dat hij gezien de ernst van zijn verwondingen goed vooruit is gegaan tijdens de afgelopen weken en maanden. Zij benadrukt helaas dat hij nog een lange weg te gaan heeft.

De Duitser zal zijn revalidatie daarom thuis voortzetten. Kehm hoopt dat buitenstaanders de privacy van Schumacher en zijn familie willen respecteren. Dat bleek voor sommige mensen eerder nog teveel gevraagd. Zo werd het medisch dossier van Schumacher gestolen en probeerden ook journalisten via allerlei wegen toegang te krijgen tot informatie over zijn gesteldheid.23 reacties

Held!
utr1984 via Android app
Ben benieuwd of we ‘m ooit weer op tv of foto’s zien. Hoe hij leeft na enkele maanden e.d.
Een echte vechter !!
Ik ben geen sensatiezoeker maar ik ben wel benieuwd hoe hij er nu `bijzit`. Statisch in een rolstoel waarbij hij alleen z´n ogen kan bewegen? En wat zou het in het beste geval worden? Lopen? Armen bewegen?
@gearhead: We kennen het gerucht dat hij met het wipperen van zijn ogen. Dat is nou niet bepaald de meeste efficiënte manier: probeer voor de grap eens 5 minuten met je ogen te wipperen op verschillende snelheden: geen fijn gevoel. Het statisch in de rolstoel zitten, zal waarschijnlijk wel dicht in de buurt van de waarheid komen. En er zijn ook systemen dat je via te kijken naar verschillende punten een computer kan besturen en dus te communiceren: dat is veel efficienter; maar moet wel even aangeleerd worden en daarvoor moet je er ook helemaal bij zijn. Maar goed, dat wipperen met zn ogen is oud bericht.
Het zal speculeren zijn. Maar ook wil t graag weten: ook uit nieuwsgierigheid naar het feit dat er veel meer mensen in deze staat zijn waarvan wij niet weten.
@gearhead: Dat is inderdaad de vraag, maar het belangrijkste is dat de race legende voor vele nog leeft! Dat Senna heen gegaan is is al erg genoeg!
@venividivici: ja dat Is echt belangrijk, hoe hij er ook bij zit. Ik heb liever dat de champ overlijdt dan hij de rest van zijn leven wegkwijnt als een kastplantje.
@rolov: Want jij hebt ook het recht om voor Michael te kiezen.
@dikdraak: hij zegt dat hij het liever heeft.
Super
Kom op Schumi je kunt het! Hoe dat ook, je zal altijd mijn grote (jeugd)held blijven!
Positief nieuws!

Zo te zien heeft de helft van bovenstaande reacties nog geen kennis genomen van de gesprekken die het Schumacher kamp met de Kroaten heeft over de chip in zijn hersenen voor herstel.
@FG: kan je me bijpraten?
Net een porsche 918 spyder gezien. En ms komt er wel weer bovenop
@levon: WHO Cares ?? wat boeit het mij na het lezen van zo’n bericht wat voor een auto jij hebt gezien…?
@gertjan2012: Ik heb een vaag vermoeden dat het sarcasme is maar soit…
Dacht dat ik een paar weken geleden al gelezen had dat hij naar huis ging.Maar hopen dat hij weer veel kan over een paar jaar.Hij zal er altijd voor blijven knokken,da’s wel zeker.
Super tof! In de zwaarste race van zijn leven ligt ook hier Schumi aan kop, maar de finish duurt nog even! :-)
Shumi was altijd al mn held, nogsteeds trouwens , altijd
F1 coureurs zijn sowieso al gewend om heel weinig bewegingsruimte te hebben.
Ik vind mooi dat ‘ie thuiskomt. Toch gerust gesteld een beetje. ‘Tis toch 1 van de weinige levende legendes op deze aardplaneet!
Bijna 9 maanden geen activiteit.. Zal weinig van hem over zijn qua fysiek.
Hoop op een voorspoedig herstel voor deze sportman!
Alle beetjes helpen. Iig mooi dat ie naar huis mag. Is toch wel wat fijner verblijven dan in het ziekenhuis

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).