Fernando Alonso vindt de F1 stom, overweegt andere klasse

Auteur: , 28 Reacties

De ervaren Spaanse coureur en ex-wereldkampioen wist dit seizoen slechts één mager puntje bij elkaar te sprokkelen. Aangezien het gras bij de buren (DTM, WTCC, WRC?) altijd groener is, moet de F1 het volgend jaar wellicht met een wenkbrauw minder doen.

Alonso zegt DOEI!

Hoe hard Alonso ook blijft roepen dat hij het nog steeds naar zijn zin heeft bij McLaren, we snappen heus wel dat het een klotejaar voor de Spanjaard is. Nog nooit had Fernando zo’n slecht eerste deel van zijn seizoen, er werd in negen races slechts één zielig puntje gescoord. Dat is niet zozeer Alonso aan te rekenen, hij werd niet voor niks in 2005 en 2006 wereldkampioen, maar vooral de waardeloze McLaren-Honda.

Nu staat Alonso als sinds begin 2013 droog, toen won hij voor Ferrari de Grand Prix van Spanje. Was 2014 bij Ferrari al een moeilijk jaar, met slechts twee podiumplaatsen en een zesde plaats in de eindklassering, dit jaar is pas écht rampzalig. Van de acht races (de eerste race moest hij missen door een crash) hield de McLaren MP4-30 het slechts drie keer een hele race uit. Alonso’s volgende uitspraak tegenover Motorsport.com komt dan ook niet bepaald uit de lucht vallen:

I love motorsport, all the categories, and it is true that F1 is not exactly the same, or as exciting as it was in the past – at least to me, to drive the cars two or three seconds faster than a GP2 car. Right now, there is huge motivation and a fantastic project that I am in right now with McLaren-Honda. My first go-kart was a McLaren-Honda replica and I am in a real McLaren-Honda, so I am enjoying this process of getting competitive starting from zero.

But with no testing, with these tyres, with these limitations, with the calendar for example next year, there is the temptation [for doing] other categories, that is true.

Wederom hemelt Alonso het project bij McLaren weer op, terwijl we vermoeden dat als de Spanjaard voor Mercedes had gereden, er een stuk minder geklaagd zou worden. Dat er amper getest kan worden tijdens, is natuurlijk behoorlijk vervelend voor teams als McLaren-Honda, die zo niet de kans krijgen om hun achterstand in te lopen en continu achter de feiten blijven aanlopen.

Voor de hoge heren is er dus werk aan de winkel om de Formule 1 weer een beetje aantrekkelijk te maken, de titel Koningsklasse weer eer aan doen. Zonder dat daarbij de veiligheid van coureurs en marshalls al te veel in het geding komt uiteraard. Voor Alonso komt die hulp wellicht te laat, die overweegt een andere klasse. Waar zou jij doen als je in de schoenen van Alonso stond? Nog een seizoen F1, met de kans dat het weer zo’n klote jaar wordt, of je heil zoeken in een andere raceklasse? En indien dat laatste, welke klasse?

Update: Zojuist reed Alonso zijn McLaren knap naar een vijfde stek, met afstand zijn beste prestatie dit jaar. Ook Jenson Button finnishte in de punten, hij werd negende. De volledige uitslag van de Grand Prix van Hongarije check je HIERRR.28 reacties

Puur de druk opvoeren op Bernie en Mclaren-Honda volgend jaar is de Mclaren-Honda stuk sneller en hoor je hem niet klagen. Verwacht dat hij na dit jaar nog 2 jaar doorgaat en dan vervolgens LMP1 gaat rijden
@eferrari: En dat mag dus niet van Allard.Want Bernie is liev.
Goed teken dat de f1 coureurs nu zelf ook durven te zeggen dat de F1 rete saai is. Ik heb dit jaar momenten gehad dat ik de tour spannender vond dan de gemiddelde F1 race.
@gertjan2012: zeker vandaag niet gekeken!
F1 is niet meer wat het geweest is. Elk jaar is er een merk dat vele malen beter is dan de andere merken en die finishen dan ALTIJD als 1e en 2e. De rest doet mee voor Jan Lul. Erg vreemd ook dat er wereldwijd steeds minder interesse is voor de F1…. hoe zou dat nou komen…
@franserommel: Je doelt op Ferrari, of kijk ik net de verkeerde race?
@franserommel: En dat was ferrari begin 2000 toevallig ook niet en in begin jaren 90 de williams en daarvoor nog mclaren die laatste 2 alles gerust op een rondje zette?
Ik zou weggaan. Lekker iets anders uitproberen.
Het McLaren, ik hoorde dat jullie nog een vacature open hadden staan? Bel me gerust
Ga toch fietsen! (Alonso is wielerfanaat).
@mashell: fijn dat je je eigen grap uitlegt haha
Doei.
Zal wel naar world endurance overstappen. Veel F1 piloten hebben daar interesse in
@nofxke: hij zou dit jaar in de auto hebben gezeten waarmee Hulkenberg dit jaar won… McLaren stak er een stokje voor en toen mocht Hulkenberg..
Geef die man eens ongelijk..
Alonso heeft groot gelijk. De F1 is volledig kapot gemaakt door allerlei rare politiek-correcte regeltjes. Kijk voor de lol maar eens een paar Nascar of Indycar wedstrijden. De Amerikanen snappen nog wel wat autoracen is.
@TheKeymaker: allemaal met hetzelfde chassis of motor…. Neuh..
@norge: jij snapt het niet, hij heeft groot gelijk! Hoe ze daar omgaan met de sport is geweldig!!
@vtechlover: laten we 800km racen. Jippy.
Wacht, er zit een duif op de weg.
Caution.
Even 10 minuutjes zachies aan. Vooral niet sneller, want anders is de reclame nog niet over.
Ok, ga maar weer jongens.
Race je jezelf voor 770km de ballen uit je broek. Is je auto 3-5% sneller als de rest; domineer je al die tijd. Wordt je nog 5e omdat je laatste setje banden even een paar % minder is.

Heb vroeger met liefde Nascar en Indycar gekeken (toen nog gewoon live op Eurosport); maar dat verveelde me toch.
Gelijk heeft die baard-aap.
En dat op de dag dat er eindelijk weer eens een boeiende F1 race is.
Probeer rally rijden eens, voor echte kerels
V8 supercars in australie rijden of DTM zou ik doen, of hij moet weer bij een fatsoenlijk team kunnen komen in de F1, dit is natuurlijk waardeloos voor fe beste man
Niemand zal jakkertje Alonso missen, ga maar lekker in een Lada sturwn in het dodelijk saaie wtcc
Vervolgens realiseerde hij zich dat hij nergens anders 30+ milli per jaar kan vangen om te racen en besloot hij toch nog maar een paar jaar door te gaan in de F1.
Le mans natuurlijk! Daarnaast is op die manier het coureurs probleem bij McLaren opgelost

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).