Ferrari 458 Curseive is breed met een vleugje kinky

Auteur: , 12 Reacties

Ja, dit hete Italiaantje is een Ferrari 458, maar dan in een compleet nieuwe GT3-jas. Niet per se extreem, maar wél radicaal anders.

Want deze 458 werd door Vogue Auto Design en Grey Design gerenderd in een nieuwe, bredere body met gerestylede bumpers, andere luchtinlaten en aangepaste voorschermen. De nieuwe naam van het schepsel? De Curseive. Het doel? De GT3 racelook naar de straat brengen. Nou, dat is gelukt.

De bilpartij van de krachtige Italiaan is flink verbouwd. Een nieuwe diffuser, twee uitlaatpijpen in plaats van de standaard drie en een opvallende taartschep om het af te maken. Alle nieuwe onderdelen voor de carrosserie kunnen worden geleverd in koolstofvezel of koolstofvezel versterkt met kevlar. Hij rolt op brede, hele brede sloffen en is wat dichter bij de straat gebracht met een Bilstein PSS9 schroefsetje.

Dan mag een opvallend kleurtje niet ontbreken en dus werd de 458 Curseive matgrijs gesausd, met hier en daar een feloranje accentje. Niet dat dit kleurenschema een must is hoor. Je kunt ‘m namelijk ook gewoon kaal carbon laten, of in iedere andere gewenste kleur spuiten die je wilt.

Op het eerste gezicht veel minder ingrijpend dan bijvoorbeeld een exemplaar van DMC, Liberty Walk of Novitec, maar toch is er behoorlijk wat aan dit raspaardje gesleuteld. En vrij geslaagd ook wel, als je het mij vraagt. Nu nog in het eggie.12 reacties

Hoe maak je van een Ferrari een Corvette… Ik pas.
Gelukt… als ze het ook daadwerkelijk uitvoeren. Met alleen een render, rijdt het nog niet op straat.
Volgens mij ziet hij er stukken minder aftermarket uit als ze hem gewoon in één kleur spuiten.
Zou in ieder geval een stuk mooier zijn
Waar de aërodynamische mensen uit Modena jaren over hebben nagedacht is dus in één klap tenietgedaan. Ik heb liever de 458 Speciale.
Ik tel toch echt drie uitlaten. Wat een gedrocht trouwens
Volgens mij is dat middelste ding geen uitlaatpijp.
Nee, gewoon heel erg nee.
Met een libertywalk ducktail!
Best wel ok eigenlijk. Specialer dan de speciale..
Stiekem nog best wel vet, wel inderdaad geen 2 tone lak, maar een mooie metallic grijze lak.
Prachtig ding!
Coooooollll

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).