Franse voetballer (19) vouwt Ferrari 458 om boom [video]

Auteur: , 23 Reacties

Afgelopen weekend werd een Ferrari 458 Spider in Frankrijk eenzijdig in de puinpoeier gereden. Achter het stuur M'Baye Niang (19), het voetbaltalent, niet de kat. Aanvankelijk ontkende hij dit, maar de baltrapper moet zich nu voor de rechter verantwoorden.

Een voetballer die zijn supercarspeeltje aan gruzelementen rijdt, what else is new? Dit is schering en inslag in het miljoenenbal der profvoetballerij, De jongens zijn jong, rijk, en bovendien profvoetballer in plaats van profcoureur, dus ja, dan gaat er nog wel eens wat stuk in de jeugdige overmoed.

Wat dit verhaaal anders dan andere crashes maakt is dat meneer Niang (foto) na de crash op Twitter (vrij naar Hans Teeuwen) zei: ‘da was ik nie’. Heel snugger om hier überhaupt op de sosjiaalmedia uitlatingen over te doen (die inmiddels netjes verwijderd zijn), maar enfin, het zijn profvoetballers en geen raketgeleerden zullen we maar zeggen. Bovendien, de knaap mag dan wel rijk en beroemd zijn, hij is ook pas een maand 19.

Kort na de crash werd onderstaande video gemaakt, waaruit blijkt dat er misschien niet helemaal netjes volgens de verkeersregels is gereden. Op de beelden is Niang nergens te bekennen, zou hij uit angst de ongelukslocatie zijn ontvlucht? Dat wordt wel geopperd rond 00:28 minuten. Enfin, Niang heeft de rechter het een en ander uit te leggen, wanneer hij 24 februari moet voorkomen. VIDEO!

Update: volgens Sport.fr reed Niang zonder rijbewijs: Désormais, l’ancien Canneais pourrait être poursuivi pour : mise en danger de la vie d’autrui, conduite malgré une annulation de permis de conduire et délit de fuite. Vertaald: hij kan worden vervolgd voor het in gevaar brengen van andermans leven, rijden znder rijbewijs, en het ontvluchten van een plaats delict. Better lawyer-up.23 reacties

Ja het is natuurlijk niet slim, maar geef hem is ongelijk. Ik denk dat 99% van de autobloggers ook met hun Ferrari was gaan racen als ze zo jong zo veel geld hadden… Als je dan een klapper maakt ben je in paniek en doe je domme dingen. Ach,goede les zou ik zeggen. Blij dat er geen ongedeerden zijn!
@stefstuntpiloot: Beetje sadisch aangelegd? Blij zijn dat er geen ongedeerden zijn ;)
@osmo: @matje140: Hehe sorry, het zal m’n zieke ochtendhumeur wel zijn, daar word ik wel eens sadistisch van…
@stefstuntpiloot: blij dat er GEEN ongedeerden zijn????? Had jij liever een hele stapel met gewonden gezien ofzo?
@stefstuntpiloot:
“Ik denk dat 99% van de autobloggers ook met hun Ferrari was gaan racen als ze zo jong zo veel geld hadden.”
Ik denk eigenlijk niet dat het gehalte aan idioten hier 99% bedraagt. Ik zou stellen dat het eerder rond de 50% zou zitten.
Op 12 februari wordt de nieuwe California voorgestelt voor select publiek alvorens naar Genevé te gaan. Kan ie mooi een nieuwe bestellen.
Dan moet die nieuwe California wel een heel stuk mooier worden dan de huidige. Wat een mislukt model is dat toch.
@00:45 Het valt me op dat Ferrari’s tegenwoordig steeds luxer worden uitgerust. Zo heeft de eigenaar van dit exemplaar gekozen voor een uitneembare radiateur…
Lekker snugger, maja wat verwacht je anders, voetballers kunnen niet autorijden en laat staan dat ze er verstand van hebben.
19 jaar? Okee, ik weet genoeg…
Hij was overigens z’n rijbewijs al kwijt.
Verhip. Is toegevoegd!
Tja voetbal voor en door retards ;)
Hoe debiel is het management van zo’n voetbalclub wel niet?
Ze kopen talent voor miljoenen, investeren er miljoenen in en laten qua begeleiding het nodige liggen.
Ik bedoel, je geeft een baby van 6 maanden toch ook geen scheermesje om mee te spelen?
@desjonnies: Tegenwoordig moet je 24 zijn voordat je op een vol vermogen motorfiets mag stappen. Terwijl je op je 17de (mits onder begeleiding) in een Porsche of Ferrari van papa rondkarren.
@civicfk3: Regels in Europa zijn dan ook een beetje krom, en die regel van 24 vol vermogen wordt ook makkelijk omzeild.
@mclarenf1lm:

Niet legaal, maar ik ken niemand die zich eraan houdt.

Ik mag niet klagen, ik had m’n volwaardig rijbewijs gelukkig genoeg al voordat de 24 regel in werking trad.
@mclarenf1lm: kunt u mij vertellen hoe? Daar heb ik wel interesse in;)
@jordy14: licht eraan voor welk rijbewijs, maar mappen, in Duitsland invoeren met het benodigde vermogen, dan weer terug naar Nederland halen met het maximale vermogen, en zodra die gekeurd is map je hem weer terug naar het originele vermogen. Dan moet je het wel even bij de verzekering aangeven trouwens.
@civicfk3:

Zal dan toch een 612 scagliete of een FF moeten zijn want op je 17e moeten er minstens 3 volwaardige zitplaatsen in die wagen aanwezig zijn, en een handrem die voor de begleider bereikbaar is.
Sjonge…. En dat zelfs zonder rijbewijs… Wat een schande

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).