Ferrari 458 Spider is ondiplomatiek geel in Monaco

Auteur: , 13 Reacties

Diplomaten hebben de naam redelijk ingetogen mensen te zijn, bij wie de kleur grijs het beste past. De eigenaar van deze Ferrari heeft hier echter (gele) lak aan, en pronkt met zijn flamboyante Italiaanse cabrio in het pittoreske Monaco.

Ferrari 458 Spider

Op een ambassade werken, net zoals in elk ander ‘bedrijf’, mensen van allerlei rangen en standen. Bovenin de boom zit de ambassadeur, een erebaantje dat je gegund wordt als je jezelf je hele leven al dan niet in overheidsdienst verdienstelijk hebt gemaakt. Niet zelden zijn dit al redelijk gefortuneerde mensen, die hun rijkdom op verschillende manieren vergaard hebben, bijvoorbeeld door politiek met een geslaagde zakencarriere te combineren.

Wanneer je dus al een paar miljoen op de bank hebt, en je houdt van auto’s, dan koop je wat leuks voor je centen, want je leeft maar één keer, per slot van rekening. Wellicht kocht de diplomaat met deze Yolo-filosofie in het achterhoofd (en zonder hiervoor belastingcenten af te tikken, want dat hoeven diplo’s niet) zijn knalgele 458 Spider, met bijpassende Yellow Claws in de wielen.

Nu hebben we wel vaker dikke bakken gezien op CD-kenteken, maar die hadden dan tenminste nog een anoniem kleurtje, zoals deze 911 en die GT-R. Hier niet, I’m a diplo and I know it aldus de trotse eigenaar van deze 458 Spider.

Hij werd zowel door ducotje6 als alfav6gta in het prinsdom gespot. Bekijk hun spots HIER en DAAR!13 reacties

Voor een diplomaat komt een privé aangekochte auto dus ook op CD-kenteken? Dat wist ik niet.
@rotarypowah: als ik me goed herinner is de plaats van registratie wel degelijk van belang, vindt de registratie van de wagen plaats in de zendstaat/-land zelf zal de wagen niet op diplomatiek kenteken komen.
@rotarypowah: wie zegt dat dat prive is aangekocht? Er zijn heel wat landen met fijne leiders die hun familie, vrienden en kennissen belonen met leuke baantjes en auto’s
@thierryvth: de derde alinea van het artikel.
@rotarypowah: ja die verzint/gokt ook maar wat
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Geel is toch de standaard kleur van een Ferrari?

Vind dit eigenlijk mooier staan dan rood:)
@azuli: jupp, iedereen denkt altijd dat het rood is, maar in feite is geel de originele ‘Ferrari kleur’
Die ouwe,mijn broer en vooral mijn eigen persoon kunnen mijzelf nooit vergeven als mijn eerste nieuwe Ferrari niet een scharlaken rode is.Geel is de racekleur en bij elk model de eerste die van de band rolt.
@sydney:

Geel is inderdaad de Ferrarikleur (de kleur van de stad Modena). Rood is de (oude) Italiaanse racekleur (dus voor Italiaanse teams, dus ook het team van de Ferrari-fabriek). De Belgische racekleur was geel, dus de raceauto’s van de Belgische Ferrari-importeur ook.
@sydney: Ik zou ook een rode Ferrari kopen, net als een gele Lamborghini en een donkergroene Bentley:p

rickesclusivo via iPhone app
Maar ik vindt rood op een 458 speciale mooier…..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).