Ferrari California T krijgt de tailor made-treatment

Auteur: , 35 Reacties

Sjiek is mich dat.

China is voor Ferrari wereldwijd de tweede afzetmarkt, dus eigenlijk kunnen ze het niet maken niets nieuws te tonen op de Autosalon van Shanghai. Gelukkig hebben ze de tailor made-afdeling (voor al uw bespoke-zaken), en die heeft een smakelijke California T in elkaar geknutseld.

Hierbij helpt het flink dat het algemene design er ten opzichte van zijn wat.. speciaal ogende voorganger met sprongen op vooruit is gegaan, en de individuele aanpak maakt hem nog eens een stukje smaakvoller (en prijziger).

De lakkleur “Grigio Ingrid” is vernoemd naar de jaren ’50-filmster Ingrid Bergman, die haar Ferrari 375 MM (een cadeautje van Roberto Rossellini) destijds in precies deze kleur bestelde. Daarnast zegt Ferrari voor het interieur inspiratie te hebben opgedaan bij wijlen Jackie Kennedy. Ergo: klassiek chique met een moderne touch, of zo probeert Ferrari het althans te verkopen. Voor de vloermatten werden speciaal een paar Nieuw-Zeelandse lammetjes gescalpeerd, want die hebben 100% pure virgin wool. Kennelijk.

Wij vinden het in ieder geval een geslaagde uitvoering, deze California mag er wezen. Bravo, Ferrari.35 reacties

Ik hem nu een paar van die nieuwe Cali’s gezien en het is wel een erg prachtige auto geworden. Mooie kleurencombo op deze.
Streepje maakt het af
@nvhuijkelom: streepje gelijk eraf pulleken. Ik vind zo’n streepje altijd wat kinderachtig staan. Maargoed, ieder zn ding.
@sleepyj: Eensch…ik vind kaal ook mooier dan zo’n streepje.
@jaapiyo: Hebben we het nog steeds over auto’s?
@jaapiyo: Sometimes, a little shrubbery helps curb appeal ;)
De bekleding is wel echt verschrikkelijk
@matje140: Echt kattenleer.
@matje140: voor mij staat het in de top van de mooiste (lederen) bekledingen ooit gezien.
@gregorius: vind het erg lelijk dat het in het midden niet strak zit!
Wat zijn die stoelen lelijk, passen totaal niet bij de auto!
@mrrallycross: lijken ook wel al 3 ton te hebben meegedraaid, uitgezeten
Sjiek is miech dat?
@finn1996: “is me dat chique” (of eigenlijk niet….
@dakloos: I get it, maar ik stond er als Maastrichtenaar een beetje van te kijken ;)
@finn1996: ik moest ook om het Limbo accent van smokalot lachen. Heb veel in die omgeving gewerkt.
@finn1996: https://www.youtube.com/watch?v=zjhQc6j9RR0
@granlusso: dat was idd ook het eerste waar ik aan dacht haha
Mooi spul, maar de meeste chinezen hebben geen smaak. Dus zal de eerste paarse tailor-made met roze stoelen wel snel op het net verschijnen.
cursus limburgs aan het volgen smoke? kan je helpen
@henkhupelschoten: Heb er altijd al over gedroomd om in een plofflat in het rustieke en bruisende Heerlen te wonen. Moet alleen mevrouw Smokalot nog even overtuigen..
@sir_smokalot: Heerlen is de anus van NL.
@berlinetta: helaas kuttingen is de anus van nl
Prachtige wagen! Zowel in als exterieur.
Flaaie Fellali!
Geef je zoveel geld uit aan Tailor Made, zoek je een grijze kleur uit met bekleding die lijkt alsof het te groot is voor de stoelen. Ik vind de nieuwe Cali T echt een geslaagde auto, maar dit doet hem geen goed.
Heelemaal af, niets meer aan doen!
Ik vind het nog steeds niet zo’n mooie auto eigenlijk…de neus vind ik zelfs iets minder dan bij de eerste California (de rest is er wel op vooruit gegaan bij de lift maar echt mooi kan ik ‘m niet noemen).

Ik zou wel als ik een Ferrari ging (en daarmee bedoel ik kon) kopen sowieso naar het tailor made programma gaan. Ik bedoel als je dan toch bezig bent met geld uitgeven aan iets speciaals wil je toch ook echt wat speciaals zou ik zeggen. Zeker nu Marchionne de productie gaat opvoeren is een rode 458/California met zwart of beige leder toch niet meer zo heel speciaal…Nou ja, wel op de lokale parkeerplaats bij de AH in je dorp maar ik zag laatst weer een filmpje van Schmee in londen en daar komt er elke 5 minuten een voorbij.
@jaapiyo: je moet wel geduld hebben voor een tailormade Ferrari ;) Ferrari kan de productie wel opschroeven maar denk niet dat er daardoor meer in NL gaan rondrijden.
Zeer geslaagd, zelfde kleurencombi als in mijn RX-8. Wat is die nieuwe California toch mooi…
Dat interieur
Ik heb deze laatst in het echt gezien (op de rai) en hij viel me nogal tegen….
De California T is er zeker op vooruit gegaan, maar het is nog steeds geen schoonheid. En de kleurencombo is aardig, maar dat leer hoeft van mij niet zo. Doet mij denken aan het uitgezeten leer van de Camry 2.2i met 4.5 ton die ik als taxi reed tijdens mijn studententijd…
Ah, mensen met geld willen altijd hun ding . . .
Meh.. Niet mijn type auto

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).