Ferrari 375 MM is Best of Show op Pebble Beach

Auteur: , 5 Reacties

Hij kwam enkele weken geleden in ons jaren '50-overzicht nog voorbij en kennelijk zijn er meer mensen gecharmeerd van de fraaie lijnen van deze klassieker.

Ferrari 375 MM winnaar Best of Show Pebble Beach

Ondanks dat de Ferrari-mania wat betreft bedragen die voor klassiekers neergeteld worden enigszins lijkt af te nemen, boeten de oude beestjes niks aan charme in. Dat ondervond ook de eigenaar van deze 375 MM op het moment dat zijn auto de prestigieuze Best of Show-prijs in de wacht sleepte.

Da’s overigens best opmerkelijk. Sinds het Pebble Beach Concours gehouden wordt is de hoofdprijs in 64 jaar nog nooit naar een Ferrari gegaan. Vorig jaar won bijvoorbeeld een bijzondere Packard en in 2012 ging een Mercedes uit 1928 met de prijs aan de haal.

Deze schitterende klassieker (tevens de eerste naoorlogse winnaar van de BoS-titel) kreeg na een flink ongeluk een body van Scaglietti, daarvoor was het namelijk een 375 MM Spyder met een carrosserie van Pininfarina. Hierdoor heeft de 375 MM wel wat weg van de Mercedes 300 SLR Uhlenhaut, die ik persoonlijk nog nét een tikkie sierlijker gelijnd vind.

Foto via: autoblog.com5 reacties

Mooi hoor!
Prachtige wagen alleen jammer van de kleur.
Precies wat rolov zegt: fraaie, aparte Ferrari, maar de kleur doet ‘m inderdaad geen goed.
Mooie auto maar niet een ferrari design… dit zou zomaar een ander merk auto kunnen zijn. (Aston / Fiat / Lancia etc.)
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).