De eerste volledig elektrische Porsche/Ferrari komt uit China

Auteur: , 32 Reacties

Ok, er zit weliswaar een (bijster origineel) Souzhou Eagle-logo op, maar een kniesoor die daar op let.

Waarom het design van 1 auto rippen als je ook wat genen kunt splitsen en als een ware Dr. Frankenstein twee afzonderlijke designs kunt combineren? Dit moet ongeveer de gedachtengang geweest zijn bij golfkarretjesmaker Souzhou Eagle toen ze aan de slag gingen met het Chinese kloonproject deeltje 12.342.

Het resultaat is deze Cayman-lookalike met F12berlinetta-elementen die louter batterijsap slurpt, en dus geen druppel peut verstookt. Desondanks hebben we er een hard hoofd in dat hij – ondanks 600 Newtonmeters aan koppel – een PHEV als de 918 Spyder kan bijhouden, maar het prijsje zal ook wat zachter zijn. (via autoevolution)32 reacties

Zelfs het logo is gekopieerd..
@lambo4all: ik hoop niet voor ze dat het een echt porsche logo is , want daar krijgen dan nog wel problemen mee
@johanhummer9: Met een hele Cayman kopiëren komen ze weg maar Porsche zou moeilijk doen over het logo? Dit is China, daar kijkt de westerse wereld weg als er weer eens wat gekopieerd wordt. Ze kunnen het zich niet veroorloven te klagen om de Chinese regering niet tegen zich in het harnas te jagen, daar is de markt te belangrijk voor.
Haha ze durven wel die Chinezen. Kan er wel om lachen.
Wat een lelijk mislukt hok. Alles wat die Chinese hebben gekopieerd is poep in mij ogen. Verzin zelf wat mafkezen!
Hoewel niemand hier bang hoeft te zijn dat ze voorbij gereden worden in zo’n hok is het toch ongelooflijk hoe makkelijk die mensen zich ervan af maken. Ongeïnspireerde bagger.
Zielig
Leuk danmaar weer..
Lekkel!
Grand theft auto in vele opzichten
Huh? Dit ziet er toch gewoon ontzettend geinig uit? Ontzettend dik golfkarretje man
Had een designstudent en leuk afstudeerproject gegeven en er was iets uitgekomen dat 10x orgineler en mooier is.
Niet orgineel. Niet lelijk.
Die chinezen!
Beter goed gestolen dan slecht bedacht.
als je ziet wat ze 20 jaar geleden maakten en nu , hou dan maar je hart vast in Europa de aankomende 10 à 20 jaar
@thierryvth: ik heb anders niet veel verbetering gezien de afgelopen 20 jaar, nog steeds slecht gebouwde zooi
Dit is zo triest dat het eigenlijk grappig wordt.
1 april
Stuitende actie!!
Mix tussen een f12berlinetta, Cayman, en misschien nog een beetje 918 Spyder.

Bedroevend.
Die chinezen durven wel om zomaar onderdelen van de clone-terminator Ferrari te kopiëren zal ondanks 1 van de weinigen zijn die de crusher ontloopt.
Ik blijf het toch erg knap vinden van dei Chinezen dat ze het wel voor elkaar krijgen om auto’s te bouwen maar dat men te lui lijkt te zijn om een designer er 14 dagen aan te laten stijlen om iets origineels te maken. Hoe moeilijk is het nou om op basis van dit onderstel gewoon met eigen lijnen body panels te maken. Lijkt mij niet zo moeilijk.
@kjeld: Idd, vind ik ook. Al die verspilde moeite. Er bestaan websites genoeg waar jonge onbekende designers proberen aan de bak te komen door deel te nemen aan wedstrijden uitgeschreven door bedrijven, die het beste ontwerp belonen met een mooi bedrag. Hebben ze meteen 20 vrij originele ontwerpen om uit te kiezen. En vast goedkoper dan het kostte om deze twee halve ontwerpen aan elkaar te plakken…
wow 458 cayman Etron
dit is m ik houd wel van schaamteloze tjoenning
Zielig
Dit is een grap mag ik hopen
Het jammere is dat ze nog geen zaak hebben ook… BMW heeft ooit een bedrijf voor de rechter gesleept voor het kopiëren van de X5 (deze leek – anders dan de meeste kopieën -wel goed). De rechter zag helaas geen gelijkenis.
Jammer. Want ze maken eigenlijk wel nog leuke waggeltjes. Ja, het zijn golfkarretjes / buggy’s / studio-cars / bestelwagentjes / etc… Maar ze zijn wel leuk.

Net daarom is het juist zo jammer dat als ze dan de moeite doen om eens een leuk sportwagentje te maken, verbrodden ze het door een kloon te maken. Hoewel het helemaal zo moeilijk of duur hoeft te zijn om een leuk eigen designtje te verkrijgen…
Ik zie die chinezen steeds met elektrische auto’s op de proppen komen. Het zijn niet de meest orginele designs maar zijn wel aan het ontwikkelen. Ik vergelijk het een beetje met mobiele telefoons in het tijdperk dat Nokia nog toonaangevend was en Samsung nog een brak koreaans merk was… Daar denken wij nu ook wel anders over. Denk dat die chinezen over 10 jaar weleens toonaangevend kunnen zijn… (Of ik denk teveel, dat kan natuurlijk ook)
Mopperen jullie maar op die chinezen, ik wil hem wel!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).