Ferrari F12berlinetta laat zich zien in Nederland

Auteur: , 42 Reacties

De Autoblog Auto van het Jaar, de F12berlinetta werd al gewrapt, getuned, en nam het tegen en Airbus op. Maar nog nooit zette hij als klantauto voet op Nederlandse bodem. Tot deze week.

Ferrari F12berlinetta grijs

Milaan, Parijs, Koeweit, Düsseldorf, en natuurlijk Kroymans. Allemaal plekken waar je een F12berlinetta verwacht, en daar werd de 740 pk sterke 599-opvolger dan ook gespot.

Maar wanneer zien we er dan eens een in Nederland, zonder groene platen of op een trackday? Een Parijzenaar was zo vriendelijk om Nederland de primeur te gunnen, want hij sprong op de Damsko Centje Express en knalde zijn Ferrari-met-string in een ons onbekende tijd naar de hoofdstad, waarvoor hij een royale hoedtik krijgt. Merci!

Ferrari F12berlinetta grijs

Mats_bulters was er als de kippen bij om Maranello’s een-na-snelste vast te leggen op een parkeerterrein vol auto’s met buitenlands kenteken. Kijk ook eens naar het bizarre verschil in velg en carrosserieverhouding tussen de Ferrari en de Ford die er rechts naast staat.

Alle foto’s vind je op autojunk! Wat zeggen we van het zilvergrijze kleurtje?42 reacties

Helaas geen foto van gemaakt: maar ik heb er gister ochtend rond 12.00 uur eentje op de A12 richting Den Haag gespot. Wel met garage platen
@gertjan2012:
Had hij over een Rosso Corsa kleur?

Zo ja dan is het waarschijnlijk hetzelfde die ik had gezien in Nijmegen.
@exotic: Helaas… hij reed net iets te hard om mn raampje open te doen, en te vragen wat de exacte kleur was…. maar hij was wel echt brandweer rood ;-)
Een week of twee terug zag ik er ook een rijden in omgeving Nijmegen.

Jammer dat ik lam in de bus zat, anders had ik een kliekje geschoten. Hoogstwaarschijnlijk ging hij richting carcleaning Nijmegen.

Zaten iig wel dealer platen op.
Ik vind het een prima kleur, zou hem ook graag is in het rood willen zien
Wie koopt er nu een Ferrari in het zilver…. Voor de rest prachtige auto!
@kapiteinaudi:
Ik vindt eerlijk gezegd zilver veel mooier dan rood op de F12. Door de lichtweerkaatsing komen al die scherpe lijnen veel beter naar voren dan bij rood. Daar gaan ze een beetje in elkaar over.
@exotic: Ik zou toch voor rood gaan, ik heb eventjes terug een rode gezien…. echt prachtig! Ik denk dat donkerrood echt de beste kleur voor dit ding is, en dan met een beige interieur.
@kapiteinaudi: Klassieke keuze. De beste voor de restwaarde en naar mijn smaak ook het beste. Maar zilvergrijs kan deze wagen hebben.
@kapiteinaudi: wat is daar mis mee?
@MAB: Ietwat saai, en niet zo mooi in mijn ogen. Doe mij maar rood, hoewel ik denk dat zwart of zelfs wit ook wel mooi zijn.
@kapiteinaudi: De nieuwe silberpfeile! Maar dan wel Italienisch-gemacht.
Staat hem goed, maar wel saai!
Pfoeee echt een superauto
Ik zag hem vorige week zaterdag al staan, op Duitse platen in fijnaart. Is van dezelfde man die ook een nieuwe Vanquish, een M5, een MP4-12C en een Cayenne Turbo S heeft.
Amstel hotel in 020 mijn home-town
@speed: Nee man dit is het Hilton!
OF is het het Hilton ?
Ik denk Het Hilton daar zitten meer self made man zeg maar, ze zijn heel creatief met het strafrecht.
Maranello’s finest.
@awesome: Nee dat is La Ferrari !!!
In deze kleur een stuk beter te pruimen, maar de achterkant blijft lelijk..
Zilvergrijs is een veilige kleur. Ik zou hem in het rood nemen.
Nog nooit eerder op nederlandse bodem? Sinds wanneer is maastricht geen nederland meer?

http://www.autojunk.nl/2013/03/ferrari-f12berlinetta-11
Garageplaten :)
@sir_smokalot: dan nog verwacht je zoiets niet in Maastricht :P
Dr was afgelopen weekend in Assen wel degelijk een F12berlinetta, meerdere foto’s en video’s voor bij zien komen. Er werd flink mee gas gegeven. Dat ie niet op die foto’s stond, zegt niet alles natuurlijk…
@Ollie-j: klopt dat ze in Assen waren, een hele zooi Ferrari’s, waaronder een rode f12, 2 458’s, een paar 430. een 599. en wat oudere. altijd mooi als je uit je werk dat alles op de parkeerplaats ziet staan. Zo jammer dat de batterij van mijn telefoon leeg was, anders had ik wel wat foto’s gemaakt
@dennis201296 sommige mensen hebben geld teveel….

OT vind dit zilver beter staan, lijnen zijn zo veel duidelijker en bij rood of zelfs geel zie je dat niet. Zou um wel in t blauw-zilver willen zien, net als de RR Wraith van afgelopen week.
Filmpje van de F12 in actie op het TT Assen circuit:

http://www.youtube.com/watch?v=udssmW3GkQs
Ik heb er meerdere gezien op gele platen.. Werk in hilversum
Naast kroymans.. Er staan er zeker 6 op kenteken in verschillende kleuren
nee sorry, ook in het grijs vind ik er niks aan..
Wow die velgen! Wat is dat? 29 inch?
Bij munsterhuis staat er ook 1, al redelijk lang.
FYI.Dit is geen Parijzenaar. Op de nummerplaat zie je 92 staan en dat is het nummer van het ‘Hauts-de-Seine’ departement. Parijs heeft 75.Mais la Ferrari est une très belle voiture;-)peu importe d’où elle vient.
@porteno: Reken maar dat het een Parijzenaar is, of dat hij er in ieder geval werkt. Hauts-de-Seine is nog steeds Île-de-France, en iedere Framboos rekent dat toch wel bij Parijs :)
Zonde van de kleur. Vind ik die zwart/gele Novitec toch mooier. Wel een knappe bak verder. Achterkant vind ik minder.
Schitterende auto. Doet die goed.. uit Frankrijk komen knallen en brandschoon.. geen pekel of niks te bekennen.. moet je mijn auto eens zien na 200 KM door Nederland.
Prachtige auto. Ferrari is terug van weggeweest qua design.
Iemand die ik ken heeft er eentje voor zijn deur staan, al 5 weken lang…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).