Ferrari is straks €8,65 miljard waard

Auteur: , 19 Reacties

Omdat iedereen straks voor een paar tientjes eigenaar kan worden van een stukje Ferrari.

Ferrari is straks €8,65 miljard waard

Zoals bekend wil FCA, voor 90 procent eigenaar van Ferrari, een deel van het roemruchte merk naar de beurs brengen. Uit een melding bij de Amerikaanse beurstoezichthouder blijkt vandaag dat het gaat om 17,2 miljoen aandelen, aangeboden voor een bedrag van tussen de 48 en 52 dollar per stuk. Daarmee kan Ome Sergio in theorie €894,4 miljoen cashen. Geld dat gebruikt zal worden om schulden af te lossen en FCA’s overige merken een boost te geven.

New York Stock Exchange

De totale beurswaarde van het merk komt daarmee op $9,82 miljard dollar uit, omgerekend €8,65 miljard. Dat is allemaal behoorlijk speculatief (en een stuk minder dan Sergio voorspelde), omdat in eerste instantie slechts 10 procent van FCA’s Ferrari-aandeel naar de beurs gaat. Ferrari krijgt een beursnotering op de New York Stock Exchange (NYSE), ingeschreven als een Nederlandse holding met het Verenigd Koninkrijk als fiscale woonplaats, omdat met daar minder belasting hoeft te lappen.

De overige 10 procent van Ferrari blijft in handen van de 70-jarige Piero Ferrari, zoon van oprichter Enzo.19 reacties

Piero zal er wel bij varen
@papa: het gaat om het stuk van FCA, er verandert niks voor de aandelen van Piero. Piero zal er niets van merken. Zelfs niet van verwatering van zijn gedeelte.
Ik zou wel eens willen weten wat er door je heen gaat als je voor ’n paar donnie meedoet
De Nederlandse fiscus heeft erg haar best gedaan om de holding van Ferrari naar Nederland te krijgen…

In ruil daarvoor hebben de Italianen de bloemenveiling in Aalsmeer in handen gekregen, die als nooit tevoren floreert…

Weer eens een goede zet van de Belastingdienst, nu hebben ze niks! Op de veiling wordt bijna alleen nog maar in het zwart gehandeld en over de inkomsten van de Ferrari holding ontvangt de Nederlandse fiscus hooguit een fooi.
@moveyourmind: Nederland is het holding-belastingparadijs van Europa; hardwerkende burgers betalen tussen de 30 en 50% dan wel inkomstenbelasting, maar multinationals betalen slechts 2 of 3% omzetbelasting …
@dawwg: denk je dat we meer hadden gehad als Ferrari hier niet had gezeten?

Bijna niks is nog altijd meer dan helemaal niks. Wat mij betreft komen er nog veel meer brievenbus firma’s naar Nederland. Een klein percentage van een groot bedrag is altijd welkom. Bovendien kost het niks.
@moveyourmind: Dat van Ferrari wist ik, dat van Flora Holland niet.
@dutchdriftking: Nee joh dat is onzin. Er was alleen gister op het nieuws dat de italiaanse maffia veel steelt van de bloemenveiling. Maar het was al lang bekend dat de maffia zich veel bemoeid met de bloemenhandel.
@clarkson: Logisch ook. Al die bloemstukjes op begrafenissen en vergaderingen en onder de varkenskop moeten ergens vandaan komen…
@moveyourmind: een bloemenveiling die floreert. Mooi is dat.
Lijkt me toch leuk om gewoon een aandeeltje Ferrari te kopen, al is het maar voor de bragging rights.
Ik zie het wel zitten, als 15-jarige aandeelhouder in Ferrari worden 😜
-edit: excuus, het is aangepast-
De beurswaarde van 10 % van het merk geloof ik..
Winst per aandeel is 10% × €265M (netto winst 2014) / 17,2M aandelen is €1,54. Dat ze maar veel handtasjes en pretparken mogen verkopen.
Volgens mij klopt er iets niet in het artikel, of ik snap het niet. Maar wanneer ome Sergio €894,4 miljoen kan cashen bij de beursgang dan is de waarde toch niet 8 miljard maar 0,8 miljard?
@rolo: slechts 19% naar de beurs, moesten ze echter alles naar beurs doen is het 8 miljard. Kleueterklas berekening want in realiteit werkt het zo niet
Mijn voorspelling is dat het aandeel waarschijnlijk eerst even zal stijgen naar de 55 euro a 60 euro. Om daarna weer te zakken en ergens te stabiliseren rond de 30 euro.

Mensen zijn eerst geintresseerd en dat doet de prijs stijgen. Maar het aandeel is eigenlijk gewoon te duur ingezet waardoor het snel zal zakken naar zijn eigenlijke waarde.
Wat is apple dan toch eigenlijk gruwelijk rijk…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).