‘Ferrari wist dat tellerstanden werden teruggedraaid’

Auteur: , 35 Reacties

Het merk is opnieuw in verlegenheid gebracht.

'Ferrari wist dat tellerstanden werden teruggedraaid'

Precies een jaar geleden kwam naar buiten dat dealers tellerstanden van Ferrari occasions terugdraaiden, om zo meer te verdienen aan de tweedehands auto. Dit ging met een DEIS Tester diagnostic tool en de autorisatie van Ferrari zelf. Dat laatste is echter nooit naar boven gekomen, tot nu.

Wederom is het de Daily Mail die naar buiten brengt dat Ferrari officieel op de hoogte was van de tellerpraktijken. Op zich niet raar, het blijven Italianen, maar het blijkt tevens uit een ingevulde memo uit april 2017. De memo was al die tijd geheim, maar werd deze maand openbaar gemaakt vanwege een rechtszaak die momenteel gaande is in Florida. In de memo geeft Ferrari aan sinds april 2017 geen autorisatie meer te geven voor de DEIS Tester. Ferrari occasions met veel kilometers vallen overigens buiten de boot. De DEIS Tester kon alleen standen resetten van auto’s met minder dan 500 kilometer ervaring. Voor het apparaat werd tevens vorig jaar een software update uitgebracht. Met deze update werd de reset-optie van het apparaat gehaald.

Het zal vermoedelijk altijd vaag blijven welke dealers deze praktijken toepasten. Voor nu is alleen duidelijk dat de fraude speelde in de Verenigde Staten. De zaak ligt bij de rechter. In Florida, waar de zaak speelt, is het illegaal om tellers terug te draaien. Er staat minimaal een jaar gevangenisstraf op.35 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Onzin, alle eigenaren worden gewoon plotseling zuining bij 43.000 km, en laten hun auto lekker jaren staan.
”kon alleen standen resetten van auto’s met minder dan 500 kilometer ervaring”
dan zijn ze toch nog nieuw? dit is iets anders dan terugdraaien van tellerstanden dit is het resetten van transportkilometers voordat de auto de dealer verlaat
@gove: ik zou toch pissig zijn als mijn nieuwe Ferrari 500km lang voor proefritjes gebruikt is en ik denk een nieuwe auto te kopen.
@petrolhead95:
Natuurlijk is dat niet leuk. Maar als het inderdaad is gebruikt voor het terugdraaien van transportkilometers, is het natuurlijk niet zo’n drama als: FERRARI DRAAIT KILOMETERS TERUG OM OCCASSIONS MEER WAARD TE MAKEN!! met een plaatje van een F355 er bij.
@zegheteens: Alle kilometers die terug gedraaid worden is een slechte zaak, ook de transport kilometers. Waarom zou je dat willen verbergen?
Bovendien wekt het achterdocht want als nieuwe eigenaar weet je dan nooit of er 1 km of 1000 km is terug gedraaid, niet doen dus!
@dirkv: sommige klanten staan er op dat ze hun auto met 0 of 1 km krijgen. Dan is het een handige tool. Verder is terugdraaien een kwalijk iets. Iedere Bugatti die nieuw afgeleverd wordt heeft ongeveer 400-500km op de teller staan. De fabriek rijdt de auto namelijk in. Kunnen ze terugdraaien, doen ze niet. Leveren zelfs een uitdraai aan waar en hoe en hoe hard er mee gereden is. Doen overigens alle fabrikanten van naam als je er om vraagt.
@petrolhead95: iedere Ferrari wordt in Maranello al even aan de tand gevoeld nadat deze in elkaar geschroefd is… dus die 0km op de teller is onmogelijk. Het resetten gebeurde dus voor de maagden-fetisjisten.
@petrolhead95: Wie heeft er ooit gezegd dat het over tellers terugdraaien gaat om de auto weer als nieuw te verkopen. Het gaat over occasies.
@gove: en wat als ze elke keer die machine erin pluggen en blijven resetten? Bijv als een Ferrari veel proefritjes gemaakt heeft, een ex-demo is of als een medewerker de auto gebruikte. Zo blijft een auto eeuwig ‘nieuw’.
@rubenpriest: “Nu bij Jetcars: Ferrari 360 Modena full-options (velgen uitgezonderd). HAGELNIEUW!!!1!! Slechts 40 km gereden!!!”
@berlinetta: als er nu staal onder licht met winterbanden er omheen is dat echt niet verkeerd hoor.
@kennone: Staal is helemaal niet licht. *ligt
@chimaera: hehe disleksie he 😜
@kennone: Leave and get in a taxi, kiss een chick met dyslexie
Tell the driver make the radio play, and I’m singing like..
@berlinetta: dan weet je iedergeval dat je auto uit de onderwereld komt. Daarnaast is het noodzaak om te controleren of er een motor aanwezig bij dat gruwelijke naaibedrijf. Echt criminelen daar!
@gove: tja, dit gebeurt ook massaal in NL, de autohandelaren en sommige merkdealers weten de KM correctie specialist heel goed te vinden…….Een dikke demo auto met 4000km voor 20k minder verkopen zit geen enkele handelaar op te wachten……

Het zijn allemaal boefjes
@gove: en wat als die “transportkilometers” 5 of 10 keer worden terug gedraaid?
@justsomebody: ik heb wel eens begrepen dat je dat maar 1 keer kunt doen.
@sportevo: ik heb gehoord dat het een keer of 2 3 kon. Maar dat moet iemand met verstand ervan maar bevestigen.
En wij maar roepen dat het zonde is dat er nooit met die auto’s gereden wordt.
Storm in een glas water….
Wel opvallend dat het altijd Amerikanen zijn die zulke dingen ontdekken bij Europese merken.
@misterdrogba: het is in principe 1 Amerikaanse verkoper die ontslagen werd toen hij deze illegale praktijken aan zijn bazen rapporteerde en toen dus een rechtzaak aanspande. 1 klokkenluider dus en helemaal terecht.
@ikleesookoverautos: absoluut. Maar ik bedoelde meer in het algemeen, dat de wanpraktijken van Europese merken opvallend genoeg altijd in Amerika ontdekt worden. Nu die ene verkoper en -misschien niet vergelijkbaar- de dieselschandaal van VAG-groep, die ook in Amerika aan het licht kwam en die dierenproeven kwamen ook daar aan het licht als ik me niet vergis.

Het is gewoon opvallend..
@misterdrogba: Terwijl zwijgen ze over de hunne.
@wimof: Ja of het gebeurt daar gewoon niet. USA is het land van de moraalridders en snobistici
Een Ferrari wordt toch nieuw geleverd met test circuit kilometers?
Bij VW was er een auto”flat” gemaakt, zoals we die kennen van Smart. Hierdoor kon je je auto ophalen bij de fabriek met minimale kilometers.
http://www.vancouversun.com/Photos+Volkswagen+futuristic+storage+tower+Germany/4417214/story.html

Vooral bij een supercar zou ik het een fijne gedachte vinden als een testrijder de auto eventjes aan de tand had gevoeld, voordat ik ‘m op zn staart trap. Net als dat ik niet in de eerste trip naar Mars zou willen zitten…
@peidur: je kan een supercar beter eerst goed inrijden anders gaat alles kapot
“Het blijven Italianen”. Wat is dit voor ongein?
VW doet niet anders hoor…

M’n vader kreeg jaren geleden een Transporter T5 mee voor een proefrit, met daarbij het dringende verzoek de auto met minder dan 100 km op de teller weer in te leveren, zodat ze de teller weer konden resetten naar 0 km…
Ik vermoed dat niet alleen Ferrari dit doet…
Wat blijft zo’n 599 toch mooi in verhouding he 😊
Je kan het niet meer terugdraaien.
Alfa had dit jaaaaaren terug al. Je kon testkilometer resetten tot 100 of 200 kilometer. Weleenswaar maar een keer. Next.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).