Formule 1 lanceert eigen streamingdienst

Auteur: , 62 Reacties

Kijkers kunnen dit seizoen al inschakelen via deze nieuwe dienst.

Formule 1 lanceert eigen streamingdienst!

Onder het bewind van Bernie Ecclestone konden fans weinig interactie verwachten. Nu met Liberty Media aan het roer komen er eindelijk positieve veranderingen voor de kijker. De Formule 1 gaat een eigen dienst lanceren, zo is men niet langer afhankelijk van bijvoorbeeld Sky of Ziggo.

De dienst gaat tussen de 8 en 12 dollar per maand kosten en zal in eerste instantie toegankelijk worden vanaf de computer. Er zullen op een later moment apps komen voor smartphones, Apple TV en Amazon Fire TV, zodat TV- en mobiele kijkers tevens F1 kunnen kijken zonder de tussenkomst van een computer.

Formule 1 noemt de dienst ‘F1 TV Pro’. Kijkers kunnen vrije trainingen, kwalificaties en natuurlijk de races live volgen. De gebruikers zijn zelf de regisseur. Dit betekent dat de kijker zelf kan bepalen via welke camera ze de F1 willen volgen. Zo heeft elke auto een toegankelijke on-board cam. Uiteraard worden ook live statistieken in beeld gebracht.

Het live commentaar van F1 TV Pro komt in de talen Engels, Frans, Duits en Spaans. De focus ligt niet alleen op Formule 1, want de dienst gaat ook de FIA Formula 2, Formule 3 en de Porsche Supercup uitzenden. Meer racekampioenschappen volgen later.

F1 TV Pro zal in de eerste periode van het nieuwe seizoen live gaan. De dienst zal worden gelanceerd in onder meer de Verenigde Staten, Duitsland, Frankrijk, Mexico, België, Oostenrijk, Hongarije en diverse landen in Latijns-Amerika. Over Nederland is nog geen woord gesproken. Een VPN’tje met (bijvoorbeeld) een Belgische verbinding kan echter uitkomst bieden. Een preview van F1 TV Pro check je in de video hieronder.

UPDATE maart 2018: tijdens de eerste race (Australie) kunnen alleen uitgenodigde beta-testers de nieuwe streamingdienst gebruiken. Het is niet duidelijk of en bij welke volgende GP er de mogelijkheid is voor het publiek om de dienst te gebruiken.

UPDATE april 2018: vanaf de Spaanse GP (13 mei) zou de nieuwe dienst eindelijk beschikbaar komen voor het publiek. Een aantal details hieronder:

F1 TV will have two service levels at two different price points. F1 TV Pro, the premium tier, will feature live races and all 20 driver-cameras, as well as side-by-side live race viewing and additional exclusive feeds. Subscribers will be able to personalise the way they watch a Grand Prix, the content they view and how and when they access it… F1 TV will initially launch on desktop. Apple, Android and Amazon Fire mobile and tablet devices will launch shortly thereafter. By summer, the service will also be available to fans on Amazon Fire TV, Android TV and Apple TV. Pricing will be offered on an annual basis of $70-$150, with monthly rates ranging from $8-12. The service will be priced according to market.

UPDATE 11 mei 2018: het is officieel, meer info lees je in dit artikel!

UPDATE 19 februari 2019: het is zover, F1 TV Pro is beschikbaar in Nederland.

Met dank aan Gulli voor de tip!62 reacties

Donders, wat is de F1 toch een onwijs innovatieve organisatie. Dat men dit 15 jaar eerder nog niet bedacht heeft.
Top. Zo zit ik niet meer te sukkelen met livestreams als ik in het buitenland zit of dergelijke.
@viezefreddyw: in het buitenland ga ik altijd op zoek naar een sportsbar. Is vaak nog gezellig ook.
@ikleesookoverautos: Probeer ik ook. Maar soms zit ik in gehuchten waarin je blij moet zijn een supermarkt tegen te komen na 20 minuten rijden…
@viezefreddyw: laat staan dat ze daar internet hebben!
@viezefreddyw: hesgoal.com heeft me nog nooit in de steek gelaten in het buitenland
Nu nog een versie met splitscreen. Op één scherm de standaard uitzending gelijk aan TV, en op de andere een camera naar keuze.
@jack_abarth: Dat is precies wat je kunt doen… Staat in het filmpje. Hoewel het filmpje twee verschillende races weergeeft, maar dat is geklungel van de video producent.
Daaag RTL Krombacher! Bedankt voor het brengen van gratis F1, niet bedankt voor reclameblokken van 5 rondjes lang tijdens de spannende momenten 😋
@gulli: Gratis bestaat niet ;)
@Jochempie: nope, dat was wel te merken idd :)
@gulli: Lang leven Ziggo 😁
@venividivici: stil joh…je bent niet hip nu!!! Je MOET Olav Mol, Jack Plooij, de studio en alles wat Ziggo nog meer ZONDER RECLAME omtrent de F1 uitzend kei- en keihard de grond in stampen. Pas dan tel je mee op dit forum dus hup…doe er eens wat aan!!
@rhellema: Uhh… Nee. Nou vooruit, dat irritante adhd figuur Rob Kampues die zichzelf graag hoort mag van mij snel opkrassen!
@rhellema: volkomen terecht toch? Het zijn allemaal toegewijde, gepassioneerde liefhebbers van de Formule 1, maar mijn god, wat een oeverloos geleuter braakt die Mol bij tijd en wijle in de microfoon uit. Zo vól van z’n eigen verhalen dat-ie de gebeurtenissen soms compleet mist…

Zelfs het Duitse commentaar-met-Vettel-bril is beter te pruimen. Zelfs als je het wegspoelt met Krombacher Alkoholfrei.
@RRRobert: ik luister vele malen liever naar het commentaar van Mol dan naar dat meer dan chauvinistische gelul van die Duitsers. Dat Mol er soms naast zit prima maar zoals die Duitsers over Vettel lullen is werkelijk niet te hachelen. Alsof het iedere keer zijn eerste grand prix is, alsof alleen hij “die weltmeister” is…VRE-SE-LIJK. Dat je daar vrijwillig naar kijkt komt bij mij over als pure masochisme, maar oké ieder zijn hobby. En ja…Mol praat ook heel enthousiast over Verstappen maar ik weet ook zeker dat hij hem het beste kent van ons allemaal, en als Mol dan vertelt over hoe Verstappen denkt in de auto…ga er maar van uit dat het echt klopt maar er is nog één ding wat ik zeer waardeer in het commentaar van Mol en dat is zijn enthousiasme bij welke coureur die er als eerste finisht. Dat heb ik de Duitsers nog nooit horen doen.
@rhellema: Je mag wettelijk sportwedstrijden niet onderbreken voor reclame in Nederland. Dit is waarom SBS het destijds ook niet deed. RTL heeft (had?) een Luxemburgse uitzendlicentie en kon het daarom wèl.

Ziggo is overigens helemaal niet zo netjes in deze, aangezien het ook niet-F1/sportfans verplicht ZiggoSport af te nemen. Mensen met een andere kabelprovider betalen voor hun televisies plus ZiggoSport minder dan wij Ziggo-klanten met een standaardpakket.
@venividivici: ja, het mooie was, we waren net van Ziggo overgestapt naar KPN, vele voordelen voor ons incl ‘gratis’ HBO waar ik Game of Thrones enzo kon kijken. Een jaar later kreeg Ziggo het F1-recht, en nog een jaar later stopte KPN met HBO. Grrrrr
@gulli: En Ziggo heeft gratis HBO series, zoals Game of Thrones :) Tijd om te terug te komen.
@deuxani: uuu kpn compleet? Ik heb gewoon hbo bij KPN basis alles in 1 abbonement
@peug206: Dat is gelul, HBO is helaas exclusief voor Ziggo tegenwoordig.
Krijg ik dan wel gewoon het commentaar van het SkyTV team? Sinds ik dat kijk wil ik niet meer terug naar iets anders.
Ben benieuwd wat de afspraken zijn met alle andere broadcasters, kan me voorstellen dat die er niet heel blij mee zijn…
@weijs: de ESPN feed in Amerika heeft de commentaar rechten van Sky gekocht. Dus zal me niet verbazen als de F1 OTT feed het ook zal hebben.
Zou mooi zijn in 4K, wordt daar nog iets over gezegd?
Tot zolang ik gratis kan kijken naar de Race via de openbare Franse omroep ga ik geen extra centjes uitgeven… al die andere dingen lees je toch wel.
@royaledeluxe: Franstalig Belgische, diende ik te zeggen
graag chromecast en/of PS4 support. nu heb ik een HTPC, maar via een appje op chromecast/smart tv zou het ideaal zijn :)
@rnej: Als je een Chromecast hebt dan kun je je PC -scherm toch casten?
Als je alles goed ingesteld hebt dan ziet Chrome iig je Chromecast device.
Het is alleen afwachten hoe vloeiend de kijkbeleving dan wordt.
@n54coupe: dan maar met een toetsenbord en muis voor de tv zitten denk ik :P
@rnej: Een muis alleen is genoeg. Of anders een laptop?
Ook makkelijk voor de live timing, als je dat al niet deed vanaf een tablet of telefoon…
@n54coupe: mn laptop gaat dat niet trekken, mijn HTPC wel, met gemak. maar komt vast goed. ben wel benieuwd naar de features en of de regie en het commentaar op niveau van BBC/SKY is. dan vind ik het misschien wel de moeite naast mijn Netflix Abo.
@n54coupe: heb geen Chrome alleen Chromecast
Zal jammergenoeg nooit naar Engeland komen. Sky sports enzo … alle rechten in handen jammer!
Duitse RTL blijf ik nog wel ff volgen en wanneer er reclameblokken zijn schakel ik over naar de Roemeense zender die het zonder reclame doet.
toevalligerwijs alle landen waar de dienst heen komt hebben een race in het land.
Blijf wel lekker de race volgen bij Ziggo, ook on board optie, geen reclame, exclusieve interviews met Max en commentaar van een gelouterde commentator, inderdaad je betaalt abonnementskosten maar dat heb ik er graag voor over.
@toniominestrone: Ik betaal helemaal niets (extra’s) bij Ziggo. Sinds die deal met Vodafone een “gratis” TV-pakket mogen kiezen. Drie keer raden welke het werd!
@vonklausenburg: Het erotiek-pakket?
@berlinetta: Meiden van Holland hard. Topper.
@viezefreddyw: ik mag toch wel hopen dat je dit sarcastisch bedoelt.😳
@rhellema: Soft schijnt ook goed te zijn.
@viezefreddyw: ja dus!😁👍🏻
@rhellema: Hoezo? Lekker comedy porn
@toniominestrone: De onboards van de Ziggo app en F1 TV verschillen toch wel. Bij Ziggo heb je één kanaal waar je de hele race lang onboards kunt bekijken, maar ben je overgeleverd aan welke onboard de regisseur interessant vindt. Bij F1 TV kun je straks zelf kiezen welke auto je volgt. Wil je de hele race kijken hoe Ericsson achteraan rijdt? Prima. Wil je tegelijkertijd zien hoe Vettel het vooraan doet? Dan gooi je die feed ernaast.
@toniominestrone: Gelouterde commentator? Die Mol zit er zo ongelofelijk vaak naast. Vaak geen benul waar iedereen zich bevindt, niet doorhebben dat iemand nog zeker 1 keer moet stoppen of teamgenoten door elkaar halen. Die gast is echt verschrikkelijk.
@545e60: Maar die “gast” moet het ook allemaal alleen doen. Dus als hij op de tijden lijst kunt kan hij wel eens wat missen. Bij BBC of Sky hebben ze zo een man of 6. Als iemand iets mist is een ander die het wel ziet.
@545e60: Ik dacht al, waar blijft de eerste demagoog welk Mol terecht wijst, de beste man heeft meer kennis van de F1 dan wenig commentator van Sky of RTL, neem aan dat jij je nooit vergist, Übermensch?
Komt natuurlijk niet beschikbaar in Nederland vanwege Ziggo….
vpn wellicht een optie, maar als ze een beetje goed bezig zijn zullen ze die steeds dichtleggen…
@trustmeiamanengineer: Ziggo en de Formule 1 zijn allebei van Liberty. In feite moeten ze dus met zichzelf onderhandelen of ze Ziggo of F1 TV die omzet gunnen.
@edge: het maakt Ziggo sterker op de markt als er in Nederland geen concurrentie is met ook een F1 aanbod.
@mashell: Dat klopt, maar in hoeverre kun je nog van concurrentie spreken als het beide dochterbedrijven van Liberty zijn? Klanten van andere kabelaars zoals KPN kunnen nu tegen betaling ook gewoon Formule 1 kijken. Dan moeten ze Ziggo Sport als extra zenderpakket afnemen, of Ziggo Sport Totaal Go afnemen als men alleen wil streamen. Ik zou niet weten waarom je Ziggo Sport Totaal Go in dat geval niet kunt vervangen met F1 TV Pro.
@edge: de wereld is kapot, je kunt inderdaad Ziggo sport krijgen bij KPN…
Ongelooflijk! En dat al in 2018! Misschien in 2020 al kunnen streamen naar de tv middels chromechast? Techniek staat ook niet stil zeg!
Een tijdje geleden hield de Formule enquête over de streamingdienst en werd Nederland wél genoemd als één van de landen waar het bij lancering beschikbaar zou zijn. Ik heb dus de goede hoop dat we er alsnog spoedig van kunnen genieten
@edge: zou voor mij als KPN klant wel een insta-buy zijn denk ik.
@edge: het maakt Ziggo een sterkere speler op de markt als de kappen met die irritante gasten in die reclames. Wat een wannabee-flapdrol-audi-rijders-frikadellen-tv-figuren
Blijft heerlijk dat nieuwe F1 logo.
Wat is er mis met Ziggo hier in NL? Ik heb ook vrienden zonder Ziggo, maar die komen dan gezellig op visite. Zo moeilijk is het leven niet.
@jorden: Er is een nieuw soort F1 publiek dat veel groter is dan de oude gevestigde orde. Als TV zender en programmamakers moet je daarop inspelen en niets meer dan kudos voor hen. Maar dat betekend niet dat ik en een kleine groep andere F1 fans hier blij van worden. Er is niets mis met Ziggo maar er is ook niets mis met een streamingdienst erbij naast die verslaggeving voor een ander soort en (wereldwijd) een groter publiek geeft.
@jorden: Gadverdamme visite, dat is toch zo ouderwets gezellig, moet ik niets van hebben, ik snapchat die zak chips wel alleen op als doorgewinterde zolderkamer reaguurder !
Dag Jack!!
Helaas alleen niet in Nederland beschikbaar zover ik het nu kan beoordelen :(

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).