Ferrari zet de deur open voor Mick Schumacher

Auteur: , 30 Reacties

Gaat de geschiedenis zich herhalen?

Mick Schumacher

Zelden was de combinatie van coureur + team + auto zo perfect op elkaar afgestemd als bij Ferrari aan het begin van deze eeuw. Schumacher vormde een gouden trio met Brawn en Todt en haalde vijf keer op rij de wereldtitel binnen. Der Michael werd niet alleen geroemd om zijn kwaliteiten achter het stuur, hij bleek ook een zeer goede teamspeler en was nauw betrokken bij de ontwikkeling van de auto’s.

Van al die perfectie is bij Ferrari tegenwoordig weinig te merken. Brawn is vertrokken, Todd staat tegenwoordig aan het roer van de FIA en met Schumacher is het (vermoedelijk) nog slechter gesteld dan met Ferrari’s F1-team. Gelukkig gloort er een klein beetje hoop aan de horizon in de vorm van Mick Schumacher.

Mick -inderdaad, de zoon van- komt dit jaar namelijk uit in de F3 Euro en kan op de belangstelling van diverse grote teams rekenen. Zo heeft Mercedes al aangegeven interesse te hebben om Schumini toe te voegen aan haar drivers program en meerdere media berichten dat het hoofd van de Ferrari Drivers Academy (FDA), Massimo Rivola, aan La Gazetta dello Sport heeft laten weten dat de deur wagenwijd openstaat voor Mick als hij besluit toe te willen treden tot het FDA-programma. Ferrari krijgt dit seizoen de kans Schumacher goed in de gaten te houden, aangezien hij teamgenoot is van FDA-coureur Guan Yu Zhou bij Prema’s F3-team. Overigens vermoeden wij dat het betreffende interview in de papieren editie van de bekende roze sportkrant staat, maar kunnen wij dit bij gebrek aan een exemplaar niet verifiëren.30 reacties

-edit: dank u, is inmiddels gefixt-

Hopelijk rijd hij al is het maar een fractie zo goed als zijn vader. Wat jeugd bij de topteams (en ook ferrari) is stilaan iets waar ik naar uitkijk.
@dominiekdd: Aan jouw zinsbouw te zien is de vrijmibo al in volle gang!
@mikkeloentje: en hij heeft gesmaakt ook ;)
@mikkeloentje: wat snap je niet?
@roppp: Wat snap jij niet?
Typisch voorbeeld hoe een naam zowel voor als nadelen heeft. Natuurlijk nog zuurder dat mocht het allemaal succesvol zijn Michael er niet van kan genieten!
Leuk photoshopje @Dizono
Ik hoop voor hem vooral dat het grote publiek hem niet te vaak met zijn vader gaat vergelijken en hem gewoon beoordeelt op zijn eigen kwaliteiten. De F1 halen en er meerdere jaren in verblijven is al een hele prestatie op zich, maar ik vrees voor Mick dat alles minder dan een of meerdere kampioenschappen als mislukking wordt beschouwd door het grote publiek.
Hopen dat hij het talent van zijn vader heeft en niet van zijn oom.
@nicolasr: of de snor van zijn tante!
@nicolasr: Tja tuurlijk. Zou fantastisch zijn als hij beter wordt dan de meest succesvolle F1 coureur aller tijden. Maar als hij slechts meervoudig GP winnaar wordt is dat ook niet verkeerd. Ralf is nog altijd 100 keer succesvoller dan welke Nederlandse F1 coureur ooit…
Hopen dat hij idd binnenkomt en dat hij op zn vader lijkt en niet zijn oom Ralf, hoe cool zou het zijn een herhaling van vroeger (Y)
Geen idee hoe getalenteerd Schumini is. Iemand hier, die daar iets zinnigs (!) over kan zeggen ?
@amghans: knulletje kan hard rijden, rijdt iedereen zoek in de regen. maar geen uitblinked talent, die op zn 17e al formule 1 gaat rijden vrees ik. hij durft niet enorm veel, vooral bijzondere inhaal acties heeft ie niet zo.
@amghans: check zn resultaten op wiki. In zn eerste jaar 1 van 2 GT4 races gewonnen. In z’n 2e jaar wint ie ongeveer elke 4e race. Je kan iig zeggen dat ie dus niet per se slecht is.
@gregorius:
Als dat met gelijkwaardig materiaal is als z’n concurrenten, ziet dat er goed uit.
@amghans: Zijn GT4 team hoort wel bij de beste: Prema Powerteam. Actief in meerdere klassen. Rijders asl Briscoe, Kubica, di Grassi, van der Zande, Mehri , Lance Stroll, Ocon, Rosenqvist, hebben bij hun in de F3, F4 en andere teams gereden. Daar winnen ze veel constructeurs titels. Ze hebben overigens ook dit jaar GP2 seizoen gedomineerd.
Dus goed spul heeft ie zeker. Dit jaar heeft ie iig zijn teammaten verslagen.
Aan de andere kant, zijn vervanger bij van Amersfoort, waar hij vorig jaar reed, verslaan hem dit jaar regelmatig.
(Wiki vrijdagmiddag voordat ik mijn werktijd erop heb zitten).
@gregorius:
Dank. Zal me bij gelegenheid eens wat meer in de materie verdiepen. Nu eerst de vrijmibo :-)
@gregorius:

Bedoel je niet Fomule 4?
In GT4 heb ik Mick nog niet gezien namelijk.
@amghans: hij is net een Max Verstappen eigenlijk gewoon een project. Helemaal gekweekt om dit te doen. Het gaat hier niet alleen om talent maar ook om iemand die in de ideale omstandigheden gezet is om dat talent te kunnen benutten.
@mashell:
Klinkt aannemelijk, ik denk, dat je gelijk heb. We gaan het zien. Zou ‘m graag tegen Verstappen zien racen. In gelijkwaardig materiaal, zodat voor eens en voor altijd duidelijk wordt wie de betere van de twee is.
Het is inderdaad het gouden trio geweest en het 60/40 principe van Brawn. Vader Schumacher heeft het ook niet allemaal zelf gedaan. Met het huidige Ferrari is de kans heel klein dat de geschiedenis zich gaat herhalen. Het is niet alleen dat de auto niet optimaal presteert maar ook Arrivabene laat het als leider een beetje afweten. Ten tijde van Schumacher en dus ook Brawn is er geen veto gebruikt, het team geloofde in zichzelf en wijzigingen in het reglement werd vriendelijk ontvangen door het team. Als je het beste team bent kun je ook het makkelijkste aanpassen volgens Brawn. Als je nu kijkt hoe wanhopig Ferrari F1 naar hun hand proberen te zetten zie je dat de wanhoop nabij is en met zo’n team wordt je moeilijk wereldkampioen. Als Brawn binnen afzienbaar korte tijd Ferrari om kan toveren naar een goed geoliede machine, kan iemand anders dat natuurlijk ook. Als die klus geklaard is, dan is er pas een potentie dat de geschiedenis zich herhaalt.
Noblesse oblige, dat snappen ze goed in Maranello.
Verstappen vs Schumacher, leuk!
@pindakoning: en dan heb je kans dat de rollen ditmaal omgekeerd zijn…
Mijn menig is dat Mick wel kan racen, hij was vroeger net zo goed als Max.
En wel misschien nog iets beter.
Alleen Max heeft de begeleiding van Jos gehad, die hem alle kneepjes van het vak leerde.
Mick heeft de pech gehad met het ongeluk van zijn vader.
Dat heeft hem veel te veel aangevreten, en een stuk minder snel geworden.
Hij wordt wel goed, maar bij de “top” zie ik het niet zitten.
Jammer, maar ik gun het hem wel.
@dreumeltje: zou je denken dat het ongeluk van zijn vader echt zoveel invloed heeft gehad?
Mooi! Fantastisch nieuws! Hier wacht de F1 op. En al zeker Duitsland.
Ferrari heeft een onnoemelijk groot respect voor Der Michael. Een plein op het Fiorano circuit, voor de oude woning van Enzo, is naar hem vernoemd. Bochten zijn compleet omgelegd, puur op verzoek van deze beste F1 coureur ooit. Voor ‘slechts’ een coureur, had hij enorme invloed in Maranello.

Ze zullen Mick een kans geven, dat is zeker.

Is hij echt zo goed of heeft hij alleen de naam. Beetje zoals Bruno senna

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).