Rechtszaak onthult hoe het met Schumacher gaat

Auteur: , 51 Reacties

Een smerige gang van zaken die toevallig wel prijsgeeft hoe het gesteld is met de zevenvoudig wereldkampioen Formule 1.

Rechtszaak onthult hoe het met Schumacher gaat

Bij een rechtszaak is onlangs informatie naar buiten gekomen over de toestand van Michael Schumacher. De Duitser raakte eind 2013 gewond bij een ski-ongeval en sindsdien houden zijn familie en management de lippen stijf op elkaar over hoe het met de oud-coureur gaat.

Onlangs claimde het Duitse tijdschrift Bunte dat de 47-jarige Schumacher eindelijk weer kan lopen na jarenlange revalidatie. De familie spande een rechtszaak aan omdat het stuk gebaseerd zou zijn op leugens. Bij de hoorzitting van afgelopen vrijdag gaf de advocaat van Schumacher uitsluitsel.

Volgens hem kan de kampioen niet lopen, ook niet met de hulp van therapeuten. Sabine Kehm, de manager van Schumacher, verklaarde eerder al dat de familie privacy wenst en dat er verder geen uitlatingen worden gedaan over het (mogelijke) herstel van Schumacher. De familie krijgt mogelijk een schadevergoeding tot ongeveer 100.000 euro als de rechter hen in het gelijk stelt.51 reacties

Ik hoop voor Schumi dat hij snel wat beter wordt.

Hoe leuk zou het trouwens zijn moest hij ergens met Michael Jackson op een eiland zitten, weg van alle media…
@cossiekiller: wat een gek idee heb jij, dat kan toch niet. Wellicht met elvis/tupac klinkt geloofwaardiger. #complottheorieën.
@jpoers:

Wat is daar leuk aan? Klinkt leuk maar na een paar maanden heb je het daar ook wel gezien. Dan wil je weer doen waar je groot mee geworden bent. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Zo is het leven. Die Schumacher is een plant, dat kan niet anders.
@jpoers: Tja, dat zou dan willen zeggen dat het wel goed zou gaan met hem. Meer niet.
via Android app
@jpoers: samen met Prince en JFK! Hitjes aan het jammen met Sinatra en David Bowie!
@cossiekiller: Lekker haakse gedachte van je. Je hoopt dat het snel beter gaat en zegt daarna indirect dat hij beter dood kan zijn om ongestoord met Michael Jackson te kunnen chillen…
@venividivici: Hij bedoelt dat Michael Jackson nog leeft.
@cossiekiller:
denk dat ie een beetje te oud is voor michael.
@super: Dat is dan ook weer waar. Goeie.
Ik denk dat deze legende een kasplantje geworden is.
#keepfightingshumi
@rob5nismo:

Pas maar op met die gedachtes ..
Kan je zomaar een ton kosten ..
@lincoln: een regenton heb ik wel
@lincoln: in je gedachten mag je alles en dat mag je ook zeggen.
Laat die man toch met rust…
Waarom denkt het publiek / fans toch dat ze recht hebben om te weten hoe het met hem gaat ?
Ja, hij heeft veel (heel veel) geld verdient met racen, merchandise, sponsor en alles wat daarbij hoort en fans hebben daar een enorm aandeel in gehad.
Maar dat is niet meer. Dus een claim op een stukje publiciteit mag je nu wel opgeven.
@thearchitect: De één z’n dood is de ander z’n brood.
@thearchitect: waarom zouden ze niet een berichtje de wereld in doen hoe het met hem is gesteld? Hij is bij kennis en kan zijn ogen openen bijv. Fans blij, pers blij. En als ze dan aangeven met een half jaar wederom een berichtje te doen. Hebben ze gelijk hun rust.
@sudsprint: Omdat dit een privé aangelegenheid is. En daardoor gaat het niemand iets aan, behalve zijn naaste familie en vrienden.
Omdat je een publieke carrière hebt gehad, wil niet zeggen dat je de rest van je leven ook publiekelijk moet zijn.
Sommige atleten / politici / musici kiezen daar vrijwillig wel voor. Okay cool.
Maar als iemand uit het publieke oog wil (wat Schumacher al deed voor zijn ski-ongeluk), dan moeten we dat respecteren, toch ?
@thearchitect: als je in de F1 gaat racen kies je wel degelijk bewust voor een leven met publiek en met fans. Hij heeft ontzettend veel te danken aan zijn fans en dan mag daar zo nu en dan best een bescheiden berichtje tegenover staan.
@lekbak: en dat slaat dus helemaal nergens op…niks van alles wat jij opnoemt geeft het recht dat er ook maar iets naar buiten gebracht hoeft te worden. Ik vind het een asociale gedachte dat je daar dan in eens recht op hebt…omdat jij hem ‘zo veel’ gegeven hebt? Schei toch uit.
@skinnybmw: niemand heeft er recht op. Maar het is gewoon een kwestie van fatsoen. Fans horen die lui niet lastig te vallen, maar uit fatsoen mogen de familieleden best eens een berichtje de deur uit doen.
@lekbak: Dikke kul. En hij was overigens gestopt met F1, remember?
@lekbak: je hebt inderdaad gelijk dat hij gekozen heeft voor een leven in de schijnwerpers. Zijn vrouw echter niet en is ook nauwelijks in de publiciteit gekomen toen hij nog wel actief was. Zijn vrouw is nu degene met wie de media moet dealen en zij heeft duidelijk geen behoefte om hier aan mee te werken. Keuzes. En dan mag.
@roppp: het mag, maar ik vind het lullig om zo te doen naar al die fans.
@thearchitect: deels moeten we dat respecteren maar aan de andere kant heeft Schumacher nog steeds een grote schare fans (ik ook) en die willen graag weten hoe het met hun idool gaat.

1x per (half) jaar een bericht over de situatie zou toch geen kwaad kunnen. Immers steunen zijn fans hem nog steeds. Zie het meer als een bedankje terug na al die jaren support.

Ik vind niet dat ik er recht op heb en respecteer de keuze maar vind aan de andere kant de keuze van de familie vreemd naar de fans toe.
@sportevo: Ik snap wel wat je zegt hoor. Ik vind het ook niet raar als ze wel een berichtje de wereld in zouden sturen hoe het met hem gaat.
Maar dat doen ze bewust niet en ze hebben aangegeven dat ze dat niet willen en niet gaan doen.
En daarmee zou de kous af moeten zijn.
Ze kiezen ervoor om dit in de volledige privacy van hun eigen omgeving te doen. Ik respecteer die keuze dan.
@sportevo: idool. dude hij is klaar met racen, move on.
@esprit84: Hoezo? Dat iemand gestopt is wil toch niet meteen betekenen dat je geen bewondering meer hebt voor de prestaties die hij of zij heeft geleverd en iemand uit je geheugen moet wissen? Ik kan nog steeds genieten van een race van Schumacher. Daarnaast gun ik hem dit niet, dus hoop ik dat hij opknapt en weer een normaal leven kan leiden.

En aan je nickname te zien heb je een Esprit uit 84 of vind je dat een mooi model? Move on, die auto is op alle fronten gedateerd en wordt niet meer geproduceerd. Slaat toch ook nergens op?
Ik heb al sinds het begin van het ongeluk er een Prins Friso gedachte bij…. Ben benieuwd of er ooit überhaupt verbetering komt.
Nou het is inderdaad heel duidelijk geworden.
Waarom laten ze die man niet gewoon lekker met rust? Als ze wat zouden willen delen dan hadden ze dat zelf wel gedaan.
Ben bang dat het verhaal definitief tot een lelijk einde is gekomen, bijzonder treurig voor iemand die zoveel plezier heeft gebracht naar zoveel motorsport liefhebbers. Dit is hem zeker niet gegund :(…
Familie heeft recht op privacy. Alleen als je zo’n grote fanbase hebt, zoveel respect hebt afgedwongen met alle successen (soms met bijsmaak, toegegeven), zou het fijn zijn als de fans een beetje mochten weten wat er aan de hand is of hoe hij eraan toe is. Niet alle details, vandaar de privacy, maar gewoon wat algemene info. Kan hij praten? Kan hij lopen? Heeft hij een waardig bestaan? Die wens tot informatie komt m.i. voor veruit de meesten voort uit sympathie en niet uit ordinaire sensatiezucht.
Het is nu idd stukken duidelijker geworden…. niet dus….
Naar mijn weten kan de beste man enkel met zijn ogen communiceren, dat hij niet kan lopen leek me dan ook wel duidelijk.

Ik hoop voor familie, vrienden en de hele legacy die Shumi achter heeft gelaten dat hij ooit weer zelfstandig publiekelijk kan verschijnen. Sterkte!
Typisch Europees claimvolk ..

Ik voel iets .. Geef geld ..
@lincoln:
nee in de joe es ee gebeurt dat helemaal nooit..
..
..
@super:

En in Rusland ??
En Australië ??

Anyway .. Duitsland ligt in Europa ..
@lincoln: Dat “geef geld” is in dit geval voor de afschrikwekkende werking, dus wat je insinueert is niet helemaal terecht…
Aah de tijd van de gouden BBS velgjes
@janmetdelangeachternaam: Good times ! :)
Dus om achter de waarheid te komen was het enige wat dat tijdschrift hoefde te doen een leugen opschrijven. Lekker handig gedaan van die familie.
Honestly, als je dat gezeik niet wilt, kom er dan gewoon voor uit hoe het met de beste man gaat hè. Stelletje aanstellers. We willen allemaal weten hoe het met hem gaat, dat wereldje en vooral de media zal erop blijven jagen, geef hen dan gewoon wat ze willen en dan kan iedereen rustig van zijn leven en dus ook privacy gaan genieten.
let’s keep it real guys
Schum gaat nooit meer terugkomen…ever

wie kan mij een voorbeeld geven van iemand met soortgelijk “trauma” die ervan terug is gekomen? exact..
waarom Friso bijv. niet en Schum wel?

in Schum zn geval is het geen nieuws, “slecht” nieuws
via Android app
Ah, hij kan niet lopen. Goh. Ja nu weten we idd hoe het met hem gaat (not).
@stfu: Inderdaad .. als hij WEL had kunnen lopen, hadden vast al wel IETS gehoord de afgelopen jaren.
We willen allemaal graag iets horen, maar denk Schumi’s conditie simpelweg TE slecht is om te willen delen :(
Schumacher hoeft ook niet te kunnen lopen, als hij maar weer kan rijden.
Blijft een trieste zaak.
Was dit dan geen mooie gelegenheid om hier op dit blog niet de roep om privacy vam de familie te negeren?
Van mij mogen ze gerust schrijven dat ik niet meer kan lopen als ik daar dan ook een ton voor krijg
De beste man wordt in leven gehouden, hoe egoïstisch/ optimistisch kun je zijn? Laat hem gaan….alle miljoenen laat staan al het geld en kunde van de wereld zullen hem niet genezen.

Nogal een krampachtige manier van handelen. af en toe een bericht voor de vele fans die hij nog heeft over de hele wereld (niet ik, nooit) zou wat meer ontspannen zijn denk ik. Nu houd je de sensatie lui op de stoep. Ik hoop dat hij goed wordt verzorgd.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).