FIOD pakt Aston van louche handelaars af, in Apeldoorn

Auteur: , 36 Reacties

Waar anders...

fraude

Oké, beetje te makkelijk die intro. Louche okkazieboeren die over de rug van anderen een paar snelle ruggen willen verdienen vind je helaas verspreid over het hele land, zo weet ik ook uit eigen ervaring. Doch in de omgeving van Apeldoorn zitten nou eenmaal relatief veel autohandelaren, ‘dus’ is het er ook regelmatig prijs waar het zaken betreft die het daglicht niet kunnen verdragen.

Zo deed de FIOD gisteren weer eens doorzoekingen bij drie autohandels in Apeldoorn en Hillegom, alsmede een woning in Zandvoort en enkele accountantskantoren in Elst, Ruurlo en Zwanenburg. De bedrijven worden ervan verdacht betrokken te zijn bij zogenaamde BTW carrouselfraude.

BTW carrouselfraude kent meerdere vormen, maar de bottom line is altijd hetzelfe: een ondernemer draagt geen BTW af aan de Belastingdienst, terwijl hij zijn afnemers die BTW wél in rekening brengt. BTW carrouselfraude wordt zo genoemd omdat er altijd minimaal drie bedrijven bij betrokken zijn, waarbij minimaal 1 bedrijf de ontvangen BTW niet afdraagt.

In dit geval worden de vermeende fraudeurs ervan verdacht voornamelijk dure, on-gekentekende auto’s uit Spanje, België, Duitsland en Oostenrijk via Nederland te leveren aan afnemers in Hongarije, Roemenië, Bulgarije en Duitsland. In Nederland worden de auto’s in eerste instantie gekocht door zogeheten ‘ploffers’, die de auto’s in Nederland vervolgens doorverkopen aan de verdachte autohandelaren. De ploffer brengt BTW in rekening aan de koper, maar draagt geen BTW af, terwijl de koper de ‘BTW’ wél aftrekt.

In dit geval zouden de boeven de schatkist beroofd hebben van zo’n 1,7 miljoen Euro. Bij de doorzoekingen is beslag gelegd op een Aston Martin, een zwik contant geld en wapens. Lijkt ons een gevalletje van een slam dunk, maar daar zal de rechter zich nog even over moeten buigen.

Image-Credit: de in beslag genomen Aston via de belastingdienst36 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Zelfs op een autoambulance is zo’n DB9 oogverblindend mooi….
@87tb: DBS, maar inderdaad!
@subaru555: ik durf het niet te zeggen. Veel DB9’s zijn omgebouwd naar de DBS look. En aangezien dit fraudeurs zijn…
Vaak via kopers / verkopers in het buitenland en meerdere schijven (carrousel) zodat er ook nog eens vertraging in de btw afdracht zit
Apeldoorn, Where else?
@tenaci:
Nou, in Hillegom, Zandvoort, Elst, Ruurlo en Zwanenburg.
@Rob: Hoogeveen!
@tenaci: Soesterberg
Zijn dit soort truukjes nou de reden dat we de laatste vaker heel erg dure auto’s in de Nederlandse handel zien?
@mashell: dit en BPM fraude/manipulatie.
Dat mannetje dat iedere keer bij Harry M. business class verschijnt heeft zijn autozaak toch ook in Apeldoorn?
@maarten020: Jup en die is ook al eens voor, ik geloof, exact hetzelfde vergrijp gepakt. Steekt elkaar kennelijk aan.

Er zitten wel normale autohandaren in apeldoorn, maar mijdt de sleutelbloemstraat per definitie.
@unknown234: gebiedende wijs = mijd. Graag gedaan ;-)
@stgp: You’re right. Overkomt mij niet vaak, best knullig hehe.
Alleen hele sluwe en doortrapte dieven lukt het om van een dief te stelen…

Blijkt maar weer dat er professionals bij de Fiod werken, anders hadden ze die Aston nooit af kunnen pakken…
@moveyourmind: Op het moment dat de FIOD optreedt en er schade geleden is door bijvoorbeeld de BTW fraude wordt alles van waarde in beslag genomen en inderdaad afgepakt. Professionals werken er zeker en ze moeten via een manier het geld terug verdienen wat er aan schade geleden is .
@moveyourmind: beetje een ondoordachte opmerking. frauderen met belasting geld of op welke andere manier dan ook onrechtmatig aan je geld komen heeft veel meer effect dan enkel de extra inkomsten voor de rechtspersoon die ze onderneemt.

Om in dit straatje even een voorbeeld te geven, heeft een bedrijf dat fraudeert een makkelijkere marktpositie, waardoor er sprake is van oneerlijke concurrentie, in een extreem geval kan dit leiden tot faillissement van zijn directe concurrentie en daarmee het ontslag van mensen die niks te maken hebben met de stafbare acties van de fraudeur, maar er wel de dupe van worden.

dit zijn gewoon goeie acties, niet eerlijk aan je geld gekomen is inleveren! zo raak je ze het meest. het is vooral jammer dat politie/FIOD niet de capaciteit heeft om ze allemaal te pakken.
@shogun: Dit is zeker waar. Het enige jammere is alleen dat veel mensen welks fraude oid plegen dit vaak incalculeren.

Een boete oid rekenen de criminelen vaak mee zoals sommige mensen een verkeersboete mee rekenen als zij te hard rijden.

Zelfs al heeft de FIOD en de politie wel de voldoende capaciteit dan heeft dit nog niet altijd het gewenste effect.

Gisteren was er bij Opgelicht ook een zaak welke behandeld is door de FIOD. Deze man liet zichzelf failliet verklaren, haalde al het geld weg en begon opnieuw. Dit heeft deze man tich tijd kunnen doen voordat de FIOD het voor kon brengen en het zou mij niks verbazen als deze man er rekende mee hield dat hij een keer gepakt werd. Je pakt ze inderdaad het hardst aan door alles af te pakken maar meestal komt dit niet in de buurt van het bedrag wat er misgelopen is omdat dit vaak uitgegeven is door de luxe leefstijl.

Vaak gaan mensen de fout in en komen ze daardoor op de radar bij de FIOD of door een anonieme tipgever of door verder onderzoek maar er zullen ongetwijfeld nog heel veel criminelen zijn welke dit allemaal al jaren doen en onder de radar weten te blijven doordat zij jammer genoeg (nog) niet worden gepakt.
Even de website van de Domeinen in de gaten houden, binnenkort een dbs/db9 te koop..
Zwanenburg dat is me toch ook een plaats die al 35 jaar opduikt als er iets mis met auto’s is.
@thomasthomas: zit daar die youngtimerboer niet?
@thomasthomas: de junkyardrace Mondeo kwam ook uit Zwanenburg bij een handelaar en dienwas top (de auto), dus het kan wel :’)
Ach piepkuikens! Er is geen autodealer/autohandelaar ter wereld waar niet ‘gesjoemeld’ wordt….
NOOIT met de BTW klooien. Je loopt altijd tegen de lamp, vroeg of laat. De belastingdienst is langzaam, maar niet achterlijk.
@granlusso: Het zijn vaak alleen de ‘amateurs’ die gepakt worden. Het is best lastig om dit tegen te gaan en niemand weet precies hoeveel geld hierin omgaat, maar de schatting is 50 miljard. Per jaar. Het kost Nederland al 1,7 miljard per jaar. Dan is die 1,7 mio die nu teruggevorderd wordt niet echt veel. De ‘pro’s’ komen helemaal niet in beeld, die gebruiken vervalste paspoorten, katvangers en andere creatieve manieren om maar nooit in beeld te komen :)

https://www.youtube.com/watch?v=7rPzXzCoxkI
Veel Apeldoornse kampertokkies zitten daar in de autohandel, dus dan krijg je deze rommeltjes
Wanneer komt de DBS op de dienst domeinen veiling 😇 wil wel een tweede 😎 kleurt mooi bij mijn lightning silver ☺️
Zou dat bedrijf toevallig aan de sleutelbloemstraat liggen?
@tmenges: zou jij misschien bevooroordeeld zijn?
@sjaterantekomen: zou daar misschien een reden voor ziin?
@tmenges: als er een reden voor is ben je niet bevooroordeeld, desalniettemin ben ik van mening dat als je waar dan ook een auto koopt, jij zelf erbij bent om de auto zelf te bekijken en dat jijzelf degene bent die akkoord gaat met de aankoop condities en uiteraard niet vertrouwd op de mooie glimlach van de verkoper. Om dus te zeggen dat Apeldoorn bekend staat om louche handelaren is te kort door de bocht.
@sjaterantekomen: dat je er zelf bij bent en zelf een evt koopcontract tekent ben ik absoluut met je eens, en er zullen in apeldoorn ook vast bedrijven zijn waar je prima een auto kunt kopen. Ik kom er in ieder geval niet meer voor een auto.
via iPhone app
@sjaterantekomen: En daar verschuil jij je achter. Mensen bewust belazeren met een grote glimlach. Onder het motto, je bent volwassen en als je een contract tekent moet je achteraf niet lopen zeuren dat ik je een barrel hebt gekocht die ik mooi voor je heb gepoetst maar verder van geen kant deugt. Dat het spaarcenten waar mensen jaren lang voor krom hebben gelegen interesseert je geen moer. U wist toch dat u een gebruikte auto kocht? Het is geen nieuwe. Dat begrijpt u toch zelf ook wel… Al onze auto worden zorgvuldig geïnspecteerd, natuurlijk kan er wat mankeren aan een auto, daar bieden we dan ook onze excuses voor aan. Maar u heeft ervoor getekend. We vinden het echt heel vervelend voor u maar zoals u weet zijn wij geen garage bedrijf maar handelaar. En wensen u nog een fijne dag! (Grote glimlach)
@roeldriesvink: zoals je username al zegt een echte (…) intelligentie van het hoogste niveau.
@tmenges: het zou niet de eerste keer zijn dat daar een inval plaatsvindt…
Welke Elst? UT of GLD?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).