Flitsfuik maakt einde aan corrupt dorpje

Auteur: , 9 Reacties

Er wonen slechts 477 mensen in het slaapstadje Hampton in Florida. Om toch nog wat geld te verdienen aan de passanten, kwam de gemeente met een geniale oplossing: een flitsfuik. Waar zij alleen geen rekening mee hielden, is dat dit mogelijk hun stadje van de kaart zal vegen.

Speed limit 55

Op de 400 meter snelweg die dwars door het dorp loopt geldt een snelheidsbeperking. Onaangekondigd moet het verkeer opeens 55 mph (89 km/u) rijden in plaats van 65 (105). Geen wonder dat er hier zo veel mensen de mist in gaan. Elke dag worden er zo’n 17 boetes uitgeschreven, goed voor 151.000 dollar in 2012 en bijna 270.000 dollar in 2011. Het korps begon met één man, om binnen een paar jaar uit te groeien naar 17 donutvreters. De nu ex-burgemeester geeft ook eerlijk toe dat het dorpje het stuk snelweg heeft geannexeerd in de jaren ’90 puur uit winstoogmerk.

De politieagenten hoeven zich niet eens verdekt op te stellen met hun lasergun. Gewoon lekker lui vanuit de tuinstoel langs de weg auto’s spotten, om vervolgens hun collega’s met blèrende sirenes erop af te sturen. Inmiddels heeft de Amerikaanse wegenwacht een bord geplaatst om bestuurders te waarschuwen voor het naderende ‘gevaar’, maar veel verschil heeft het niet kunnen maken. Totdat net de verkeerde persoon werd aangehouden.

De staat kreeg lucht van de praktijken in het dorpje en ontdekte dat er ondanks de inkomsten van boetes flink wat schulden werden gemaakt. Ambtenaren gaven het geld uit aan hebbedingen, reden onverzekerd rond en sjoemelde met de waterrekeningen; voor zichzelf, familie en vrienden. De laatste burgemeester zit zelfs in de gevangenis wegens drugshandel. Hoe het geld precies is verdwenen is niet bekend, omdat veel archieven “ten onder zijn gegaan” in het moeras en bij overstromingen.

Hampton krijgt de kans om orde op zaken te stellen door een nieuw bestuur aan te wijzen, het stuk snelweg terug te geven aan de staat en de waterboekhouding weer kloppend te krijgen. Lukt dit niet vóór begin april, dan zal het plaatsje ophouden te bestaan. De inwoners zullen dan onder leiding komen te staan van de county. (Via New York Times)9 reacties

Offtopic: Klinkt wel als een vage HBO serie..
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Haha. In de link van de New York Times zie je een kaartje met de grens van de bebouwde kom. Ik denk dat dit 1 van de weinige keren is dat je met recht mag spreken van “roverheid”.
@mashell: http://graphics8.nytimes.com/images/2014/03/11/us/11HAMPTON1/11HAMPTON1-articleLarge.jpg
Deze bedoel je?
@volvov70: nee, die daar links wat naar onderen. Dat vierkant met dat uitstulpsel eraan.
@mashell: Die stond niet op de mobiele site blijkbaar, dankjewel.
Normale politie praktijken toch?
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Klinkt alsof een Nederlandse ambtenaar op bezoek was geweest…In tegenstelling tot Den Haag te Nederland, werd er in Hampton wél ingegrepen…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).