Lezersvraag: wat is de meest sneaky flitspaal van Nederland?

Auteur: , 118 Reacties

De flitspaal hierboven zullen de meeste mensen uit de omgeving van Nijmegen kennen als een zeer tactisch geplaatste staatskasvuller maar welke flitspalen in Nederland zijn er nog meer sneaky?

Sneaky flitspaal

Onder het artikel van Robbie vanmorgen over filestad nummer 1 Nijmegen verschoof het in de comments al snel richting een bepaalde flitspaal. Het betreft hier een flitspaal die -in ieder geval tot een tijdje terug- stond ingesteld op de destijds geldende snelheidslimiet van 50 kilometer per uur. Als u een beetje goede ogen heeft kunt u echter het bordje dat het begin van de snelweg aangeeft al zien op het bovenstaande plaatje. Veel mensen zien dat in de auto ook en versnellen alvast bij het zien van dat bord. Omdat je je op plaats van flitsen nog binnen de bebouwde kom bevindt hoeven we niet uit te leggen dat de boetes hoog op kunnen lopen.

Een smerig ding dus en dat riep bij ons op de redactie de vraag op: welke flitspalen zouden we nog meer makkelijk over het hoofd kunnen zien? Staat er bij jou in de buurt een vergelijkbaar exemplaar, verscholen achter een boom, lantaarnpaal of woud van verkeersborden wellicht? We rekenen de mobiele flitsers uiteraard even niet mee, dat die de smerigste camouflagetrucjes uithalen is al langer bekend.

Deel uw informatie over sneaky flitspalen in de comments zodat uw medebloggers zich grondig kunnen inlezen. Niet dat dat nodig is natuurlijk, want jullie houden je allemaal altijd keurig aan de snelheid. Maar Sacha niet, dus help die jongen even.118 reacties

Kennis van me heeft ontslag genomen bij de politie omdat ze het niet eens was met het bonnenquota: ‘dat heeft niets met politiewerk te maken.’
@betonstaal: @Topic,
Die flitspalen die staan langs snelwegen, waarbij het wegdek naar beneden loopt, zodat je zonder dat je het door hebt per ongeluk 7 km/u te snel kunt rijden door het dalende wegdek.. en zodoende een bekeuring aan je ‘aars’ kunt krijgen.
Zo’n mooie groene als je Laren inrijd. Tegen de groene achtergrond van de bomen erachter zijn er nog wel eens first timers die daar gefotografeerd worden.
@azenomei: been these, werd geflitst. Stond er precies een vrachtwagen voor
@tvklarenbosch: -edit: nutteloze bijdrage-
@zender: i am it with you once!
@escort77: I blow almost out of my seat when i hear this
@zender: Don’t take me in the mealing.
@azenomei: unfortunatly peanutbutter
@zender: dude
@azenomei:
Inderdaad een sneaky flitspaal daar, helemaal groen, valt nauwelijks op. En ook slim geplaatst. Als je namelijk vanaf Laren komt staat ie net een stukje na de laatste drempel. Net wanneer je denkt: “Ah, nu kan ik weer even gas geven” .. FLITS!
@JvT: en die groene palen zijn digitaal, dus die doen het ALTIJD. Dit itt de traditionele flitspaal die het alleen doet als er een rolletje in zit…
@azenomei: die ken ik helaas , en maat en ik reden allebij in onze autos , en een paar weken later een prent door de deur allebij.
Boven de A13 hangt/hing er eentje achter het ANWB bord boven de weg, net voor de afslag Berkel in de richting van Rotterdam.
Volgens mij doet hij het nu niet meer maar ik heb er mooie foto’s van thuisgestuurd gekregen. Na een fijne donatie aan moedertje staat uiteraard.
Inderdaad sneaky, op de brug wil je eigenlijk 80 of sneller, en als je zo de snelweg voor je ziet lijkt het plankgas maar dan staat dat paaltje daar. Gelukkig staat ie tegenwoordig op 70 afgesteld (i.v.m. aansluiting van energieweg op de tweede waalbrug). Nog steeds een risico, maar al een stap in de goede richting.
Echt sneaky is ie niet maar tussen Alphen en Leimuiden staat een paal die veel geld oplevert. Net na een heuvel zodat je echt in moet houden om niet te hard te rijden. Dagelijkse reizigers daar weten ‘m te staan maar veel mensen gaan alsnog de fout in.
@vondeyck: op de Marnixlaan in Utrecht staat trouwens ook zo’n mooie groene. Tot het tankstation mag je 50, daarna 70. Gaat ook vaak fout.
@vondeyck: ik heb er daar idd 1 te pakken gehad was €330 ofzo, reed idd 70 maar is 50(bleek later dus) Net me rijbewijs gehaald krijg je zo’n viezerd binnen.
@newguy92: Waar staat die dan? Bij de ‘rooie’ brug?
@clioracing: volgens mij wel ja, als je de brug over bent.
@newguy92: Echt waar?? Richting het tankstation waar je op een gegeven moment 70 mag? Daar heb ik nog nooit een paal gezien, terwijl ik daar wel oog voor heb. Waar staat die dan? Dan hoop ik niet dat ik daar laatst geflitst ben. Die brug af/ heuvel af ga je toch automatisch wat harder…
@vondeyck: Waar staat die dan? Bij de ‘rooie’ brug?
@vondeyck:

Euhm.. Nou volgens mij is dat de flitspaal waarvan ik een foto wou uploaden, maar waarom zou AB toegang willen hebben tot al m’n foto’s en video’s!? .. Dus dat hebben we maar niet gedaan.. (/klaverbladverzekeringen)
@rijbewijzer: Haha de app moet je toegang vragen maar het is niet alsof ze ineens al je foto’s uploaden ;-) Hoe dan ook, die paal is nasty!
@vondeyck: die ken ik, moest een tijdje terug naar Alphen en ik dacht even gas erop, hoor ik ineens mijn tomtom piepen dus ik ging gelijk terug naar 80. Wat een kutding is dat, vanwege het weiland op de achtergrond zie je dat ding amper en ik had waarschijnlijk een boete gehad als ik mijn tomtom niet aan had staan op dat moment.
@house: Het is wel echt een schijtpaal ja. Ik betrap mezelf er nog wel eens op (rij vaak Alphen – Amsterdam) dat ik daar toch weer richting de 100 ga. Het zure is dat ze daar af en toe op die rail op die heuvel nog wel eens een mobiele flitser neerzetten om de mensen te pakken die daar níet dagelijks te hard rijden omdat ze weten dat ie er staat. Maar alles voor de veiligheid he ;-)
@vondeyck: of ze staan de laseren na de heuvel richtig alphen.
@vondeyck: Mja, er vallen op die weg toch nog regelmatig erg nare ongelukken. Niet dat snelheid de enige oorzaak is, maar het helpt niet om alles heel te houden. Maar een sneaky flitspaal is een sneaky flitspaal…
Twee vlak achter elkaar. Denk je em gehad te hebben…:)
Ik heb een hekel aan de flitspaal op de Dreef in Haarlem, eerste boete daar gehad en was gelijk 207 euro… we reden met 4 auto’s achter elkaar en 3 hebben er boetes tussen de 57 en 207 euro. Met de duurste voor mij.
Het bleek 50 te zijn daar, wij dachten 80. Oeps.

Verder vallen de flitsers me meestal wel op ;) hoewel in natuurlijk nooit te hard rij.
@ferdie: Check! Lang geleden, maar ik heb ‘m ook in mijn verzameling
Oprit n207 bij Boskoop naar Waddinxveen, einde van invoegstrook staat kast voor 50km pu, en net voor start invoegstrook komt verkeer op hoofdbaan uit tunnel, me vader wilde keer invoegen en andere persoon dacht ik geef even gas bij, zodat die kan invoegen zonder stoppen, die vriendelijkheid moest die persoon duur bekopen, echt smerige paal is het! Invoegen, verkeer letten, snelheid letten en op de paal! Hoezo verkeersveiligheid?
@steefgti: Is dat die paal bij Bart Holland vlakbij? Daar in de buurt staat richting Alphen ook een paal, ook 50 en juist dat is een stuk waar je ongemerkt harder gaat rijden. Echt een vuile plek voor een paal.

Ik heb in principe niks tegen flitspalen, ik snap waarom ze er staan maar om er een op zó’n vuile plek neer te zetten vertelt me niks anders dan dat ie bedoeld is om geld te verdienen.
Wilp staat helemaal vol!! Arnhem ook trouwens. tevens Ede niet te vergeten. Laatst reedt ik ook van Beek naar ’s heerenberg door het bos. hoppa raak was het
@volvaudi: Mooi – maar vertel ons dan ook waar, en welke paal!
@volvaudi: Zodra ik Wilp binnen rij gaat de cruise control erop. Ik weet dat er veel flitsers zijn daar, maar vaak zie ik ze niet… staan ze achter de bomen verscholen ofzo?
@volvaudi: WIlp staat helemaal vol? Haha. Wilp is natuurlijk ook al snel vol, het is immers niet zo groot…
Het is de meest sneaky paal, maarrrrr…. ik heb op die plek ook wel eens vreselijke ongelukken gezien, die met een wat lagere snelheid beter afgelopen waren.
@barchettadriver: Ehm – voor jou was de reactie hierboven bedoeld: Welke paal bedoel je?
Er staan sneaky flitsers bij het Westerpark. Een flitser in een oude aanhangwagen (ik heb hem deze week “gespot”).
@mevipp: Die aanhang-flitser staat ook vaak op de randweg bij Arena/Endemol van/richting A’dam centrum. Je hebt daar ook net 2 straten ‘lichte industrie/winkels’ met parkeerplaatsen parallel aan de weg; die aanhanger valt daar echt niet op, heel sneaky (mag 50, maar vooral na die 2 straten kun je makkelijk 80 rijden).
@dawwg: ja precies dat is bij deze weg ook. 50 is de limiet maar zelfs de politie (die komt er regelmatig, er is daar een jeugdgevangenis) rijdt minimaal 65+
Schilholweg (N205, als je vanaf de A9 komt) in Haarlem is ook tricky. Dat stuk mag je 100, tot iets voor het stoplicht (daar mag je 50).En bij dat stoplicht staat een flitspaal.
Wat ik mij dus altijd afvraag. Zijn dit ook flitspalen of hebben deze dingen een ander nut?? http://goo.gl/maps/DlzsN
@xenonlampje: is file detectie.
Sinds wanneer is Sacha’s Twitter verandert?
‘@campingboy’ heeft Chineze tweets..
N59 vanuit Bruinisse naar Zierikzee.
Goed te zien overdag, maar in de nacht niet. Weg loopt daar naar beneden en je rijdt daardoor al snel te hard. Daarnaast kan je op die dubbele rotonde ook eindelijk die langzame rijder die al kilometers voor je reed inhalen, waardoor je geneigd ben extra hard op te trekken bij het verlaten van de rotonde…
Op de N207 bij Woubrugge. Doordat de paal groen is valt hij bijna niet op.
@nikoss: Precies die paal bedoelde ik. Net na de Woudsedijk. Iedereen weet dat ie er staat, toch gaat het vaak fout.
Ik dacht altijd dat er binnen 300 meter van een verandering in snelheid het niet legaal is om een boete te krijgen. Dit ivm het de tijd die nodig is om aan de nieuwe max snelheid te voldoen.
@muske: je moet niet denken, maar zeker weten.
Heb nog nooit gehoord van een dergelijke regel. Maar als je met overtuigende bronnen kunt komen; graag! ;)
N9 richting Den Helder. Volgens mij ter hoogte van Schagen of ’t Zand. Had je als je een dorp inreed precies achter een boom een flitspaal. Maarrrrrrr…..als ik het goed heb is die inmiddels weg…..dus dan zou mijn bijdrage helemaal niks toevoegen…..

Dussssssss…..anyway…….moving on!
@Rick-dos: klopt bij schoorl stond deze
@michal: Dat is ‘m denk ik.
Hier in de buurt staat er 1 ,maar die doet het niet.
Geen flitspaal, maar hier in de regio (IJsselland) is een controleur die de flitskliko in de winter inpakt met een witte zak zodat hij niet zo afsteekt tegen de besneeuwde achtergrond. En voor de herfst heeft hij speciaal een legerkleurig camouflagenetje. Dán ben je pas een gluiperige rat.
@borrelnoot: dat is gewoon slim. Je kunt het er uit principe niet mee eens zijn, maar de werkwijze van die agent is slim, creatief en effectief.
@borrelnoot: Ik mis de ringweg om Hoofddorp, daar staat net voorbij een flitspaal een mobiele flitser in de berm. Ben je die paal voorbij en geef je gas, hang je alsnog!
Europalaan Eindhoven: als je van Ekkersrijt naar ’t centrum rijdt.
@rovalo: of op de hondrugslaan, stond eerst een oude grijze kast in het midden en nu zo’n nieuwe rechts verscholen…
Bij Ede, vlakbij de Gelderse Vallei, ter hoogte van de benzinepomp. Dat is echt een kut ding
@mercs: yep. Ik woon daar vlakbij, en tot een paar jaar geleden mocht je er 70. Daar is alles ook nog op ingericht – maar nu mag je er nog maar 50. Dat ding heeft mij ook een paar keer post gestuurd.
Bovenstaande in Nijmegen is een rotding. Verder staat er in Nijmegen een voor de boulevard ná de Matrixx (als je vanuit het centrum komt). Ergens in Nijmegen staat ook een vieze verscholen groene waarvan ik even de locatie kwijt ben.
@ej20g: van schuilenburgweg (ter hoogte van het politiebureau maar dan aan de andere kant (met het triavium in de rug).

Op het Neerboschcircuit staat er ook een, maar die vind ik niet sneaky. Dat groen van die paal steekt nogal af tegen de omgeving…
@ej20g: Die bij de matrixx is toch helemaal niet sneaky? Die valt heel erg op. Je ziet hem al van heel ver.
@545e60: hangt er vanaf of je weet of hij er staat. Als je dat weet zie je hem staan, rij je er voor de eerste keer is hij door de bomen ondanks de felle strepen best te missen.
De aanhanger van laatst
In Delft, op de provinciale weg. Hij staat daar niet bij de stoplichten, maar een 100 meter daarvoor. Hele weg daar is 80km/h behalve het stukje tot de stoplichten zelf. Ondanks dat je hem ziet staan, zijn de meeste mensen al op de stoplichten aan het focussen, waardoor je hem alsnog mist.

http://goo.gl/II46ec
@M3rcury: Yup. die in Delft heeft mij ook de nodige duiten gekost. Die hele weg mag je 80 muv dat stukje; bijzonder slecht aangegeven maar wel even een camera erbij zetten.
Ik had ook dat ding in Nijmegen op nr. 1 staan.
Een goede tweede stond ergens op de N11 – en hij is zo sneaky dat ik nog steeds niet weet waar precies. Net als die in Nijmegen is het grootste deel van die weg 100, maar er zijn / waren nogal wat stukjes met lagere snelheden.
In dezelfde categorie: de camera’s als je met de snelweg Groningen stad inrijdt. Als bezoeker lees je vooral de vele ANWB borden, en rijd je op een veelbaansweg. Je denkt dan wel ‘ik zal hier vast geen 100 meer mogen, laat ik maar 80 gaan rijden’, en wordt vervolgens voor 50 geflitst.
@mout: die in Groningen zijn irritant zwager geflitst toen hij 140 reed waar hij 120 mocht, die groene bedoel je?
Afslag A20 bij Capelle aan den IJssel/Rotterdam Ommoord, net voor de stoplichten in de bosjes verstopt. Iets te hard van de afrit afkomen en het is weer raak.
Tussen rolde en assen staat er 1 doet het niet!! En als je Groningen in rijd bij oprijstroken naam Van weg weet ik niet, kut dingen
@ronaldddvos:

Dat zal dan op het Julianaplein zijn, afslag richting de Euroborg over de ringweg.
Zon mooi groen exemplaar met bomen erachter in een flauwe bocht.
Op de Boelelaan in Amsterdam (naast Amsterdam RAI) staat regelmatig een aanhangwagen met een flits installatie erin.
Uiteindelijk begrijp ik het gebruik van flitspalen wel maar het is veelal een uniek makkelijke manier van cashen. Zeker als men zo’n paal plaatst op zo’n laffe plek als onderaan een heuvel waar veel mensen uitrollen en dus niet afremmen. Dat wil niet zeggen dat men pertinent te hard rijdt maar op die specifieke plek is dat wel zo. Lang leve de veiligheid.
N857, tussen Rolde en Borger vlak voor Borger. Mooi groen, valt perfect weg tegen de bosrand, zeker als het wat schemerig is…

http://goo.gl/maps/l5c42
Op de N9 richting Gent net tussen de oprit van de R4 in Mariakerke en Gent. Flitspaal hoog tussen de bomen net na een brug, die zie je niet komen. Op een stuk weg dat niet geweldig ligt, maar wel mooi recht is met een limiet van 70km/h.
Ten zuiden van Reeuwijk Dorp, boeren landweg van amper 600 Meter staan drie flitspalen. Ze staan achter bomen dus je ziet ze niet snel staan. Hier dus:

https://www.google.nl/maps/preview?hl=nl#!data=!1m8!1m3!1d3!2d4.688038!3d52.045857!2m2!1f20.07!2f84.08!4f75!2m7!1e1!2m2!1sZ6ludvmXqxo5l7LEGVlwrw!2e0!5m2!1sZ6ludvmXqxo5l7LEGVlwrw!2e0&fid=5
Van Groningen naar Roden, moest ik meteen aan denken. Daar staan nieuw model palen, niet van die oude gatso’s.
Wat er verneukeratief aan is, is dat de max. snelheid bijzonder summier is aangegeven. Het is een 80km weg met stukken waar je 50 mag
@Simpson: Ik ken het. En niet 1 paal, nee tig palen. Op 1 stuk volgens mij 2 binnen 100 m? Bij het stoplicht…
@lennyv87: die doen voornamelijk roodlicht, maar zijn ook geschikt voor snelheid.
@lennyv87: 1 km. verderop weer 2 palen. 3 km. verderop weer 2 palen. Ik vergeet mijn eerste bezoek aan Roden nooit meer..
http://i.imgur.com/LGeMNAe.jpg

Deze kliko in Deventer.
@FiXeR: http://i.imgur.com/LGeMNAe.jpg
@FiXeR: Valt ook totaal niet op zo’n kliko op het midden in de berm XD
@azenomei: Alhoewel, het zou ook een bermbom kunnen zijn natuurlijk :P
@azenomei: Achja… ik rij vaak op dat stuk richting me werk, op zaterdagen… dan staan ze er meestal wel. Ik probeer zelfs rotzooi erin te gooien, daar is ie toch eigenlijk voor bedoeld, zo’n kliko =D
@FiXeR: Haha, die staat daar bijna altijd, gewoon cc op 54 instellen en rijden maar. Meestal staat ie ook onderaan bij die viaduct of hoe je dat ook noemt, als je van het politie bureau richting colmschate gaat.
Op de Wierdensestraat in Almelo, die staat tussen een rij achter elkaar geplaatste bomen en heeft ook nog een soort legergroene kleur
die kliko is niet stiekum… die dingen staan normaal niet op de middenberm…..
@wimbers: Die staan daar, zodat je je blikje cola of wat anders kwijt kan, moet je wel goed kunnen mikken he ;-)
Regelmatig controleren ze in en om Amsterdam, vaak met een aanhangertje aan de ene kant en een (undercover)auto aan de andere.
In Duivendrecht zie ik ze ook regelmatig, onder viaducten in de omgeving van de makro (vlakbij Amsterdam Arena)
Lange stukken met 2 rijbanen in elke richting met een scheiding, je rijdt hier bijna automatisch 70 terwijl je maar 50 mag.
Vanaf alkmaar naar purmerend via de omval, staat vaak een busje met reclame (lookalike bedrijfswagen), maar toch mooi met flitser in de bumper.. viezerikken!!
In Amstelveen staat er eentje langs de Handweg, onder een vrij grote boom (terwijl er aan die kant van de weg niet heel veel bomen staan) dus donkerder dan de omgeving. Het ding is wel bestickerd met de roze/blauwe strepen, maar de algen die erop groeien worden er niet afgepoetst. Kortom, het ding staat er al jaren maar ik zie hem regelmatig bonnen scoren.
@potver7: oeh ja die! Zelf een prentje van mogen ontvangen en dagelijks als ik er in de spits voorbij reed ging dat ding af.
Deze is ook vrij erg in Delft, als je die paal niet kent grote kans dat je een boete krijgt.
Stuk ervoor mag je 70km/h, weg loopt naar beneden, als je gas los laat bij het 70km/h bord rijd je bij de paal nog 65km/h terwijl de stoplichten nog heel ver voor je zijn (de reden waarom je 50km/h moet rijden).

https://maps.google.nl/maps?hl=nl&ll=52.002674,4.347507&spn=0.002906,0.008256&sll=52.27404,4.607391&sspn=0.579806,2.113495&t=h&z=18&layer=c&cbll=52.002531,4.347502&panoid=HC5eVYtHatV4iHA1APwYXA&cbp=12,187.8,,0,-0.06
Breda vanuit het centrum naar het oude casino, staat er eentje achter een verkeersbord, man man man wat flits dat ding toch vaak
Op de N44 Tussen Den Haag en Wassenaar, op deze weg stond er jaren geleden (before it was ‘cool’) al 1tje groen (en een tijdje in camouflage kleurstelling) geverfd achter de bomen verstopt.

Hoeveel onbetaalde diplomaten prentjes door toedoen van die paal verzonden zijn is gewoon niet leuk meer.

Bij dagelijks gebruik van deze weg zag ik namelijk (zonder ongein) dagelijks dat kreng flitsen. Totdat een Haagsche crimi het apparaat stelselmatig begon te doorzeven met kogels, toen gaf de staat het op en is de paal weer grijs geverfd.(Hulde!)
@mannetje:

er staat (of stond) nog een heel verdekt net achter een geluidswal vlak voor de afslag naar scheveningen (als je vanuit leiden kwam), ik dacht dat het de afslag naar N14 was (als ik het me goed herinner). Er stonden altijd veel remsporen op het wegdek daar.

Haagse (en andere) crimis mogen ze overigens van mij exporteren naar somalie.
Ik denk dat de meest sneaky flitspaal in Soest staat, als je Soest binnenrijdt vanuit Soestduinen. Hij stond eerst goed zichtbaar en nu hebben ze ‘m verplaatst naar een mooi plekje schuin achter een boom en direct achter een plattegrondbordding, onzichtbaar dus als je niet weet dattie er staat.
Dus, fotocontest? Allemaal fotos van de flitspalen in kwestie fotograferen en opsturen en stemmen over de meest sneaky flitspaal?
Ergens in de buurt van Lelystad >> Harderwijk (en vice versa): 100 km weg, met om de zoveel kilometer een kruispunt met verkeerslichten. Bij dat kruispunt gaat de snelheid even omlaag naar 80 per uur..

Kom je aan kachelen met je ouwe, trage diesel, poot van het gas, uitrollen, springt ’t licht op groen… dus gaat de poot zeker niet richting rem,… je ziet de borden ‘100’ al weer staan ook, een 50 meter na de verkeerlichten…

en je rolt zo met 85 a 90 onder de stoplichten door. Auw.

Sneaky als die in Nijmegen? Neuh, maar wel vervelend.Ede, Doctor Willem Dreeslaan, bij de BP pomp: Check Vroegah was het daar 70, en zonder enige aanpassing aan de weg is het daar nu 50. Altijd als ik daar langs kom, moet ik eraan denken van ’t gas te gaan, omdat standaard de teller op minimaal 60 staat..
En dat terwijl je na het kruispunt veilig kunt versnellen naar 80, want daar staat ’t einde kom-bord.Eigenlijk dus wel creapy; Alle 3 de irritatiepalen staan maximaal 250 meter voor de verhoging van de snelheid: Met de haven inzicht…


En ja: ’t zijn alle 3 ook palen bij kruispunten waar ongetwijfeld vervelende ongelukken zijn gebeurd. Maar gebeurden die aanrijdingen doordat met te hard reed, of door rood? Ik vemoed dat laatste. Moraalridders zullen zeggen dat de ernst van de ongelukken door de hogere snelheid groter was, máár dan vraag ik u: Als die aanrijdingen gebeuren doordat iemand zich niet aan de regels houdt ( rood = stoppen ), waarom zou die persoon zich dan wel aan de opgelegde snelheid houden?
Ze zijn wel niet bepaald sneaky – je wordt immers continu gewaarschuwd, maar wat dachten we van de trajectcontroles…?
– heeft niks met veiligheid te maken (A2 anyone)
– cashers eerste klas
– komt geen politie aan te pas (en dus lekker goedkoop)

Verkeershandhaving had men imo nooit moeten automatiseren. Dat is mensenwerk. Boete uitgeschreven door oom agent of een goed gesprek ipv een bon uitschrijven heeft bij de meeste weggebruikers een veel beter effect op het normconformerend gedrag… Mja, dat is niet efficiënt en brengt te weinig geld in het laatje…

O en het is niet de politie die bepaald waar flitspalen moeten komen te staan, maar gemeentes en provincies.

Wat betreft bermtoeristen: dat zijn 9/10x boa’s ipv agenten. Echte agenten houden je staande (VROS).
@Emile_Benz: ik denk dat de trajectcontrole op de A2 alles met de veiligheid te maken heeft. Die weg is zo breed dat het uitnodigt om veel te snel te gaan. Zonder trajectcontrole zouden er de meesten er wel 150 durven rijden. De enige manier op de burger in zo’n geval discipline op te leggen is rucksichtloss te controleren.
@mashell: Ah, we hebben hier een Omdenker… ;) Dat zal het zijn idd. :P
@Emile_Benz: het was nog vroeg… bepaalT
http://www.asmedia.nl/nieuwsitem/6423/slimmere-flitspalen-langs-de-ringwegen-ringwegen-amersfoort.html

Deze motherfuckers. Zijn nieuw en zullen nog wel meer geplaatst worden. Vallen amper op.
Deze langs de N234: http://goo.gl/maps/yVPcV
Nu staat daar zo’n mooie groene. Gelukkig zit er flitspaalwaarschuwing in de navigatie van mijn DS3.

En deze langs de N7, na het Julianaplein in Groningen: http://goo.gl/maps/TL1hk
Net op zo’n punt waar geritst en ingevoegd moet worden, waarbij het dus best de veiligste oplossing kan zijn om even het gas in te trappen om de ruimte te zoeken.
De N225 bij Doorn, ook al is hij niet onopvallend, elke keer vergat ik hem weer. Overigens schijnt er op de Banneweg in Gorinchem nu ook nieuwe flitspalen geplaatst te zijn die in de lantaarnpalen verstopt zitten, maar dat heb ik zelf nog niet ondervonden.
Hier Venray uit richting Deurne.
Is een groene kast achter een boom.
En het duurde 4 weken voordat de eerste bonnen binnen begonnen te vallen.
Resultaat : 4 x 140 euro…
Er staat ook zo’n hatelijk apparaat als je uit Leeuwarden richting Drachten gaat. Op moment van schrijven pakt hij iemand. Je mag er 50 en na de stoplichten is dat 100.
Deze: http://goo.gl/maps/oiblI bij Bolsward is inmiddels gesloopt door een bommetje, maar hij was heel naar. Binnen 50m dat de weg van autoweg naar 70 gaat is er een flitspaal.
De N372 tussen Hoogkerk en Roden.
Maar liefst 8 digitale flitspalen.
Op maar een paar KM N-weg.
Dat is meer dan de helft van alle digitale palen in de hele provincie Drenthe.

Niet dat hier zo hard wordt gereden.
Niet dat de helft van de ongelukken op deze weg gebeuren.
Integendeel.

Er is gewoon veel verkeer.
Dus veel boetes.
Allemaal voor maar een paar KM te hard.

Volgens de provincie zijn dit (quote) “geldpalen”.
De opbrengsten gaan naar de politie.
De politie zet ze alleen daar neer waar de opbrengsten het hoogst zijn.
Heeft niets met veiligheid te maken.
Wel met geld.
De politie heeft zo haar eigen belastingdienst.

En patrouilleren zie je ze nooit.
Terwijl er genoeg bejaardjes treurig traag waggelend over dat weggetje kruipen.
Maar dat zien die flitspalen niet.

Ik trek ze er echt nog een keer met de trekker uit.
Hier: http://goo.gl/maps/dUxwK nabij Oud Beijerland. Dit is een 30km zone waar de flitspaal bij iemand half in de tuin staat, waardoor je deze dus niet kunt zien als je komt aangereden.

Ook ik ben van deze paal slachtoffer geworden.
@kalloewase: Waarom denk je dat een 30km zone een 30km zone is ?
Schaam je, koekwous.
@kalloewase: Dat is inderdaad een smerig ding. komend vanuit Oud-Beijerland zie je hem niet echt staan terwijl je tot zo’n beetje de bebouwing nog 50 mag.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).