Flitsmeister en Be-Mobile gaan samen files bestrijden

Auteur: , Geen reacties

Mobiliteitsapplicatie Flitsmeister en verkeersspecialist Be-Mobile gaan de samenwerking aan om files te verminderen en de verkeersveiligheid te bevorderen. De Flitsmeister app zal verder worden ontwikkeld en (internationaal) in de auto moeten worden geïntegreerd.

file op de A325

Het doel van de samenwerking is om bestuurders tijdens de rit te kunnen voorzien van gepersonaliseerd advies over de optimale route, de ideale veilige rijsnelheid en zelfs de mogelijke alternatieven via het openbaar vervoer. Naast het melden van flitsers en files kunnen er dan ook gevaarlijke situaties en incidenten worden aangegeven.

Meldingen hoeven niet per se met de smartphone worden doorgegeven. Steeds meer auto’s beschikken over een infotainment systeem waarvoor apps gedownload kunnen worden. Het is de ambitie om in 2015 de eerste auto’s met Flitsmeister in het dashboard in Europa te laten rondrijden en om Flitsmeister, naast Nederland en België, ook in de rest van Europa te lanceren.

In de toekomst wil Flitsmeister een belangrijke bijdrage gaan leveren aan dynamisch verkeersmanagement. Be-Mobile kan live de verplaatsing en snelheid van voertuigen meten, wat gecombineerd met data uit tellussen in het Nederlandse wegdek een totaalbeeld schept van de verkeersintensiteit. Aan de hand daarvan kan er gepersonaliseerd snelheids- en rijstrookadvies aan bestuurders worden gegeven, wat filegolven met 20 procent af moet laten nemen.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).