Ford F-150 SVT Raptor verkoopt als een malle

Auteur: , 64 Reacties

Aan de andere kant van de oceaan tenminste, daar haalt het bakbeest verkooprecord naar verkooprecord.

Ford F-150

Downsizing en milieu is daar wat minder van belang dan hier. Amerikanen kopen nog rijkelijk slurpende pick-ups. Sterker nog, dit jaar is de verkoop van Ford’s F-150 SVT Raptor met 14% gestegen. Dat heeft er toe geleid dat Ford onze aardbol nog viezer gaat maken. De productie wordt opgevoerd van drie naar vijf F-150 SVT Raptors per uur.

Dat betekent dat er elk uur een paar inefficiënte V8’s extra de wereld ingerold worden. Op zich hebben we daar niets op tegen maar opmerkelijk is het wel. Waarom zitten we hier in Europa braaf te doen met een muesli-wagenpark, een Priusbeleid en openbaar vervoer, terwijl in Amerika dat teniet gedaan wordt met co2-verslindende pick-ups? En waarom doet Ford hier groen met driecilindertjes, terwijl ze even verderop stoer doen met 1 op 5 lopende benzinestokers?

Schijnbeleid of is het gewoon een kwestie van vraag en aanbod?64 reacties

Ondanks dat het IRL redelijk Playmobil plastic eruit ziet, doe ‘m toch maar..
Schandalig idd. Hoe schoner wij doen des te meer kunnen hun vuil maken ( zo voelt het)
@stefanos: ik voel er niets bij.
-edit: nutteloze bijdrage-
Wij hebben hier teveel milieuterroristen,die te pas en te onpas, regels bedenken om subsidiegeld te genereren!
Ik zie hier genoeg dikke pick-ups rondrijden, maar die Raptors zie je hier helemaal niet zo veel. Maar alleen een 14% stijging zegt natuurlijk ook niet zo veel. Want 14% van weinig is nog steeds niet veel…
@henrie: Het gaat over de States?
@laulau: Ik heb het ook over de States…
@henrie: ik werd er toch aardig mee dood gegooid hoor.. Net zoals de Tundra en de Silverado..
@laulau: Die zie je hier inderdaad heel veel. Net als de Dodge Ram en de GKV Sierra. En natuurlijk de ‘gewone’ uitvoeringen van de F150. Maar de Raptor heb ik hier nog nauwelijks gezien…
@henrie: zal ook wel aan de ligging liggen… Ik zat aan de westkust ( LA en San Diego)
@laulau: Ik zat vorig jaar in het oosten (Virginia, Pennsylvania, New York, enz.) nu in het westen (Nevada, Wyoming, Colorado, Utah, Arizona, enz.). Heb in beide regio’s niet veel Raptors gezien…

Ps. Ik bedoelde in mijn vorige bericht uiteraard de GMC Sierra, niet GKV… Autocorrectie enzo…
@henrie:

Jij niet goed begrijpend lezen kunnen?
@heidi: Ik BEN in de USA, helder licht… En hier zie ik dus zelden zo’n Raptor rijden. Wel heel veel andere pick-ups…
@henrie: tis ook een vrij Groot land he
@beiersmonstercocksyndroom: Klopt. Maar ik ben dit jaar en vorig jaar al in 19 Staten geweest. Ok, dat is nog niet de helft, maar met inmiddels ruim 10.000 km op de teller (and counting…) zou dat toch een aardig beeld moeten geven… En mijn conclusie is dan dus: veel pick-ups hier, maar heel weinig daarvan zijn Raptors…
Dat komt doordat EU denkt dat ze voorop moeten lopen in de CO2 race. Erg jammer, vooral voor ons. Laat ze de productie maar opschroeven. Des te eerder we een tropisch klimaat hebben hier volgens de groengekkies.
tzal hem ook in de naam zitten, Raptor, the american way of going wild…
Nou wij hebben een dealer van dit soort type wagens hier in Maastricht, ofjeh Eijsden en verkopen als zotte hier
of toch beter dan:
Met wat rij jij?
Een Golf
een golf van wat?
@fffred:

Wat in hemelsnaam zeg jij nou? Ga anders even rustig op de bank zitten ontspannen.
@heidi:
Dat noemen we humor, Heidi…
@heidi: Die tijd van de maand, Heidi?
Dit is het tot kunst verheffen van schijnheilige linkse symboolpolitiek.
Hier in Montfoort val je er ook overal over, al die aannemers..
Gelukkig stopt de CO2 ook bij de grens…
Terecht! Raptors zijn geweldige wagens om te zien! In het blauw vind ik ze het meest en het staat prachtig! K wil er zeker ooit eentje bezitten.
Vraag je je dat laatste echt af? Niks vraag en aanbod, hier vragen wij ook wel om V8’s. Maar elke slurpende auto raak je hier aan de straatstenen niet kwijt door alle belastingen. Die hebben ze in Amerika niet dus ja… Logisch dan toch!
Bruut ding, maar ik zou het in Nederland nooit kopen.

Niet eens zozeer vanwege de belastingen (al zijn die wel hoog) en zeker niet omdat je er niets aan hebt (de gemiddelde Amerikaan rijdt echt niet veel vaker off road), maar vooral omdat het er niet uitziet op een parkeerterrein vol Aygo’s en Up’s.

In de VS is het simpelweg een veel neutralere auto dan in de EU. Daar is het slechts een gave auto, hier meteen een statement.
@WolfKrad: tja… Typisch Nederlands: doe maar normaal dan doe je al gek genoeg en wat zal de buurman wel niet van onze grote auto zeggen. Dat is echt een beetje bekrompen hoor!
Verbaast mij niks. Dat ding is groot, sterk en relatief gezien nog behoorlijk snel ook. Daarnaast ziet ie nog goed uit. En je koopt ze voor bijna niks
Omgekekend zit je op 33000 voor de basis, dat is de prijs van een gemiddelde station in de NL. Hier in Nederland zijn ze ook spotgoedkoop vindt ik, voor 50.000 heb je er een op grijs kenteken.

Hier zie ik ze dan ook ongeveer net zo vaak als pak hem beet een Jeep Wrangler. En dat is best schrikken als er zo’n ding naast je bij het stoplicht stopt, en jij zit op je fiets. En van mij mogen ze, ik vindt ze alleen maar mooi en mijn duim gaat ook vaak omhoog als er een voorbij komt stormen.
@robert110: over dat laatste: hetzelfde hier. Altijd duimpje omhoog. Laatst op mijn stagebedrijf een Raptor. De eigenaar was verrassend genoeg een best zakelijk type. Wel erg groot, de accu is bijvoorbeeld ongeveer twee keer zo groot als die van de gemiddelde auto. En een geluid dat eruit komt, fantastisch.
Zo inefficiënt is die v8 niet, maar op korte afstanden (die wij hier hebben) zuipt zoiets wel. Op Amerikaanse interstate wegen is dat een ander verhaal. Pruttelend op vrijwel stationair toerental is het best zuinig en met zoveel koppel hoef je ook niet terug te schakelen om een bult op te rijden… op papier gaat het verbruik nergens over maar deze zal in de praktijk niet 40% minder zuinig zijn dan op papier, de meeste 14% hokken hier wel.
@w0o0dy: ben het roerend met je eens…
Ach zolang heel leasend nederland Priussen en Ampera’s rijdt met gratis tankpassen, valt het met de milieuvriendelijkheid wel mee.
@betonstaal: ik stel voor raptors met tankpassen.
daarom wil ik dus in amerika wonen! waarom kan het daar nog wel en hier enkel tijdens de generatie van onze ouders! ik word er zo moe van!!!
-edit: nutteloze bijdrage-
Ik zou er een kopen, ik zie er ook wel eens eentje rijden. Echt prachtig.
Tja, in Amerika houden mensen er nog van om te leven.. Daar waardeert men freedom en zitten mensen niet te wachten op een overheid die hen beknot. Niet dat in de USA alles perfect is, maar het contrast in schrijnend, wetende dat je in een werelddeel leeft waar iedereen meer en meer afhankelijk wordt gemaakt van de overheid.. en dat ook nog eens met instemming van een aanzienlijk deel van de bevolking.. triest. Eigenlijk zou iedereen uit protest een dikke Amerikaan moeten aanschaffen.. maar ja, dan steun je door die absurde belastingen weer diezelfde overheid die je eigenlijk verfoeit.. Dilemma..
@audifreak: Eindelijk iemand die het snapt…
@audifreak: freedom? In de VS? Zeker alle nieuws over de NSA en andere overheidsinstanties gemist? Nog nooit gehoord van alle politieke gevangenen daar? Quantanamo rings a bell? Een ministerie van des-informatie tijdens de golfoorlog? Iris scan, vinger afdruk voordat je toegang krijgt tot het land en ondervraagd worden omdat je een vegetarische maaltijd kiest als je gaat vliegen? Land of the free for who abides to our norms, land of limited rights for everyone that doesn’t.
-=edit: nutteloze bijdrage. Discussies op de persoon horen NIET in de comments thuis. Hou het autogerelateerd, en maak het niet persoonlijk.=-
-=edit: nutteloze bijdrage. Discussies op de persoon horen NIET in de comments thuis. Hou het autogerelateerd, en maak het niet persoonlijk.=-
@w0o0dy:
Yep, zo moest ik deze week bij mijn bank aantonen dat ik toch echt geen Amerikaan ben en dat alleen omdat ik aandelen bezit.
De VS eist dat dus gewoon van een Europees staatsburger die belegd bij een Nederlandse bank.
@w0o0dy: Misschien lees jij teveel (linkse) kranten? Ooit in de VS geweest? Waarschijnlijk niet, want dan had je wel begrepen waar ik het over had!
Ik zeg ook, niet alles is perfect, maar van de mentaliteit van de gemiddelde Amerikaan kunnen wij Europeanen nog heel veel leren..
@audifreak: misschien steek jij je kop teveel/te diep in de grond? Noem mij 1 ding dat niet waar is in bovenstaand lijstje.
@w0o0dy @audifreak: jullie mogen de discussie elders dan in de reageerderpanelen voortzetten. Via PB ofzo.
@sir_smokalot: Prima, laat ik het hierbij!
@sir_smokalot: nee dank je ik ga liever de tientallen andere inhoudelijk sterke reacties lezen op Autoblog…het wordt namelijk alsmaar leuker hier.
@w0o0dy: Sinds 911 heeft de USA nou eenmaal te maken met een extra veiligheidsrisico. Logisch dat daar maatregelen tegen worden genomen. Soms gaan die erg ver en niet alles pakt even goed uit, dat klopt. De zaken die jij noemt zijn daar voorbeelden van. Maar al deze zaken doen niets af aan het feit dat Amerikanen beseffen dat ze verantwoordelijk zijn voor hun eigen leven. Dat is waar het om gaat. Ze willen de kans om zelf hun leven naar eigen inzicht en zitten niet voortdurend te klagen/af te wachten wat de overheid voor hen doet. Amerikanen nemen graag het heft in eigen hand. Eigen initiatief. Daar gaat het om. De overheid is er in essentie om de burgers te dienen, niet andersom. Daar hoort uiteraard ook het garanderen van veiligheid bij. Op lokaal niveau is Amerika overigens zeer democratisch, alles van burgemeester tot sheriff wordt lokaal gekozen. De Amerikaan is wars van een te sterke federale overheid die het leven van de burgers van wieg tot graf bepaald. In Europa vraagt men hier juist om. Dat is in de kern het verschil!
@w0o0dy: Dat is wat Audifeak bedoeld , waarom zou je in de VS anders willen gaan wonen als je niet volgens hun normen en waarden wil leven ?
Ik heb het er iig erg naar mijn zin, sinds 1,5 maand geland en dat is niet alleen om het heerlijke auto aanbod maar meer om de ruimte, klimaat en vriendelijke mensen en in FL geen of nauwelijks luchtverontreiniging.
Maar mijn nieuwe Camaro ZL1 cabrio helpt best bij het integreren ! :)
Vind je het gek, als er hier geen belachelijk milieu regels waren en een Prius was evenduur als een Ford Raptor dan zou denk ik de “vrijwillige keuze voor een milieubewuste auto” ver te zoeken zijn.
CO2 is 1 vd efficiëntste ‘blokkers’ van schadelijke kosmische en zonne straling
(95%)…

Lijkt me dus een zeer goede zaak dat die Amerikanen en masse Raptors kopen, zeker gezien het feit dat onze magnetosfeer de afgelopen 100 jaar met 10% (20% in afgelopen 400 jaar) in sterkte is afgenomen en dus meer kwalijke straling doorlaat…
@spylegion: Behalve dat door de verdikking van de CO2-laag de straling binnen onze atmosfeer wordt gehouden, waardoor het broeikaseffect ontstaat. Dat reflecteren werkt langs 2 kanten.
@Yeelen: dus?
Onze planeet ondervindt de minste verandering van alle planeten in ons zonnestelsel,
Het wordt al 17 jaar niet warmer op aarde en de hitte records staan op de 3e plek achter koude records en met stip op 1; neerslag records..
CO2 heeft geen fuck te maken met de veranderingen die wij op aarde ondervinden (de klimaat extremen)
((Er even puur speculatief van uitgaande dat je met het broeikaseffect doelt op opwarming die er dus niet is..)
@spylegion: Ik reageerde gewoon op de ‘blokkers’-alinea, over de straling die binnengelaten wordt maar ook binnengehouden wordt als er meer CO2 en andere broeikasgassen in de atmosfeer zijn.
Zowat de meest dikke pick up die dr is. Echt n dik ding. Als ik n pick up nodig zou hebben dan stond deze heel hoog op het verlang lijstje.
Bij n nicht van mn vrouw zit er eentje in de familie met een raptor. Daarvoor had ie een Wrangler.
Echt n vet machien. Spijtig dat ie vanbinnen zo plastiekerig is als mn saxo….
Rijtest?
Ondanks het enorme succes van de Raptor is het ijsoppervlak op de Noordpool met bijna een miljoen vierkante kilometer toegenomen in een jaar tijd…. Tijd voor meer 8-cilinders lijkt mij.
Klagen, klagen, jullie kiezen die malloten toch zelf?
@rob68:
Helaas is dat maar ten dele waar, de ene helft koos voor rechts en de andere helft koos voor links. Dus kregen we een slap aftreksel van beide waar niemand op zat te wachten.
Dat noemen wij hier dus democratie.
Vandaag nog serieus naar een Raptor zitten te kijken, voor ondernemers is het best een goeie deal, slechts EUR 50 Wegenbelasting per maand, en gewoon LPG. BPM aftrek, BTW aftrek, dus gewoon voor 50K voor de deur.

Alleen jammer van die krassen op je deur wanneer je weer bij de IKEA 2 parkeerplaatsen inneemt, of al die andere krappe parkeerplekken in ons land…..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).