Formule 1-demonstranten Bahrein zetten kruising in de fik

Auteur: , 69 Reacties

Dit weekend staat de Grand Prix van Bahrein op de agenda. Een controversiële race die in 2011 en 2012 flink wat politieke onrust met zich meebracht. Dit jaar is het niet veel anders.

Formule 1-demonstranten Bahrein zetten kruising in de fik

In Bahrein is de soennitische elite aan de macht – de koninklijke Khalifah-familie die over het land heerst staat aan deze kant – terwijl de sjiieten er flink in de meerderheid zijn. Dit geeft onrust. Nu gaan we hier geen politiek epistel van maken, maar lees dit betoog over de onrusten vorig jaar en je weet wat er speelt: het anti-overheidsgevoel is sterk, maar protesten worden hard de kop in gedrukt, met doden aan weerszijden tot gevolgd.

Ook dit jaar lijkt de F1-race weer overschaduwd te worden door protesten. Demonstranten vrezen dat de overheid de Grand Prix als pr-moment pakt om te laten zien dat alles koek en ei is, dat er absoluut geen willekeurige oppositieleden worden opgepakt en mishandeld. Bahrein is een jofel land, en het racefeestje van Ecclestone moet dat dit weekend gaan staven.

Mooi niet. Anonymous staat klaar om de boel online te verstieren – net als vorig jaar – en FIA-president Jean Todt heeft al besloten weg te blijven uit Bahrein.

Ondertussen zwelt de roep vanuit de Britse politiek aan om het hele F1-circus weg te houden uit Bahrein. In een brief aan Ecclestone schijven twintig MP’s (Member of Parliament):

“Since April 2012, many more people including children have lost their lives and the whole country exists in fear and intimidation. Last year’s race was held under conditions of martial law. Three hundred protesters were arrested, some spending months in jail.”

Het antwoord van de 82-jarige F1-baas? “Sorry jongens, te laat.

En dus gaan de protesten door. Zoals deze gemaskeerde mannen die een kruispunt met banden bedekken, er benzine overheen gooien en Heineken-flesjes vol peut stuk smijten. Plotselinge vuurzee uit het niets is plotseling.

De best wel bizarre beelden staan op Autojunk.nl.

Formule 1-demonstranten Bahrein zetten kruising in de fik69 reacties

Mietjes..
@str8six:

beroepsdemonstranten ..
in dat soort landen heb je met 1000 euro een volksopstand ..

alles voor de ECHTE godheid $$ ..
Oh God, wat hebben ze nu weer te janken..
@error: Volgend jaar moet de Formule 1 verplicht een geblazen 1.6 V6…
@error:
Dat krijg je als de grote meerderheid onderdrukt wordt.

Gewoon lekker overslaan op de F1 kalender.
Er zijn zat aantrekkelijke alternatieven.
Enige reden dat ze in dit soort landen worden gehouden is dat er een grote zak geld klaarstaat voor de FIA.
@Hubert: precies, door dit soort landen racen we nog op spa! Goan dus!
@lambo4all:
Jammer dat je wat amusement laat gaan voor onderdrukking van de meerderheid.
Maar goed, the show must go on!
@Hubert: welcome to the real world buddy. politiek gaat al lang niet meer over mensenrechten en vrijheid, op die ene hippie na dan. het gaat om geld, waarom denk je dat ze in syrie nou al een jaar niks doen? simpel geen olie zoals in libië. in het gemiddelde land in midden afrika worden nog elke dag meer mensen vermoord dan in irak, maar daar valt ook niks te halen dus lekker de soep gaar laten koken. Geld en olie hubertje, daar draait de wereld om.
@lambo4all:
Des te meer respect voor gasten die dit aan de kaak willen stellen.
Mijn steun hebben ze.
Dan laat je toch lekker de sjiieten aan de macht..
Kijken hoeveel beter het land dan is over 10 jaar..
Ik zeg nog slechter.
Net als Egypte zeg maar.
@kaasboerin: want in Egypte zijn shiieten aan de macht?
@alassad: Nee, in Afrika zijn het de hoetsies en de toetsies, in Israel Joden en Moslims, en hier in Bahrein de soennieten en sjiieten..
Blijft altijd oorlog..
En dat komt omdat ze vanaf dat ze hun geboorte al leren dat andere volk te haten..
In Egypte is er nu ineens een man van ’t ander geloof aan de macht.. Hoelang gaat dat goed denk je?
@kaasboerin:
in europa ook, zie maar eens de haat tussen vlamingen/walen .. :D
@RazorHead: Sinds de oertijd ging men zich al in groepen opsplitsen..
En die mensen kunnen niet samen met mensen van de andere groep..
Gaat niet werken, nog steeds niet..
@kaasboerin: Voor wat betreft ‘de joden’ en de mohammedanen ga je hier toch even wat kort door de bocht. Israëliërs worden zeker niet van jongs af aan geleerd om mohammedanen te haten. Andersom moet ik je gelijk geven, mohammedanen worden per definitie van jongs af aan opgevoed met jodenhaat. Dat komt allemaal onversneden via de schotelantennes de huizen in…

Verder is het van deze Bahrainie’s natuurlijk niet handig om zo’n race te gebruiken om hun punt te maken. Ten eerste is Bahrain lange tijd één van de meest relaxte golfstaten geweest waar iedereen een fatsoenlijk leventje leidde. Pas toen die zogenaamde arabische ‘lente’her en der de zaak op stelten begon te zetten, dachten de sjieiten daar: ‘he zeg, wij vinden het nie eerlijk dat wij niet aan de macht zijn nie. Wij willen meer macht’. Vanaf dat moment is het in Bahrain pas een zooitje geworden.
Ten tweede brengt zo’n internationale race gewoon goed geld in ’t laatje voor allerhande ondernemers.
Dat die ondemocratische idioten van dat anonymous zich hier nu ook nog mee beginnen te bemoeien is te gek voor woorden, Dat zooitje linkse activisten mogen ze, wat mij betreft, oprollen en een levenslange computerban geven.
@lemans96: eerste alinea van je is weer dikke bullshit. Maar is goed jochie, met elsevier lezen en pownews kijken kom je er wel!!
@alassad: Dat jij dat nou van je imam te horen krijgt… Ik doe zelf research en ontdek dat Israëli’s al ettelijke malen vredesverdragen hebben ondertekend die ook weer ettelijke malen door hun fijne mohammedaanse buren zijn geschonden. Die buren zijn gewoon te dom om in te zien dat werkelijke vrede voor beide partijen het voordeligst zou zijn. Nee, in plaats daarvan jutten ze mekaar allemaal op en gaan we weer lekker voor een nieuwe intifada. Sukkels…
@kaasboerin: man van het andere geloof? Mubarak was een sunnitische moslim, net zoals Morsi dat is. Morsi is wat stricter in de leer, maar qua geloof verschillen ze niet hoor. Daarnaast is de onderlinge haat meer op machtsverhoudingen dan op geloof gebaseerd.
@kaasboerin: Dussss niks doen dan? De katholieken en protestanten hebben het ook tijden aan de stok gehad. Wat wil je zeggen?
@barryb: dat het al 1000 jaar een teringzooi is en dat ze te stom zijn om een oplossing te vinden. En dus zal het nogwel 1000 jaar een teringzooi blijven.
@lambo4all: Nogmaals .. niks doen dus?
@barryb: Nope, niks doen inderdaad. Vooral weg blijven uit dergelijke contreien en zorgen dat dat soort piepeltjes niet hierheen komen en hun achterlijke problemen meenemen.
@lemans96: Ikke ikke ikke en de rest kan stikke.. he? Top man. Oh wacht.. 1996.
@barryb: Nee, laten we hier alle probleemgevallen van de wereld opvangen, dat is tot nu toe zooo succesvol gebleken…

:-S
@lemans96: Wie heeft het over opvangen? Maar goed, je punt is gemaakt. Nog een jaartje en je bent stemgerechtigd .. stem erbij voor Geert, niet?
@barryb: Uiteraard. Maar die ontvangt ie al vanaf day one kerelt. ;-) (1996 => eerste Le Mans bezoek)
-edit: nutteloze bijdrage-
Quote van Anonymous: ”So we are coming forward this year to wreck your little party again Mr. Eccelstone. Anonymous will not stand by and allow you a race fueled by the blood of our freedom loving comrades in Bahrain.”

Deze gasten menen t wel O_o
@sebasjuhh: Wat denk je dat ze kunnen doen, met een website platleggen houden ze geen race tegen.
@reventon: Wie weet zijn ze tot veel meer in staat.
@sebasjuhh: “by the blood of our freedom loving comrades in Bahrain”

Right, mohammedanen en ‘freedom loving’…

Dit zegt genoeg over hoe ver die gasten van dat activistische anonymous van ’t padje zijn.
@lemans96: het hoeven niet per se allemaal extremisten te zijn he, die maken maar een extreem klein deel uit van de moslimgemeenschap. Anonymous zoekt dit echt wel uit voor ze een groep steunen, want zij steunen islamitisch extremisme zelf ook niet.
@coenijn: Vent, er IS maar één fabeltjeskorant, met maar één ideale manier om het leven van die Mo na te leven.
Daarbij, het aantal zgn. extremisten is niet heel klein. Ga nu eens uit van 1% zgn. ‘extremisten’ (het werkelijke aantal ligt veel hoger)op die 1,5 miljard mohammedanen wereldwijd, dan heb je het alsnog over een schrikbarende 15 miljoen ! Wat je ‘extreem klein deel’ noemt…
@lemans96: en is dat niet hetzelfde bij de bijbel dan? Christenen hebben tot nu toe meer bloed vergoten dan moslims denk ik zo, whoop fucking doo dat moslims nu in een soort renaissance zitten waarna het weer beter gaat. We hebben dit moslimvuurtje als westerlijke wereld zelf aangewakkerd in de jaren 70
@coenijn: “Christenen hebben tot nu toe meer bloed vergoten dan moslims denk ik zo”

Niet dus: http://markhumphrys.com/islam.killings.html Nu is het gewoon dat mensen die zich op de bres werpen voor onze knuffelmohammedanen, doorgaans niets van de achterliggende geschiedenis weten en alles wat onze politiek correcte cultuurrelativisten hen de strot ingieten, voor zoete koek slikken, maar de werkelijkheid ligt even anders. ;-)
En wij hier maar janken over CO2 …
Wie zijn wij om hier commentaar op te geven… Groot gelijk hebben ze! Power to the people! Niet iedereen laat zich onderdrukken door het kapitalisme…
@freddydevadder:
dus liefst terug communisme?
@RazorHead:
Communisme is juist niet power to the people.
Communisme is power to the ‘grote roerganger’.
@Hubert: Jahaa, maar we hebben op school en De Wereld Draait Door geleerd dat kapitalisme heel fout is en de schuld is van alles wat er nu mis is met de wereld hoor! Echt waar! Zonder dat verderfelijke kapitalisme zou de aarde nog steeds schoon zijn, zouden er geen wapens worden gemaakt en dus nergens oorlog zijn en zou iedereen met elkaar in vrede leven, hoor….


*MegaFacepalm*
Ik dacht even dat ik niet naar een protestactie keek, maar naar een gemiddeld dagje tourrit van de Ferrari club Bahrein…
Gelukkig zit ik zondag gewoon om 14:00 voor de tv. Lekker potje racen kijken.
Wat ik geleerd heb van Modern Warfare is dat je direct op poppetjes met doekjes voor hun gezicht moet schieten, wel eerst een flashbang gooien als het er 3 of meer zijn.

Trouwens hoe slecht zijn die opgebrande banden wel niet voor het milieu? En wij maar in slome bluemotions rijden ivm het milieu :( Is niet eerlijk.
@civicfk3: haha ja inderdaad, ik heb ghost pro altijd aan en rammen met die benden, daar verliezen ze ook altijd:P enige wat je daar krijgt als je een kruispunt in de brandsteek zijn 50 stokslagen, aan de andere kant hebben die mensen in Bahrein het allemaal zo slecht dan?
@mightymike: Nee, dat is het hele punt. Het gaat daar enkel en alleen maar om de ene groep die de andere groep niet de macht gunt. Men heeft vervolgens het rellen en oproeren van Libië, Tunesië en Egypte afgekeken en denkt: Dat kunnen wij ook !
Ondertussen gooien ze hun hele land in één grote puinhoop maar dat boeit ze niet. De heilige jihad is vééél belangrijker…
Het zal in dat Midden-Oosten gewoon a-l-t-i-j-d gelazer blijven. Men verheerlijkt daar nu eenmaal geweld en de dood.
Ach jaaa die mannetjes doen maar lekker. Zonder F1 in Bahrein verandert er politiek gezien helemaal niks, maar voor de oppositie is de F1 het perfecte moment om hun onvrede over hun regime te ventileren. Maar op mij werkt het averechts en is het meer een reminder dat de F1 dit weekend in Bahrein is dan dat ik denk, ow ja de oppositie is daar niet blij en de wereldpolitiek moet daar wat aan doen.
Tja, en een kruispunt in de fik zetten en een F1 race hebben 1 overeenkomst… gewoon spectaculaire entertainment!
Al die protesten daar gaan uiteindelijk om geloof, maar ze gooien wel tientallen lege flessen heineken en andere biermerken terwijl in de koran staat dat een moslim geen alcohol mag drinken en in die landen mag er ook geen alcohol verkocht worden. Hoezo hypocriet?!
@Rice09: Doh, mohammedanisme = hypocriet.
@lemans96: na je reacties hier te hebben gelezen, ben jij niet echt positief over moslims he? Volgens mij is de moslimhaat er bij jou met de paplepel in gegoten.
@coenijn: Dus als je je niet netjes aan het gedwongen mohammedanenknuffelen over geeft, ben je in eens ‘een moslimhater’ ? Wie is er hier nou op een bepaalde manier opgevoed?
Je moet wel héél diep met je kop in je kont zitten om niet het agressieve en onderdrukkende van het mohammedanisme te zien. Hell, het woord ‘islam’ betekend nota bene ‘onderwerping’.
:-S
@lemans96:

Je bent anders wel ostentatief bezig om alles wat islamitisch en/of niet-blank is, de grond in te boren…
@FrankypankyV8: Ach, plak er gemakshalve nog even ‘niet blank’ achteraan, nu je toch bezig bent…
Hoezo stigmatiseren.
@Rice09: als je als rechtgeaarde moslim dat bier niet mag drinken dan spoel je dat door de gootsteen en dan is gooien het beste wat je met de flesjes kan doen. Er inderdaad wat meer pragmatische (jij noemt dat hypcriet) moslims, die bier door de gootsteen spoelen ook weer een zonde vinden, maar volgens mij zijn dat niet de radicalen die problemen schoppen.
@mashell: Het zijn altijd de radicalen die de problemen schoppen…
Het filmpje lijkt wel een flashmob
En dat allemaal omdat de F1 achter de decoder zit…….
Blijf daar toch gewoon weg, dit is niet ons probleem!
Wat doet het F1 circus dan ook in z’n fundamentalistisch apenland?


Ooooh ja, tuurlijk, grote zakken geld ophalen voor oude blanke mannetjes. How could I forget…
@bozewolf: ik denk toch echt dat jij zonder die ‘apen’ geen km meer had gereden…….
@ropbp: Pfff, alsof daar ALLE olie vandaan komt. Die is al zo oud en ongeïnformeerd.
Kijk bv. naar de V.S. die importeren nagenoeg niks meer vanuit het Midden-Oosten dankzij eigen winning, import uit Canada en de snelle opkomst van schalie-olie en gas.
@lemans96: niet alle, maar nog steeds genoeg om het ons erg moeilijk te maken als ze ineens zouden stoppen met pompen. En wat betreft die schalieolie…. Dat staat in de kinderschoenen. Kun je dus nog lang niet mee rijden.
@ropbp: Pardon? Op schalieolie word in de States gewoon gereden beste man. Verder, als ze zouden stoppen met pompen, stoppen ze dus ook met geld verdienen. En aangezien ze daar nogal gewend zijn aan het op zeer grote voet leven, stappen ze daar dan ook weer rap vanaf.
Het is nu niet zo dat olie zo ontzettend schaars is dat de hele wereld er zo om zit te springen dat ze er alles voor zouden betalen. Met andere woorden, zij hebben ons dus net zo hard nodig als wij hen.
@lemans96: wonen wij in de VS???
@ropbp: Je weet dat alles wat daar gebeurt, met vertraging ook onze kant op komt. En aangezien ook wij hier in Europa zeer grote schaliebrandstofvoorraden hebben…
Loeiheet in die landen en dan gaan ze fikkie stoken……
Deze relschopperds vertegenwoordigen de oppositie niet! Het zijn gewoon etterbakken, die je met die gasten van ‘Haren’ kunt vergelijken.

Laat je je informeren en bekijk de volgende link:
http://www.gppits.net/magazine/hoe_gevaarlijk_is_bahrein_echt/

Deze persoon heeft er een goede kijk op!
Zonde van de benzine

Check trouwens hoe ver de banden zijn afgesleten, bijna slicks
This girl is on fyyyyrrrree……..
En wij gaan oldtimers belasten omdat ze teveel uitstoten :’)

Is ook niet de eerste keer dat ze het doen aan de schroeiplekken op het asfalt te zien op 1:06

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).