Formule 1-legende Sir Jack Brabham (88) overleden

Auteur: , 8 Reacties

In zijn woonplaats in het Australische Gold Coast is drievoudig Formule 1-kampioen Jack Brabham overleden. Hij werd 88 jaar.

Jack Brabham

Brabham beleefde zijn gloriedagen in de jaren ’50 en ’60; in 1959 was hij de eerste coureur die een kampioenschap won met de motor achter zich in plaats van ervoor. Dit was in een Cooper T51. Later, in 1960 en 1967, behaalde hij zijn overige twee wereldtitels. De laatste hiervan was in een eigen auto, de Brabham BT19. Deze prestatie zullen we waarschijnlijk nooit meer herhaald zien.

Jack Brabham was de vader van 3 zoons, die alle drie het racevirus van hun vader meekregen.8 reacties

R.I.P. Sir Brabham, de goden zijn weer een race-legende rijker.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Iedereen gaat een keer en 88 is een respectabele leeftijd lijkt me.
Mooie carriere; niet iedereen uit die jaargangen heeft de pensioengerechtigde leeftijd gehaald. Geen idee of de beste man verder een mooi leven heeft gehad, maar t zullen legendarische race-jaren zijn geweest!
1 van de beste. Rip.
WK Formule 1 winnen in je eigen ontwerp. Hoe gaaf is dat! Dan ben je wel een echt all rounder! En op 88 jarige leeftijd overlijden is ook niet voor iedereen weggelegd.
@E34M5Touring:
.. voor een F1 coureur uit de jaren ’60 is dat al helemaal een unicum.
Ik heb hem de hand geschud en zijn handtekening gekregen voor mijn Goodwood album. Had wel wat woorden met hem willen wisselen maar de goeie man was stokdoof en om nou tegen een legende iets onhandigs te gaan schreeuwen op een groot evenement…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).