Frans Verstappen, de opa van Max, overleden

Auteur: , 18 Reacties

De man die ons Jos Verstappen en dus indirect Max Verstappen bracht, is vandaag overleden.

Gridstraffen voor Verstappen en Honda-coureurs

De GP van Brazilië was een race die bij de familie Verstappen uiteraard in het plakboek terecht komt. Na een feilloze overwinning van Max is het tijd voor feest in de racefamilie. Tenminste, dat hoop je. Helaas was dat niet het geval. Vandaag werd namelijk bekend dat Frans Verstappen is overleden in een hospice. De opa van Max Verstappen en de vader van Jos Verstappen heeft de strijd tegen kanker verloren. De ziekte werd in 2017 bij de toen 70-jarige geconstateerd.

Frans kwam recent in het nieuws vanwege vermeende mishandeling door zoon Jos. Dat bleek minder heftig te zijn dan het leek en de bijbehorende aanklachten werden ingetrokken. Maar Frans was natuurlijk ook apetrots op zijn zoon- en kleinzoon. Ook hij genoot met volle teugen van de eerste overwinning van Max in Spanje in 2016. Dat zijn natuurlijk de momenten die ertoe doen.

Zoals gezegd heeft opa Verstappen twee jaar geleefd met kanker. De ziekte mag Verstappen Senior Senior als slachtoffer rekenen. Frans Verstappen werd 72 jaar oud.18 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Trotse opa.
Deelneming in het afscheid. Mooi dat hij tot op zijn allerlaatste moment van de talenten van zijn kleinzoon kon genieten.
Wel een anti-climax voor de familie Verstappen een dag na een dergelijke dominant weekend met winst. Wens de familie veel sterkte !
@dawwg: Het verlies van een dierbaar familielid komt nooit gelegen, of dat nou na een overwinning of tijdens de rustige winterstop is. Maar bekijk het van de “positieve” kant: Max heeft zijn opa hopelijk nog één mooie herinnering kunnen meegeven voordat opa de strijd tegen die kutziekte verloor.
Nou net na zo’n mooi sportmoment… Vreselijk.
Vorig jaar na een weekendje weg waren we in de buurt van Montfort en besloten om daar de Franse GP te kijken. Die feesttent voelde als flink wat jaren terug in de tijd, maar toch grappig om een keer meegemaakt te hebben. Gezien Max op het podium kwam trakteerde opa Frans iedereen op een biertje.
Rust in vrede, Frans.
Zeer treurig nieuws! Hoop dat Frans de mooie overwinning van Max toch nog meegekregen heeft en met een trotse lach ingeslapen is… RIP Frans!
@venividivici: dat heb je mooi verwoord. Sluit ik me helemaal bij aan.
Sterkte voor de familie.
Toch heeft Max veel te danken aan opa’s van moeder en vaders kant. Ook financieel. Jos kon niet alleen behappen. Mooi dat Max tot toppers behoort. Ik wens Max en nabestaande veel sterkte in deze moeilijke tijd
Ik heb het altijd een beetje zielig mannetje gevonden. Hij heeft twee grootheden voortgebracht, direct en indirect, maar die waren altijd niet altijd makkelijk voor hem. Zéker Jos heeft veel te danken aan zijn vader. Die man heeft beter verdiend. Hulde Frans!!!
\]/P.s. Lezen jullie je eigen reacties is op artikelen van twee jaar geleden op autoblog. En ga de meeste van jullie je nu eens schamen. Herdenk hem maar in liefde Jos.
@robbie123: hoezo dan schamen? Wat is er toen gezegd, ik snap je ps zin niet….
@robbie123: bedoel je dat eerst iedereen negatief was en nu allemaal medelijden hebben of iets anders…
Persoonlijk heb ik natuurlijk niets met de beste man, maar deze ziekte blijft verschrikkelijk. Veel sterkte voor alle nabestaanden.
Jemig, da’s jong. Er zijn Beatles en Stones die ouder zijn. RIP.
Mijn innige deelneming aan de familie Verstappen.RIP Frans.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).