G-Power vergrijpt zich aan de SL 63

Auteur: , 11 Reacties

Yummie.

Op het absolute snijpunt van wonderlijke hoeveelheden vermogen en ingetogen exterieurs vinden we G-Power. De tuner is werkelijk heer en meester als het aankomt op het opwaarderen van auto’s, zonder ze te transformeren tot wanstaltige bolides. De Mercedes-AMG SL 63 is hiervan wederom een fantastisch voorbeeld, want ook deze AMG is een puike sleeper.

Ondanks het feit dat de krachtige SL wel degelijk een stoer en sportief uiterlijk heeft, zul je bij het zien van het grijze gevaarte waarschijnlijk niet denken dat het apparaat 800 pk heeft. Wel, die gedachte mag per direct veranderd worden, want dit is precies hoeveel vermogen de SL 63 in huis heeft. In zijn V3-configuratie beschikt de slinkse slee tevens over 1.100 Nm. De 5,4-liter V8 blaft duidelijk op zijn hardst en is 215 pk sterker dan een onaangetast fabrieksexemplaar. In 3,5 seconden snelt het apparaat naar de 100 km/u, bij 340 km/u houdt het feest pas op. Het imponerende vermogen is vooral te danken aan een set gemodificeerde turbo’s, evenals een totaal nieuw uitlaatsysteem met downpipes en sportkatalysatoren.

Zoals gezegd heeft G-Power de buitenzijde grotendeels origineel gehouden, maar de tuner kon het niet laten een set 21″ velgen ondeer de auto te mikken. De banden (265/30 ZR21 and 295/30 ZR21) zijn relatief dik om grip op hoge snelheden te garanderen. Lief!11 reacties

Leuk spul voor de snelle pooier…of voor Froger.
@sjeemsbond: Froger is ook een snelle Pooier😂
@sjeemsbond: can’t reach much hoger.
Jammer dat ze de laatste facelift niet gebruiken. Zot hoeveel verlies hij maakt in de 0-100… maar ja achterwielaandrijving en 1100nm dat spint snel door
@tortuga: ik gok dat dit een auto van een klant is. Andere gebruikt zo’n bedrijf wel een nieuw model :)
Al draagt een aap een getunede ring, het is en blijft een lelijk ding.
Complete overkill op de achteras. Ik rijd zelf een gekietelde 330d met 670 Nm. Prima als het droog is. Bij nat wegdek wat minder. Ik praat hier over acceleraties vanaf stilstand natuurlijk. Hoewel ik bij een herneming aan 70-80 op nat wegdek ook het lichtje zie knipperen wanneer de automaat terug schakelt.
Vraag maar niet wat die 215pk extra je gaat kosten..

Waarschijnlijk een hartaanval.
De looks zijn redelijk ingetogen, maar die wielen verpesten wel de complete look…..
Als G power er afblijft vind ik zo’n SL een prachtwagen.
Een SL is een snelle comfortabele cruiser en geen hardcore sportwagen.
Turbo’s zijn voor een V6 ?
Uitlaatspruitstuk voor 3 cilinders ?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).