Ga full on redneck met de nieuwe RAM Power Wagon

Auteur: , 35 Reacties

De RAM Power Wagon is het RTL7 onder de auto's. Méér voor mannen...

Autoblog’s oestrogeenspiegel steeg even naar iets te grote hoogte met die Evoque cabrio van hiervoor, hoog tijd dus voor wat broodnodige overcompensatie. Modder, rednecks, een paar guns achterin, een lier voorop de gril, veel zwart plastic en joekels van badges met het woord ‘power’ erin. De natuur domineren met je ijzeren wil, enkel geholpen door een paar ton aan ijzer onder je in de vorm van een staalgeworden stukje ‘MURICA! For the láááánd of the freeee…

Nee in Nederland werkt het niet echt, die pickup’s. Ja soms zie je er wel eens eentje van een enthousiaste aannemer of een visboer op de markt, maar probeer ‘m maar eens in een parkeervak te zetten bij de Appie. Op een of andere manier geeft het zo’n truck een beetje een sneu randje, weten dat ‘ie nooit echt gebruikt kan worden zoals het ooit bedoeld was. Het gevoel van vrijheid en de ‘great outdoors’ die op je wacht, het idee is zo mooi.

Maar ja, die vrijheid die krijgen we natuurlijk niet van onze overlords in Den Haag, zo worden de loopholes om dit soort auto’s relatief belastingvriendelijk te rijden onverbiddelijk gedicht. Onze vaderlandse great oudoors bestaat daarnaast inmiddels uit netjes gecultiveerde, met draad afgezette paden en nauwkeurig geplaatste wildroosters om het ‘wild’ precies daar te houden waar het volgens de beheerders moet zijn.

Maar goed, voor de rebellen onder u die zich hier tot op het bot toe verzetten, is er de nieuwe RAM Power Wagon. RAM zonder Dodge ervoor inderdaad, want FCA heeft enige jaren geleden in al haar wijsheid besloten de Dodge-badge niet meer op pickup’s te plakken. De belangrijkste optische vernieuwing is dat de Power Wagon voor het nieuwe modeljaar de neus krijgt van de RAM 1500 Rebel, oftewel de kleine broer van. RAM claimt zelf dat de Power Wagon een vernieuwd interieur en extrerieur heeft gekregen om het agressieve gedrag van de auto te reflecteren. Onder de kap huist een 6.4 liter grote HEMI-V8 en mocht je daarmee toch nog ergens vast komen te zitten zorgt een lier met een capaciteit van 12.000 Amerikaanse pounds voor soelaas.

Kortom, ben je een onvervalste agressieve rebel op zoek naar POWAH, is dit je nieuwe ride.35 reacties

Redneck lvl over 9000?
Dan Bilzerian zal er vast eentje besteld hebben. Want: baardman waardog
@granlusso: *waardig
@granlusso: oh dan bestel ik er ook direct 1.
Nee, wacht. De RAM boeit me totaal niet, met die rare laaggeplaatste headlights.
Doe maar een F-150 Raptor, Chevy Avalanche of een Toyota Tundra.
@granlusso: neehoor die heeft genoeg aan zijn 6×6.
@granlusso: t is geen raptor… Dan gaat altijd voor de max…
Toch een USP van Dodge over publiekslieveling F150, die als sterkste motorisatie een Ecoboost V6 heeft. Dat hele downsizen begrijpen ze nog niet in Texas en Wyoming. Door alle inteelt daar zullen ze ook wel een andere definitie van ‘down’ hebben…

Enfin, dik ding, en je hebt helemaal gelijk @jaapiyo, fantastisch voor in de States, maar een beetje genant in Naarden.
@gtwillem: hahaha je legt het weer haarfijn uit. Niets aan toe te voegen.
@gtwillem: De F-150 wordt ook gewoon met een 5.0 V8 geleverd hoor. Zelfs in Nederland, hoeveel wil je er hebben?
@zesinlijn: Stuk of 8 ;-). Die V8 is nog de Coyote V8, die qua prestaties niet beter is dan de V6 EcoBoost (vermogen is iets hoger, evenals het gewicht). Maar een dikke V8 is er helaas niet meer (de Raptor had nog de 422pk variant van de Coyote).
@gtwillem: Die amerikanen liepen ook al te miepen dat het chassis nu van alu is. Net boeren die iets niet kennen..

Toch is deze dodge een foeilelijke copy van de raptor.
Veel liever een raptor!
Deze is qua gewicht toch nog net ultragoedkoop op grijs kenteken zakelijk te rijden in NL? Is de enige reden dat je er in Nederland zoveel glazenwassers en tuinders in ziet rijden..
@parker: al die pick-ups van dit formaat komen rijklaar niet eens in de buurt van de 3500kg. Een korte zoekopdracht op Google leert mij dat een 2015 ram 1500 nog geen 4700lbs is. Vergelijkbaar met een flink Europees busje dus. En inderdaad op grijs kenteken te rijden, alleen niet “qua gewicht nog net”.

Daarom is die belastingregel van die zogenaamde vrachtwagens die laatst ingevoerd is ook grote onzin. Alleen de grote pick-ups zoals de ram 3500 en de ford f350 vallen daar onder (zelfs niet eens altijd), en die zijn echt rete zeldzaam in Nederland.
Ah lekker lomp heerlijk
‘MURICA!

Heerlijk zo’n enorm foute asotruck op z’n Amerikaans!
Aardig, maar er worden mooiere pickuptrucks gebouwd in de States…

Zoals de Toyota Tundra, die is pas gaaf!
@moveyourmind: Honda heeft er ook een nu. Standaard met boxen in de achterbak dacht ik.
Op de optie lijst staan ook van die vrachtwagen uitlaten
https://www.youtube.com/watch?v=7R5A0pg4oN8 , dit dekt de lading wel redelijk.
De link met redneck moet iemand me maar eens uitleggen.
Verder zou ik er wel eens voor de lol een dag mee willen rondzeulen, maar een dag is ook al.
@Hupke: Amerikanen wonende in het zuiden van de VS worden wel eens Rednecks genoemd. In het zuiden van de States zijn de pick-up trucks erg populair. That’s it.
@Hupke: Het zijn nog al aparte types, meestal lange baarden, houden van wapens en alcholol.
@americanmuslecarlover: baarden niet perse maar wel truckerspetje lange mat en die southern flag ergens dichtbij ze in de buurt ;)
@Hupke: denk Duck Dynasty
Hij is wel dik hoor! Al zie ik nog liever een Raptor.
Dan toch liever een raptor
Zeven keer power (powah included) in dit artikel maar wat zijn de getallen? Zoals velen hierboven: liever Raptor, die door Hennessey is aangepakt als dat mag.
@wouter181: Inderdaad, het is een erg leuk geschreven stukje, maar de focus lijkt zoveel op het leuke gelegd te zijn dat @jaapiyo warempel vergeten is de specs over te typen. Leuk dat er een 6.4L HEMI V8 in ligt, maar hoeveel paardjes heeft dat blok? Is deze te vergelijken met een Raptor, of is dit enkel uiterlijk vertoon? Dat soort dingen mis ik een beetje.
@Edge: jaapiyo concentreert zich liever op ongein.
Jammer van de lelijke spiegels die zo uitsteken…toch maar de tundra.
Méér voor mánnennn… Nnnnggggg…. Spijtig dat ik die stem hoor wanneer ik dat lees.

Enfin, die hele Dodge Ram lijkt al vijftien jaar onveranderd qua looks. Zo’n Ford of GMC gaan tenminste met hun tijd mee.
Ik zou ook voor de ford gaan . Motor achterin en rijden . Ja dat is fantasy voor mij maar dan wel in de VS .
Heerlijk! Wat ik wel altijd zo lelijk vind aan die pickups hoe die uitlaat er onder zit. Werk dat toch mooi weg. Afschuwelijk!
“RAM zonder Dodge ervoor inderdaad, want FCA heeft enige jaren geleden in al haar wijsheid besloten de Dodge-badge niet meer op pickup’s te plakken. ”

De Dodge-badge is net wel gebleven, maar niet de naam. Dodge kreeg ondertussen een nieuwe badge…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).