Gaan we dit Japanse meisje terugzien in de F1?

Auteur: , 36 Reacties

Op het gebied van motivatie schiet ze in elk geval niets tekort.

Koyama Miki

Chicks in de F1 zijn een absolute zeldzaamheid als we kijken naar de geschiedenis. De 18-jarige Koyama Miki ziet een carrière in de koningsklasse van het racen wel zitten. De dame racet al van kinds af aan in karts en inmiddels doet ze mee in de Japanse tak van de Formule 4. Oorspronkelijk droomde ze van een racecarrière met motoren, maar door toedoen van haar moeder (want: niet veilig) is ze toch geëindigd met vier wielen onder haar bips.

Haar ouders zijn net als onze Jos een ondersteunende factor voor Koyama en helpen haar in haar verdere carrière. De jonge meid vindt racen de allerleukste sport omdat mannen en vrouwen gemengd strijden voor de eerste plaats.

Op dit moment is Koyama in Japan te zien middels DEZE Honda commercial. Daarin zien we haar aardig losgaan in een Honda S660. In de Formule 4 racet ze momenteel met onderstaande bolide voor Lexus Team SARD. Wie weet wat de toekomst voor haar in petto heeft. (via Jalopnik)

Koyama

Fotocredit: Facebook36 reacties

Volgens mij zag ik haar ook in een film op xhamster (hoewel die Aziaten natuurlijk allemaal als 2 korrels rijst op elkaar lijken…)
@gash: das een manier om de rest van de wereld van je fetisj op de hoogte te brengen..
@gash: of sommige kaaskoppen het licht ook niet uitgevonden hebben..
@gash: is een leuke site inderdaad als je van hamsters houdt ?
Als ze genoeg geld meeneemt en genoeg talent heeft krijgt ze de kans misschien wel. Van mij mag het. Zie geen probleem.
Als ze een hele grote zak met geld meeneemt en een behoorlijk potje kan sturen zou ze nog bij bijv. Sauber of Manor kunnen rijden.
Maar dat zie ik zo niet gebeuren…
Nee, omdat vrouwen dan ook ineens geïnteresseerd gaan doen enzo. Helemaal geen behoefte aan. Net als vrouwen die persee een stoere baan willen uitoefenen of de autoblog app downloaden. Ga gewoon vrouwen dingen doen ofzo. Wanneer ik hard rij in mn auto moet ze ook doen alsof ze het eng vindt en niet tof.
@boenderaar: er is weinig leuker dan samen met het vrouwtje werken aan oude voertuigen hoor.
@lekbak: Nou nee niet echt , ieder zijn eigen hobby graag, en s’avonds op de bank vinden we elkaar wel weer.
@lekbak: ieder zijn ding, zo zijn er ook mannen die het fijn vinden in hun vrije tijd af en toe een kijkje te nemen in de kledingkast van hun vrouw. Ik heb liever dat er iets lekkers op tafel staat wanneer ik het sleutelen even beu ben ;)
@boenderaar: ik heb net Grey’s Anatomy gedownload. zal ik je nog een biertje brengen en wat tosti’s maken? maar daarna moet ik echt weer aan de strijk..
@dymf: kan ik mijn was ook brengen?
@keeper1: Tuurlijk :D
@dymf: lekker, schat.
Lexus team. Ze heeft dus in ieder geval wel een merk achter haar staan?
Fysiek komen vrouwen gewoon te kort, althans dat is wel altijd zo geweest.
@bassx: en dat, terwijl formule 1 auto’s tegenwoordig ‘door apen’ kunnen worden bestuurd.

Fysiek is het een kwestie van uithoudingsvermogen, niet van kracht. Ik zou haar, mits ze inderdaad het talent heeft en niet een publicitairgeile paid driver, zeker een kans willen geven in deze raceklasse.
@RRRobert: ze moet haar nek trainen…
@RRRobert: Uithoudingsvermogen en kracht hebben toch wel het een en ander met elkaar te maken. Een glas water weegt niet veel, maar een glas water een uur lang met gestrekt arm voor je vast houden gaat toch echt wel pijn doen.

Teameigenaren doen alles om geld voor hun team in het laatje te krijgen. Een vrouwelijke f1 coureur is natuurlijk, no pun intended, een cash cow. Er zijn kort gezegd te weinig vrouwen die voldoende talent en fysieke kracht meebrengen om op dit niveau mee te kunnen.
@pomoek: Zowel in Korea als in Japan is een van de straffen voor misdragingen in de klas dat de leerling een uurtje op de gang moet gaan zitten op zijn/haar knieën, met de armen gestrekt omhoog. Als de leerling die handen laat zakken (zichtbaar door de ruit) stormt de docent naar buiten en geeft een lel met een stok. Ik garandeer je dat zoiets uithoudingsvermogen kweekt. Niet dat ik wil suggereren dat deze Miki (haar voornaam) een lastige leerlinge was …
@pomoek: Elke vrouw die een beetje kan sturen in elke raceklasse wordt goed in de gaten gehouden. Vrijwel elk team is er klaar voor om er eentje de kans te geven.
Maar dat doen ze alleen als ze de potentie heeft om haar teamgenoot eruit te rijden. Je hebt niks aan: ‘wat leuk dat je een vrouw mee laat rijden, ze is maar 1.5 seconde per ronde langzamer’.
Ik zie het niet zo snel gebeuren
Uhm, nee.
Een leuke, Japanse meisje in de F1? Ik zeg doen!
Ongelooflijk wat een vrouwonvriendelijk zooitje ongeregeld hier!

Ik vind het niet normaal. Alsof vrouwen alleen maar goed genoeg zijn om schaars gekleed als decoratie te dienen. Terwijl ze zoveel meer kwaliteiten hebben. Ik denk dat vrouwen best wel eens in de F1 zouden kunnen uitblinken…

Bijvoorbeeld bij Team Meguiars… Als pitspoets… De auto van Max moet toch ook af en toe in de wax.
@moveyourmind: #freethenipple
Enige baantje voor vrouwen in de race wereld is als pitspoes, altijd al zo geweest en dat moeten we mooi zo laten.
Ach waarom niet?
Waarom is dit nieuwswaardig? Er rijden wel meer vrouwen rond in de F4 en andere hogere raceklasses. Deze meid is in het 1e raceweekend 1x 11e geworden en 1x uitgevallen. Het 2e raceweekend dit seizoen heeft ze niet eens deel genomen.
Niet echt origineel. Het is een versie van deze: Speed date. Ooit op ab geweest.

https://www.youtube.com/watch?v=YUKcfl-3Rz4
Mag ze wel alvast een ander nummer op d’r wagen kiezen.
Ze vindt racen leuk, omdat mannen en vrouwen strijden om de eerste plek en ze wilt de eerste vrouwelijke f1 coureur worden.

Juist dáár word ik moe van. Dat gedoe van eerste vrouw dit, ik wil racen tussen de mannen en blablabla. Je wilt gewoon de formule1 halen, net zoals iedere coureur. Het moet geen doel zijn om als eerste vrouw de formule1 te halen. Tevens strijden coureurs om de eerste plek, ongeacht of je man of vrouw bent…
@87sandyd
Bedenk nou: ze geeft een Aziatisch antwoord.
Ze mag dan wel de Koningsklasse willen, maar de vraag is of haar menstruatie-perioden dit zullen toestaan, ze is tenslotte ’n vrouw . . .
En ik maar denken dat ze nog maar een klein kind was.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).