Gaat Hamilton knielen tijdens het Amerikaanse volkslied?

Auteur: , 61 Reacties

De man die fier aan kop gaat in de WK-stand liet zich eerder al kritisch uit over de gang van zaken in de Verenigde Staten. Mogelijk zet hij die woorden extra kracht bij tijdens de GP van Amerika.

Gaat Hamilton knielen tijdens het Amerikaanse volkslied?

Afgelopen week leek Hamilton al de kant te kiezen van Amerikaanse sportmannen die tijdens het volkslied knielden om op die manier stelling te nemen tegen politiegeweld tegen gekleurde minderheden. Het balletje ging rollen toen NFL quarterback Colin Kaepernick op een knie ging zitten. Steeds meer spelers volgen zijn voorbeeld en uiteraard is Donald Trump allesbehalve blij met deze gang van zaken.

Verder heeft uiteraard iedereen in de Verenigde Staten een mening en ook Lewis Hamilton mengt zich in de discussie. De Brit vraagt via social media al een poosje om aandacht voor de kwestie, maar LH44 weet zelf nog niet wat hij voor de start van de Amerikaanse GP (als het volkslied wordt gespeeld) gaat doen. Verder wil Hamilton zich niet bemoeien met politieke zaken waar hij niks mee te maken heeft. Wel wil hij voor z’n mening uitkomen.

Eerder liet de coureur zich ook al behoorlijk kritisch uit over president Trump. Zo postte Hamilton een video op Instagram die later weer werd verwijderd. Volgens Mercedes teambaas Toto Wolff is het beter om je niet met dergelijke kwesties te bemoeien, maar mag Lewis uiteraard zijn medeleven betuigen aan de slachtoffers van politiegeweld.

Zo zie je maar: dat Hamilton nu op de cruise control naar de eindoverwinning in het WK kan rijden geeft weer ruimte om over hele andere, voor de Formule 1 irrelevante zaken na te denken!61 reacties

Ik vind het juist sterk als je een statement maakt. Ik was zondag in Londen tijdens een NFL game. Daar ging een heel team incl coaches op de knieen ik kan dat wel waarderen.
@airc: Mijn vriendin ging gisteravond ook op de knieën. Kon ik ook waarderen.
@airc: Zielig gedoe man. Enfin als je dit als NFL speler doet dan vind ik dat helemaal prima. Als je dat als Engels “football:s” team doet ook. Al komt dat in de buurt van duckfacen en icebucket challenges. Smeken om aandacht vind ik het allemaal.
@fmgarcia: ik vind het USA volkslied voorafgaand aan elke wedstrijd ook behoorlijk sneu.
Je zou het Wilhelmus moeten zingen vóór je op de vrouw mag, daar word je toch ook niet blij van?
@airc: Een wereldwijd sportevenement zoals F1 is geen plek om als sportman een lokaal politiek probleem aan te kaarten. Overigens prima dat de lokale sportverenigingen dat doen want ze gingen wel staan bij God Save The Queen.
@bassx: mwoah, laten we Bahrein 2011 niet vergeten.
Er is wel degelijk plaats voor politiek in de F1, deze race werd niet verreden door het regime dat aan de macht was.
@awesome: De reden van het annuleren had niet zozeer met een politiek statement te maken. De reden dat de race niet doorging was omdat de rellen een gevaar was voor het evenement. Het land kon geen veiligheid bieden en nationale raceweekenden waren namelijk al geannuleerd vanwege gebrek aan medisch personeel. F1 was voor de mensen van Bahrein al een doorn in het oog en de kans was daarom heel groot zijn dat deze gesaboteerd werd. Wat Bernie als laatste wilde is dat het weekend een fiasco werd en koos daarom om het uit te stellen, wat uiteindelijk leidde tot annuleren van het evenement omdat de organisatie van Bahrein geen andere datum wilde.
Niet doen. Er aandacht voor vragen is prima maar ook gaan knielen moet je niet doen. Doet afbreuk aan het geheel want dan lijkt het meer een fashion statement en ook nog eens hypocriet want waarom doe je het dan ook niet Qatar, Baku en nog meer van die plekken waar je twijfelachtige mensenrechten hebt?
@rick-dos:

Inderdaad, spreek jezelf er over uit maar volgt niet de hype.
@Rick-dos: Mensenrechten tellen alleen als de boze, blanke, heteroseksuele man zogenaamd de onderdrukkende partij is. In alle andere gevallen is het koeltoer.
@vonklausenburg: To be fair. The boze blanke heteroman staat ook met zijn vingertje te wapperen als het om mensenrechten in andere landen gaat. Mogen ze geen zitting nemen in VN mensenrechtenraden en komen er economische sancties. Tenzij economische belangen op het spel staan want dan is China ineens toch niet meer zo slecht. Hypocrisie is alom.

Laten we niet doen alsof wij zo zielig zijn.
@rick-dos: in die zandbakken trok ie zelfs een jurk aan om een statement te maken.
Ach, moeten wij blanken nu ook politieke statements gaan maken omdat wij in een hoek gedrukt worden als onderdrukkende racisten? Wordt hier een beetje moe van. Laten we politiek lekker buiten de sport houden.
@LaLancia: wat ik eigenlijk nooit begrijp, als we het over “zwarten” hebben dan is dat racisme, echter zijn er wel speciale Miss Black verkiezingen waar je als “blanke” niet aan mee mag doen, waarom is het dan ineens geen racisme? Of denken “zwarten” nou moeilijker dan “blanken”?
@rhellema: idd.. nog effe en je bent een sukkel als je een gender hebt..
@LaLancia: exact dat. Discriminatie kan niet, maar het slaat nu wel door de andere kant op. Je moet je tegenwoordig bijna schamen wanneer je een blanke hetro man bent…..
@dutchdriftking: Nee hoor. Maar het kan geen kwaad je er af en toe bewust van te zijn dat je als blanke man gewoon, nog steeds en altijd, in een bevoorrechte positie zit.
@pomoek: bevoorrechte positie??? Weet je dat er in Amerika heel veel “zwarten” wonen die walgen van de houding van andere “zwarten” die te pas en te onpas “racisme” aanhalen om winkels te kunnen plunderen? Het racisme zoals jij probeert te omschrijven omdat wij als “blanken” bevoorrecht zijn bestaat al een aantal decenia niet meer hoor.
@rhellema: woon jij in de VS? Ben je een zwarte Amerikaan? Over hoeveel zwarten heb jij het?
@pomoek: ik ben geen “zwarte” Amerikaan, over hoeveel “zwarten” ik het heb durf ik je niet te zeggen maar ik ken er wel een paar. Maar over hoeveel “zwarten” heb jij het eigenlijk? Ben je zelf een “zwarte” Amerikaan of behoor je tot de bevolkingsgroep waar kleur en ras je geen reet kan schelen en de mensheid je aan het hart gaat? Dat zijn namelijk de Amerikanen waar ik het over heb, niet van die sukkels die menen dat een bepaald ras bevoorrecht is!!!
@rhellema: Oke je kent een paar zwarte mensen die iets vinden: Anekdotisch bewijs dus. Wat ik ben doe en wat ik vind is verder volstrekt irrelevant. Waar het om gaat zijn feiten.

Lees je eens in op deze site. Gaat over discriminatie in de VS: http://www.naacp.org/
Maar goed, dat is de VS, daar hebben wij toch geen last van? zou je denken:

http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0049089X11001645

Ik vind het een beetje bizar als witte mannen een beetje gaan zitten mauwen over de rechten ” die ons worden ontnomen” terwijl we feitelijk nog steeds ruimschoots boven aan de voedselpiramide staan.

Maar waar ik helemaal naar van wordt is als witte mannen als een stel ouwe w17ven bij elkaar gaan zitten huilen en snikken dat het allemaal zo erg is en dat ze niks meer mogen. Grow a pair denk ik dan. In goed Nederlands.
@pomoek: ik weet het niet, maar volgens mij ben jij diegene hier die aan het discrimineren is. Volgens mij ben het type “zwarte” waar ik op doel. Jij bent het type dat zich direct aangevallen voelt op het moment als er een mens door een ander mens wordt neergeschoten welke niet dezelfde huidskleur hebben. Flikker toch op man!!! Huidskleur is totaal niet belangrijk en ja zo zijn er in Amerika legio mensen die er ook op die manier tegenaan kijken. En ja, die mensen die plunderen geen winkels zodra er een “zwarte” door een “blanke” wordt doodgeschoten. Dan kan je wel met die website aankomen, is die geheel objectief, is die site opgericht door iemand die geheel objectief is? Discriminatie is nog steeds hoe je er zelf tegenaan kijkt. Waarom denk je dat de zwarte pieten discussie pas van de laatste jaren is? Dat is toch ook discriminatie?
@rhellema: Huh? ik ben niet “het type (hoezo denk je dat ik zwart ben?) dat zich direct aangevallen voelt op het moment als (je bedoelt dat) er een mens door een ander mens wordt neergeschoten welke niet dezelfde huidskleur hebben (heeft bedoel je hier).

En ja je hebt gelijk, huidskleur doet er niet toe. Hoeveel is legio mensen eigenlijk? Fijn dat ie geen winkels plunderen als er een zwarte door een witte man wordt neergeschoten. Het zou me een puinhoop worden daar zeg! https://www.usnews.com/news/articles/2016-09-29/race-and-homicide-in-america-by-the-numbers

En tenslotte: Ga je me nu werkelijk vertellen dat je de NAACP niet kent? Terwijl je hier een heleboel wijsheden over de VS en rassendiscriminatie in de VS aan het opdissen bent?
@pomoek: ik ken de NAACP wel, maar wie zegt mij dat die objectief is. En welke “witte” mannen janken hier dat “onze rechten” ontnomen worden?
@rhellema: Sure, het zal wel dat je de NAACP kent. Ik weet in ieder geval wie er zeggen dat de NAACP niet objectief is. En bij dat clubje wil ik sowieso niet horen. Als je iets van de VS en de geschiedenis van de VS zou weten dan had je die opmerking niet gemaakt.
En om jouw 2e vraag te beantwoorden: Ik reageerde op het bericht van iemand die het volgende zei: ” Discriminatie kan niet, maar het slaat nu wel door de andere kant op. Je moet je tegenwoordig bijna schamen wanneer je een blanke hetro man bent…..”

Nog vragen? Anders een fijne avond.
@pomoek: ik weet niet hoe oud je bent, dus dan is het lastig zeggen. als 30 plusser, vast ja. maar daaronder kan in levensfases verdelen.

-in het onderwijs van tegenwoordig wordt je als jongetje afgeleerd man te zijn, de onderwijs vormen zijn veelal bedacht door vrouwen en daardoor veelal slecht toepasbaar op jongetjes. hang je fijn het jongetje uit met je vriendjes wordt je verteld rustig aan te doen, en een fijn stoeipartijtje word onderbroken omdat we zo niet met elkaar omgaan. en zo word je op jonge leeftijd al afgerekend omdat je jezelf bent, op de middelbare school gaat dit vrolijk door. daarnaast moet het allemaal zo links mogelijk, en dus leren we bijvoorbeeld het wilhelmus niet meer, want dat zou zo maar aanstootgevend kunnen. ook krijg je jouw uitspraak van voordeelpositie als blank jongetje al zo snel in je mik geschoven dat je er een schuldgevoel van krijgt

-Na het onderwijs kom je terecht in een wirwar aan “diversiteitseisen” waardoor de functie waar je voor solliciteert onder je neus weggekaapt word door iemand met een minder CV, maar die wel zorgt voor meer diversiteit in de groep.

nee, ik heb geen probleem met het zijn van een blanke man, vind t prima. maar ik heb wel een probleem met die zogenaamde voordeelspositie gebasseerd op sekse, kleur en nationaliteit.
het geeft mensen een excuus om niks te doen en het maait het respect voor mensen die hun respect met hard werken hebben verdiend neer.
@shogun:

Even advocaat van de duivel spelen, maar met jouw stelling zeg je feitelijk dat er geen in Nederland geen gekleurde kinderen op school zitten ;)

OT:
Je hebt een punt, maar ik weet niet of het in deze discussie thuis hoort.
@jack_abarth: het verhaal over jongetjes in het onderwijs gaat net zo goed op voor gekleurde jongetjes als voor blanke jongetjes. ik leg de nadruk op het gedeelte “man” van de blanke man.

wat kleur betreft vind ik dat ook kleurlingen het wilhelmus moeten leren op de basisschool, en dat ze trots mogen zijn op hun land. het geld voor alle kinderen dat we die trots best een beetje mee mogen geven in het onderwijs.

Het hoort niet in de discussie over het amerikaanse volkslied nee, maar ik plaats m als reactie op Pomoek.
@shogun: nee, dat wist ik niet dat van die jongetjes die afgeleerd worden om man(?) te zijn! Wat een schande, moeten ze in een jurkje naar school? Dat ouders dat tegenwoordig toestaan, mannen (jongetjes bedoel ik) die met lippenstift op naar school gaan! Belachelijk!

En nu begrijp ik, dankzij jou, ook waarom in het kabinet Rutte 2 slechts 60% van de bewindspersonen man is! Het is gewoon gender discriminatie! en dat terwijl slechts 50% van de Nederlanders vrouw is! Ha, hoe verklaren ze dat dan?????

Laat ze eens een voorbeeld nemen aan die mannen van stavast van vroeger! Zoals de Oranje leeuwen van 74! Die witte mannen die, na het kapsel zorgvuldig gefohnt te hebben, zwijgend op kauwgum kauwend het Wilhelmus meez…, euh, aanhoorden vlak voor de finale van het WK in 74.

Van die mannen die, als het over zwarte piet of emancipatie ging, het aanhoorden, incasseerden, er al dan niet begrip voor konden opbrengen maar er in ieder geval het zwijgen toededen in plaats van zich snikkend op hun toetsenbord te storten om eruit te rammen hoe oneerlijk de wereld wel niet was geworden. Van die mannen die niet veel weten behalve dat je nooit gaat zeuren. Als een w17f….
@pomoek: ik snap jouw reactie niet zo goed!

Allereest, heb je zelf een zoon, een klein broertje, neefje.. ? ik heb het er niet over wat moet. ik heb het erover wat MAG. en dat is een wezenlijk verschil. als ik zie waarom de huidige jongetjes in aanmerking komen voor ADHD behandeling, of gewoon elke dag weer te horen krijgen dat ze “zo druk zijn” kan ik alleen maar denken aan toen ik klein was, en dat de ganse dag met mijn klasgenootjes deed en het geen probleem was. als ik dan zie hoeveel last die jochies ervan hebben om elke dag zo aangesproken te worden heb ik daar medelijden mee, en daarnaast staat het hun natuurlijke ontwikkeling in de weg. overigens heb ik hetzelfde als het gebeurt bij een Meisje, maar dat komt een stuk minder vaak voor dan bij jongetjes.

oke, door naar de politiek, zijn veelal 30 plussers dacht ik…
En dan nog: 60% man tegenover 40% vrouw, is dat echt zo´n slechte verdeling? vraag me serieus af of van die 50% vrouwelijke nederlanders ook net zo´n groot percentage de ambitie heeft de politiek in te gaan.
met andere woorden, dit puntje slaat als een tang op een varken, want het is van heel wat meer afhankelijk dan de verdeling van de bevolking hoe het in de politiek verdeeld is.

voorbeeld aan de oranje leeuwen van 74, geinig, komt gelijk t voetbal weer om de hoek kijken. dat intresseert me dus geen ene moer, en vind die “leeuwen” ook geen voorbeelden in mijn optiek.
Maar opnieuw.. ik zeg niet dat het MOET. als je het wilhelmus geleert hebt mag je van mij zelf weten of je het zingt of niet. maar dat je het als deel van het onderwijs krijgt omdat het onderdeel is van je nationaliteit is een ander verhaal.

en dat laatste stuk… tsja, weet niet zo goed wat t punt is wat je daarmee aan wilt geven.
het is sowieso een beetje een sarcastische lap tekst waar het doel ervan me een beetje ontgaat.
@shogun: vergeet ook niet dat vrouwen veel meer parttime werken:

Van de website vh SCP:

Anders dan vaak wordt gedacht, zijn het niet alleen moeders met jonge kinderen die in deeltijd werken. Uit het onderzoek blijkt dat jonge vrouwen kort na afronding van hun opleiding al vaker in deeltijd werken dan jonge mannen, dus ook als de meesten van hen nog geen kinderen hebben (62% tegenover 28%). Onder vrouwen en mannen van 26-30 en 31-35 jaar zijn de verschillen in deeltijdwerk nog groter (26-30 jaar: 56% tegenover 15%; 31-35 jaar: 69% tegenover 14%). In deze leeftijdsgroepen speelt de zorg voor kinderen wel een rol.

Dus als vrouwen van school af komen gaan ze al parttime werken(!) Waarom? En dan maar zeuren over te weinig kansen etc. Tja, als je van school af komt en je niet direct 100% volle bak voor een baan wilt gaan tov van een man die dat wél wilt moet je achteraf niet zeiken.. Dan hebben we nog niets gezegd over het moment dat er kinderen komen…
@str8six: ja, maar dat stokje vermijd ik als de pest, en geef ik liever over aan mijn hardwerkende vriendin ;)
Ik hoop het niet. Dat knielen vind ik maar kinderachtig en respectloos. Hier in Nederland hechtten wij niet zoveel waarde aan het Wilhelmus, maar die Amerikanen zijn echt enorm trots op hun volkslied. Ze gebruiken het niet alleen om hun land te eren, maar ook om alle (gevallen) militairen te eren. Dat laatste is echt een big deal daar, en is ook de reden waarom ik het respectloos vind. Ik vind het goed dat Kaepernick en iedereen die zijn voorbeeld volgt zich uitspreekt tegen het buitensporige politiegeweld tegen de mensen met een kleurtje, maar ik vind niet dat men dat moet doen op een manier waarmee je een groot deel van het volk (de militairen en vrienden/families daarvan) tegen zich in het harnas jaagt.
@Edge: Exact zo is het. Hij mag natuurlijk een mening hebben en aandacht vragen voor deze kwalijke gang van zaken in de VS. Maar als non-Amerikaan die ook nog eens nooit in het leger heeft gezeten is Hamilton wel de laatste die zou moeten knielen tijdens het volkslied. Als hij er echt iets tegen wil doen dan zou ik hem en anderen aanraden om eens de handen uit de mouwen te steken i.p.v. dat eeuwige verontwaardigd zijn op social media…vanuit je kasteel van 20 miljoen.
@Edge: zou even de tekst van het Amerikaanse volkslied lezen als ik jou was, voordat je het ophemelt. Het is namelijk nogal racistisch, vooral het derde couplet. Daarin staat feitelijk dat vrijgevochten slaven die zich in de ‘War of 1812’ tegen hun voormalige eigenaren keerden, niet zouden ontkomen aan de terror van de overwinning van (de troepen die vochten onder) de star-spangeld banner. Iets dat zwarte Amerikanen te veel doet denken aan de manier waarop de politie nu nog steeds met deze bevolkingsgroep omgaat.
@vroaaar: je kan nog zoveel aanpassen/offers brengen.. het zal nooit goed zijn.. nooit..
@lekkaah: politie niet voor eigen rechter laten spelen en niet etnisch profileren vindt jij offers?
@vroaaar: Zozo, heb je het partijprogramma van S. Symons gekopieerd/geplakt?.. Maar idd, de ‘pliesiemense’ hebben pertinent een hekel aan alles behalve blanken.. Vindt trouwens de regie van opsporing verzocht ook zwaar racistisch bijv..
@edge: is het al niet erg genoeg dat je moet zeggen “hier in nederland hechten we niet zoveel waarde aan het wilhelmus” ?
ik vind het schandalig dat de kids tegenwoordig het wilhelmus niet meer leren op school.
een beetje chauvinisme moet gewoon kunnen en is goed voor een land, zolang t maar niet gepaard gaat met facisme, racisme en nationaalisme.

ik ben het absoluut met je eens over de vrijheid van protesteren en opkomen voor je mening, maar doe dat inderdaad wel met respect voor anderen.
@shogun: en als je nou wilt protesteren tegen het feit dat die “anderen” jou niet respecteren…?
@vroaaar: ik denk dat je boodschap beter overkomt als je jezelf niet verlaagt tot het niveau van je “tegenstanders”. dus ook in dat geval, met respect protesteren.
@shogun: eens. Met dodenherdenking of iets dergelijks staat veel mensen maar wat te mompelen. Kom op, je kunt zoiets toch wel uit je hoofd leren zeg
Als Hamilton dat doet is dat laatste beetje respect dat ik nog voor ‘m had verdwenen. Knielen voor een volkslied is een knal in het gezicht voor nabestaanden van mensen die het leven gegeven hebben om hun land te dienen.
@racerx: ik denk dat jouw respect wel het laatste is dat hem kan deren. Punt is meer dat dit soort celebs alleen maar verontwaardigd kunnen doen op social media maar in het dagelijks leven er zelf niets aan doen. Met mij zouden vele anderen meer respect voor hem hebben als die in zijn vrije tijd om de tafel zou gaan met Amerikaanse politiefunctionarissen of iets dergelijks om dit probleem op te lossen. Ik denk dat Hamilton als een Britse niet blanke F1 coureur wel de laatste is die moet klagen over ongelijke rechten in Amerika
@mopar: hetzelfde als hier. Al die BN’ers die hun mond vol hadden over “haal die vluchtelingen maar binnen” maar er vervolgens niets mee doen, laat staan vluchtelingen op te nemen in hun villa’s of grachtengordelpanden… Vreselijk die overbetaalde gutmenschen. Houd dan gewoon je bek en wijs niet naar een ander.
@str8six:
Amen.
@mopar: Denk dat er met mij vele anderen zo over denken, dat bij elkaar opgeteld brengt het F1 circus toch heel wat ongewenste aandacht…

Verder heb je gelijk, dit soort symbolische onzin slaat helemaal nergens op en zorgt alleen maar voor nog meer verdeeldheid.
@racerx: idd als ie dat doet mag ie van mij op zijn sodemieter krijgen van een Duitser in een Hugo Boss pak ;)
@bmwpowerm5: My thoughts exactly, heerlijk verwoord.
Ik zie het hem niet doen. De honcho’s van Mercedes zullen wel even een hartig woordje met hem spreken en ik denk niet dat Lil’ Lewis als puntje bij paaltje komt de cojones heeft om geen corporate stooge te zijn. Hij moet immers nog ff door bij Merc.
Ik vind het nogal vreemd aangezien hij een mix is tussen een blanke vrouw en een zwarte man. Heb altijd het idee dat hij zich alleen maar identificeert met de laatste terwijl ie net zo goed blank is… Het is goed je uit te spreken tegen racisme maar sport en politieke-statements gaan niet samen. Zeker niet in een land waartoe hij NIET tot de nationaliteit behoort ook al krijg ik de indruk dat hij dat wel zou willen..
@str8six: Dit geldt voor de meeste zwarte mensen. Die hebben vaak ergens een witte voorvader of moeder. Net als dat veel witte mensen een zwarte voorvader of moeder hebben. In de VS werd je in het verleden als een klein deel van je genen een zwarte herkomst had je als zwart aangemerkt. Met alle negatieve gevolgen van dien. Voordat de segregatie werd opgeheven betekende dit dat je in de VS gewoon minder rechten had.

Dat Hamilton zich identificeert als zwarte Engelsman vind ik logisch. Ik denk dat hij zijn hele leven zo ook is behandeld. Net als Ruud Gullit overigens en alle andere mensen met een gemengde afkomst.

Dat politiek en sport niet met elkaar samen gaan: Dat zou ik wel willen. Feit is dat sport al sinds het oude Rome wordt gebruikt en misbruikt door de politiek. Ook na de overwinning in Maleisië struikelde de tweetende politici over elkaar heem om Verstappen te feliciteren. Anno 2017 is politiek en sport totaal met elkaar verweven.
@pomoek: Politiek of een Politiek statement vind ik wel verschillend. F1 hoort neutraal te zijn, niet links of rechts, liberaal of conservatief, democratisch of socialistisch/communistisch. Prima dat een staatshoofd als vertegenwoordiger van een land een felicitatie uitdeelt, maar dat een rijder uitkomt voor een ideologie van een partijleider is weer heel iets anders. Daarom ben ik het @str8six: eens dat die twee dingen niet samen gaan.
Bij zulke berichten kan ik alleen maar aan South Park denken en de aflevering die ze over dit onderwerp hebben gemaakt.

En natuurlijk Family Guy: OMG, who the fuck cares…
@shogun: Oh, dus je stelling: ” in het onderwijs van tegenwoordig wordt je als jongetje afgeleerd man te zijn” is niet waar? Ik ben gewoon benieuwd, wordt er actief jongetjes afgeleerd om man te zijn of hoe gebeurd dat?

Wat je 2e punt betreft: Het is dus ook niet zo dat: ” Na het onderwijs,…blablabla…,waardoor de functie waar je voor solliciteert onder je neus weggekaapt word door iemand met een minder CV?

Het Wilhelmus leren hoeft ook niet meer van jou of toch wel? En wat doet het er toe of je voetbal leuk vindt of niet?

Kom nou eens met wat feiten: Even op een rijtje: Graag hoor ik van je:
Hoe ontmannen ze jongetjes tegenwoordig in het onderwijs? Wie zit er achter deze, voor mij, verborgen agenda?
Hoeveel witte mannen zitten er werkeloos thuis vanwege diversiteitseisen?
Wie zegt er dat het Wilhelmus niet meer op school wordt geleerd omdat het aanstootgevend is?

Zou je het een en ander met bronnen kunnen ondersteunen? Ik ben benieuwd.
het is wel degelijk waar.. alleen praat jij in verplichtingen en ik in grenzen.
doordat je niet het jongetje uit mag hangen, sterker nog, afgerekend wordt op het jongetje zijn stagneer je de
mannelijke ontwikkeling. en daarmee leer je ze dus af om man/jongen te mogen zijn.
ik vind het jongetje wat bij mij thuis rondloopt, en mijn jongere broertje voldoende voorbeeld om me er druk over te mogen maken. maar goed:
https://www.rtlz.nl/opinie/column/paul-van-liempt/stop-de-feminisering-in-het-onderwijs
dan een tegengeluid:
https://xyofeinstein.wordpress.com/2011/10/11/vervrouwelijking-van-het-onderwijs-wat-is-het-effect/

maar ook daarin staat:
“Verder getuigen jongens van een lagere arbeidsethiek, een negatiever toekomstbeeld en een lager zelfbeeld naarmate zij meer vrouwelijke leerkrachten hebben.”

als je dit gemist hebt leef je wel een beetje met je ogen dicht trouwens, want ook Sire heeft er een reclame over gemaakt. https://www.youtube.com/watch?v=_BVh9Sr_aQs.


je 2de punt, ik doel met “de functie waar je voor solliciteert..” nogmaals niet op de 45 jarigen in de politiek, maar op de 21-25 jarigen pas afgestudeerden.
https://www.parlement.com/id/vkc5c700vmw0/leeftijd_tweede_kamerleden
ik heb geen bronnen van de diversiteitseisen, anders dan die er binnen mijn afdeling gelden.
ik heb bij de laatste 3 sollicitatierondes perfecte kandidaten moeten laten gaan en mindere kandidaten aangenomen zien worden vanwege de vraag naar meer diversiteit.

zoals je had kunnen lezen, vind ik wel zeker dat het wilhelmus geleerd moet worden op de basisschool.
dat ik voetbal niks aan vind, vermeld ik omdat het even leek alsof je dacht met voetbal een gevoelige snaar te raken, en dat is dus niet zo.

antwoorden op wat je graag van mij wil horen:
wat maak jij overigens aannames zeg, ik zeg nergens dat er een agenda is, ik zeg alleen dat het gebeurt,
en dat het daarom voor de jongere jochies geen voordeel is om een man te zijn.

geen idee hoeveel er thuis zitten vanwege diversiteitseisen, is dat te meten? wordt hen verteld dat ze niet aangenomen zijn vanwege diversiteitseisen? nee.. dat denk ik niet. ben ik er zelf bij betrokken geweest? ja. dat ben ik.

even voor de duidelijkheid he, ik zeg echt niet dat de “blanke man” zielig is, maar de opmerking dat hij in nederland een voordeelspositie heeft vind ik onzin.

luister voor de grap eens naar Milo Yiannopoulis, die onderbouwt t allemaal wat beter dan ik, en draagt ook wat bronnen aan als je dat graag zou willen, voor mij is t niet m´n levenswerk, wel mijn mening gebasseerd op dingen die ik merk, meemaak en dingen die ik lees en luister.

Nog een leuke als je kids hebt: jocko willink en zijn boekje Way of the Warrior kid.
@shogun: ik heb het niet gemist (die SIRE reclame campagne), je ondersteunt mijn argument, er is geen reden tot zorg, er is gewoon aandacht voor! Ik vraag me af wat dit overigens zegt over die kleuters de afgelopen 40 jaar die allemaal juffen hebben gehad. Blijkbaar is er nu een probleem maar was dit 40 jaar geleden niet zo. Enfin, blijkbaar waren de juffen van 40 jaar geleden wat mannelijker dan die van nu. Afgezien van het feit dat als ze gingen trouwen moesten stoppen met werken en er tegenwoordig ook mannelijke kleuterdocenten zijn maar we dwalen af.

Over de voorkeursbehandeling die vrouwen krijgen, waar jij overigens aan hebt meegewerkt begrijp ik (is dat niet een beetje hypocriet) als we nu eens kijken naar de arbeidsparticipatie: mannen: 70%, vrouwen:60%. Wat is nu het probleem? Waarin worden mannen achtergesteld? 70% van de managers is man, in de top bij bedrijven is 85% man, van de mantelzorgers is bijna 60% vrouw, in de 2e kamer is 36% van de leden vrouw Nog een ander leuk feitje: Percentage allochtonen in het kabinet? 0%. Alleen in de lonen schiet het op. Het verschil is nog steeds zo’n 7% maar het ziet er naar uit dat vrouwen dat snel gaan inlopen.

Ik doe nergens aannames in mijn reactie naar jou, ik stel enkel wat vragen.

En werkelijk: Ga je nu de relnicht Yiannopoulis, die pedofilie als oke bestempelt als bron gebruiken? Dat kun je echt niet menen. Dat moet een grap zijn.
Lezen is ook wel een vak he, en jij bent daar niet zo goed in. 80% van die tekst van jou zijn woorden die ik niet gebruik.

Vroeger, dus ook 40 jaar geleden had je heel veel meer meesters, (van +-40% ergens rond de jaren 90, naar 12% nu) maar dat zie je voor t gemak maar even over hoofd?

Lees je dat ik daar aan mee heb gewerkt? Nee he… volgens mij kan je duidelijk uit m’n tekst opmaken dat ik daar niet zo heel blij mee was/ben.

Ik ben wel een beetje klaar met reageren op dingen die ik niet zeg, Is prima hoor, blijf jij links, ik rechts. Even goede vrienden.

ik blijf erbij dat die zogenaamde voordeel positie van jou niet meer bestaat.

Ik ga nog even fijn met de kids stoeien! Vinden ze leuk!
@pomoek:
@shogun: 80% van mijn woorden gebruik je niet? Nou en? Waarom zou dat ergens toe doen?
Ik reageerde op jouw verhaal dat het jongetjes op school wordt afgeleerd om ‘ mannen ‘ te zijn. Je hebt je verhaal inmiddels teruggebracht tot “er zijn tegenwoordig meer vrouwen in het onderwijs dan mannen”. Je komt met wat cijfers en een berekening (2017-40 jaar =1990? volgens mij is dat hooguit 27 maar goed blijkbaar wordt je niet alleen het man zijn afgeleerd op de basisschool maar ook rekenen).

Nergens heb ik gezegd dat dit waar is. Sterker nog ik zeg ergens dat het inderdaad het geval is. En dat er wat aan wordt gedaan. Men wil meer mannen voor de klas. De overheid wil dat jongens meer jongen kunnen zijn. Grappig overigens dat als je rechts bent je voor meer overheid bent. Maar goed. Mag je zelf weten.

Lees ik dat je er aan mee hebt gewerkt? Ja! hier staat het: “geen idee hoeveel er thuis zitten vanwege diversiteitseisen, is dat te meten? wordt hen verteld dat ze niet aangenomen zijn vanwege diversiteitseisen? nee.. dat denk ik niet. ben ik er zelf bij betrokken geweest? ja. dat ben ik.” En je zegt opnieuw dat je er aan mee hebt gewerkt! Wat lees ik dan verkeerd? Je werkt mee aan positieve discriminatie! Dat je het niet leuk vindt is een tweede. Maar als je het ene zegt en het andere doet ben je gewoon hypocriet. Dat zijn niet mijn woorden maar dat is gewoon de definitie van hypocrisie.

Mijn punt is en blijft dat we als witte mannen in een bevoorrechte positie zitten. Daar heb ik je een flink aantal voorbeelden van gegeven. Die kun je allemaal checken. Dat er af en toe aan die bevoorrechte positie wordt geknabbeld (doordat er teveel vrouwen in het onderwijs zitten) is daarom niet zo’n probleem. Dat kunnen we hebben. Sterker nog. Een echte vent zeikt daar niet over en incasseert het gewoon. Ik vind het typisch dat hier zo’n punt van wordt gemaakt. Ik begrijp gewoon niet waar die angst vandaan komt.

Leuk voorbeeld van die bevoorrechte positie. Het verschil in salaris tussen mannen en vrouwen in het onderwijs? 15% in het voordeel van mannen.

Geniet van het stoeien met je kinderen. Ik hoop dat je daar wat anders mee bedoelt dan Yiannopoulis.
@pomoek: ok, mijn laatste reactie in dit verhaal.

dat je mijn woorden niet gebruikt:
-ik zeg afgeleerd om man te zijn.
-jij maakt daarvan dat ze in jurkjes en met lippenstift naar school moeten, en dat schrijf ik nergens he.

ik zeg afgeleerd om man te zijn, jij maakt daarvan aangeleerd om vrouw te zijn. en dat zeg ik niet, zo zwart is het niet. gebrek in jouw leesvaardigheid.

ik breng niks terug, ik beweer nog steeds dat jongetjes afgeleerd worden man te zijn. maar ik beweer niet dat ze aangeleerd wordt dragqueen te zijn, zoals jij ze omschrijven.

jij zegt: hoe staat t met die mensen die 40 jaar geleden juffen hadden…
ik kom ermee terug dat de laatste jaren het aantal meesters ernstig achteruit is gegaan, en kom daarbij met cijfers. die van 1977 heb ik niet exact. dus ik vertel je die ik wel weet. dat staat verder los van de berekening 2017-40=1990.. opnieuw, lezen!!

dat er aandacht voor bestaat zegt niet dat het probleem ineens is opgelost voor de jongens die nu op de basisschool alleen maar juffen hebben, of wel soms?

ik bedoelde met ik rechts, jij links als in jij wit, ik zwart. sorry voor die onduidelijkheid.

betrokken geweest en meewerken zijn 2 verschillende begrippen. zit er opnieuw wat fout in je leesvaardigheid.
mijn voorkeur ging uit naar de ene, maar door de diversiteits eis werd de andere gekozen, niet door mij, maar door de andere besluitnemende partijen. zo staat het er.

voor je laatste opmerking over het stoeien zou ik je moeten rapporteren, maar goed. je weet vast niet beter.
ik ben wel klaar met jou.
@shogun: Goed, we zijn het er dus over eens dat het allemaal niet zo erg is als dat je in eerste instantie beweerde. Het gaat best fijn met de mannelijke mens in Nederland is dan denk ik een redelijke conclusie. Fijn dat we het eens zijn. Fijne dag nog!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).