Gaat Marussia de nieuwe Russische staatslimo maken?

Auteur: , 19 Reacties

Als leider van een sterk en trots Rusland is het voor Vladimir Poetin evident dat hij in een Russisch product vervoerd wordt. Echter, de ZiL Monolith schijnt zijn goedkeuring niet te verdragen. Duikt Marussia nu in het gat, met bovenstaand design?

Je zal Vladimir Poetin maar zijn… Elke nationalistische staat vervoert zijn leiders in een auto van eigen makelij. De Fransen in een Franse auto (DS5), de Britten in een Brit (Jag XJ), de Duitsers natuurlijk in een Duitser (divers), en Obama wordt in een Cadillac rond gereden. Dit terwijl Poetin reclame moet maken voor een kanariegele Lada.. This makes him a Sadimir Poetin.

Als je leider van een of andere bananenrepubliek bent is het ook simpel, want dan heb je geen eigen industrie, dus rijd je een dikke Duister. De opleving van de Pullman zal vele Afrikaanse dictatoren dan ook als muziek in de oren klinken. In Rusland heb je nog wel een duidelijke eigen auto-industrie, alleen wil niemand met geld in die oude, achterhaalde, krakkemikkige, statusloze meuk rijden. Maar als je Poetin heet, dan moet je wel, voor het Russische imago.

Een behoorlijk dilemma, maar om dit op te lossen is er een wedstrijd, zeg maar ‘Russia’s next Top Limo’, uitgeschreven. Dat de ZiL door de president als harige apenballen zuigend wordt ervaren zal nooit officieel gezegd worden, maar zo gaan de geruchten wel. Er zijn nog twee andere kandidaten voor de eer: Marussia en Gaz.

Marussia is nou niet bepaald een grote fabrikant met een rijke geschiedenis en veel know-how, maar toch hebben wensdenkende fans een aantal renders gemaakt van diverse slagschepen (vaak vrij Cadillac qua uiterlijk), die volgens hen uitstekend zouden passen bij De Grote Leider. Je vindt ze in de gallery hieronder, waarvan de Argamak (kennelijk vernoemd naar het beste paardenras van Centraal-Azië) eigenlijk alleen door zijn naam (draai ‘m maar eens om) het grappigste is.

Gaz is als massa-fabrikant wellicht een stuk geloofwaardiger. Echter, de producent uit Nizhniy Novgorod, bekend van o.a. de legendarische Volga, was op sterven na dood, totdat Bo Eriksson ze als nieuwe manager met keiharde saneringen en militaire discipline van het randje van de afgrond hielp. Wie is deze Zweed? Een voormalig GM-manager. Gaz produceert tegenwoordig dan ook voornamelijk Chevrolets, Volkswagen Jetta’s en Škoda Octavia’s. U ziet waarschijnlijk al waar de schoen wringt.

Het door Gaz voorgestelde model zou een ‘eigen’ wagen zijn, die op het MLB-platform komt te staan. Aan de buitenkant is het misschien een Rus, maar iedereen weet dat het eigenlijk een omgekatte Volkswagen is.

Misschien moet Poetin zich er maar bij neerleggen, en gewoon lekker in die dikke S-Klasse blijven rijden.19 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Toch maar weer een Lada Niva afstoffen.
Eerste foto kan ik wel waarderen de rest is bagger!
Wat een bizarre ontwerpen. Helemaal USSR!!!
Gestyleerd om met typisch Russisch gereedschap te kunnen bouwen. Hamers en sikkels.

Neemt niet weg dat het op de impressie boven het artikel er goed uitziet!

Andere impressies zijn duidelijk gebaseerd op bestaande top limo’s. Ik zie veel Rolls Royce Phantom, Maserati Quattroporte, Jaguar XJ enz.
Ik stem op nr. 4. Moet ik nu SMS-en ofzo?
Kamagra?
Putin zou het beste een auto van een tuner kunnen gaan rijden.Alpina XD3 of zo
Dat hij die Zil afwijst snap ik.. dat is niks anders als een Lada 2100 maar dan gewoon een hele grote. Heb de gallery eens bekeken.. ben het wel met original Arnoud eens.. vooral veel Rolls achtige ontwerpen. Als ik dan toch mijn voorkeur moet uitspreken.. de één na laatste. Die 3vcA of zoiets.. dat vind ik wel een mooi ding voor “Sadimir” hahaha..
Waarom worden er altijd van die bizar grote velgen bij concepten getekend?
Het ontwerp waar “Sukhoi” boven staat lijkt me wel wat. De Saab-stijl panoramische voorruit en turbinevelgen zijn sowieso helemaal goed. En zo te zien lekker ruim dus nog een praktisch ook.
Russen zijn merkgeil het wordt gewoon een S-Klasse.
ze kunnen beter eerst eens een deftige F1 auto bouwen voor ze aan andere dingen gaan denken. Dat is voor hun precies al moeilijk genoeg
@RazorHead: marussia is slechts een sponsor
Pak gewoon een oude communistische staatslimo en vernieuw die een beetje.
Toch wel triest dat de designers zich bij een Russische staatslimo een platgeslagen tank uit de jaren ’80 voorstellen..

Lekker imago heeft je land dan.
@Jochempie:
Valt mij mee dat ze geen wodka fles als inspiratie gebruiken….
Doet me denken aan een caddilac
Jullie moeten natuurlijk wel ff de enige Nederlands-Russische inzending supporten he…zie hier de link voor t volledige project: http://cardesign.ru/contests/70/1065/
Marussia is dan wel klein, maar voor een presidentiële wagen hoef je geen grote producent te zijn. Het is nu niet omdat er een Cadillac-badge op Obama’s voiture zit, dat dat ding veel gemeen heeft met een Cadillac. Zo’n auto wordt speciaal ontwikkeld door een gespecialiseerd bedrijf, en er worden er maar een paar van gemaakt. Marussia kan dat dus ook – noodzakelijkerwijs wel met andermans technologie…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).