Gala-Corvette maakt harde klapper in Veghelse woonwijk

Auteur: , 106 Reacties

Wie een witte Corvette (C6) als transport voor zijn of haar gala-avond regelt heeft het goed voor elkaar. Een beetje jammer dus dat deze witte Amerikaan zijn eindbestemming vanavond nooit zal halen.

Rond 18:30 uur gleed deze Corvette uit 2005 in een woonwijk in Veghel uit de bocht. En met een flinke snelheid, als we de fotograaf mogen geloven. Bij de kruising van de Merwedelaan kwam de auto tegen een boom tot stilstand, wat de hele buurt een reden gaf om de straat op te gaan en toe te kijken. (Wat wij hier nu ook doen, maar dan digitaal.)

Was het de wispelturige achterkant die hem de galadas om deed? Onkunde + zware rechtervoet? Uitwijkmanoeuvre voor een dronken egel? We weten de oorzaak nog niet. De bestuurder van de auto kwam er overigens niet zonder kleerscheuren vanaf, en is met nog onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Fotocredit: AS Media106 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Pittig lullig dit. Denk je je schooljaar even leuk af te sluiten, krijg je dit…. Ben benieuwd of het gala is nog is doorgegaan. Hopelijk zijn de inzittenden er redelijk vanaf gekomen….
@dutchdriftking: waarom zou het niet doorgegaan zijn?
@dutchdriftking: gezakt voor Nederlands
@kaasdevies: Excuus, hier komt ie dan : OVVS
@dutchdriftking: Ik woon onder een steen dus ik heb geen idee wat OVVS betekent. Uitleg? Op Google kom ik bij een ondernemersclub uit..
@viezefreddyw: dat heeft @norge uitgevonden. Onder voorbehoud van spel/schrijffouten.
@dutchdriftking:
In zijn terechte strijd tegen alle taalnazi’s die niets inhoudelijks bij kunnen dragen aan een blog dat zonder hen veel plezieriger zou zijn.
Ik heb wel van hem begrepen dat hij als dank voor zijn sympathieke actie nu op de modlijst staat.
@kaasdevies: Epic Comeback :)
Dat moet een knalfuif geweest zijn.

Sorry..
@Corrado16v: Dat is de klapperrrrrr van de week…
Laatste tenaamstelling 1 mei 2015, Die had hem nog niet zo lang!
Zo, opgekuist staat netjes
Kiek ‘m goan!
@moondustfocus: goan? Stoan zul je bedoelen. Die goat voorlopig niet meer hoor.
Ga dan gewoon niet rijden als je het niet kunt. Man man man. Neem lekker een taxi.
@borrelnoot: ik neem aan dat jij vandaag vakkundig door de straten driftend (en misschien wel onder het genot van een borrelnootje ;)) je corvette op de oprit hebt gekregen?
@knipperlichtje: Nee. Dat niet. Maar ik vind het gewoon een enorme faal als je stoer wil doen in zo’n vak en je rijdt m finaal kort. Beetje triest.
@borrelnoot: vak=bak. Fuck autocorrectie
@borrelnoot: je kent het verhaal niet eens. Hou eens op
@e550: Wat is het verhaal dan wel? Wat het ziet er nogal knullig uit.
@Smokey: Gewoon niet speculeren.
@e550: Dat is geen antwoord op de vraag, pech of niet, blijft onhandig. En zonde, jammer en hopelijk te voorkomen voor de volgende keer. Is niets speculatiefs aan..
He cor! Is wel vet he!
@philipf:
Held
Die was z’n Golf GTI nog niet ontgroeid.
Die heeft dus wel iets meer dan alleen een gedeukt ego.
Tja, patsen is mijn ding niet, al helemaal niet in een woonwijk.
Gelukkig waren er geen kinderen aan het spelen
Was vast een linkse rakker die zijn auto met een boom wou laten knuffelen…
@maniaxdream: boom staat rechts van de weg in rijrichting, dus denk het niet
Ah, dat kan mij niet overkomen. Ik heb niet eens vervoer 😂
@casperfcb: geen vervoer voor je gala? Is ook sneu.
@philipf: ben eigenlijk nog al kieskeurig. 😁
@philipf: Kan erger, ik had wel vervoer maar geen gala.
@robert110: Vervelende school waar je naartoe ging! Of kwam het juist omdat je er niet naartoe ging?
@philipf: Ik ben er bewust niet naar toe gegaan. Er waren toen wat meningsverschillen tussen de school en de “gala commissie” (een groep leerlingen die dachten dat ze alles beter konden) wat zelfs tot een flinke ruzie was uitgelopen. Met als gevolg dat de school de handen er vanaf trok. Het resultaat was een zeer slecht geregeld en vrij duur gala. Toen hebben we met een paar vrienden besloten niet te gaan en hebben we ons die avond vermaakt met een paar kratten bier en een kampvuur ergens midden in het bos. En als ik de verhalen mag geloven was dat een stuk beter dan het gala. Ik heb dus ook eigenlijk geen spijt dat ik niet gegaan ben.
@robert110: Bos staat ook garant voor meer actie; verstandige keuze geweest vermoed ik :)
@dawwg: bier staat garant voor lol
@robert110: Dat is wel minder!
Behoorlijk hard gegaan zo te zien. De boom lijkt zelfs wel gebroken, wat niet heel snel gebeurd. Of heeft ‘ie ‘m van twee kanten geraakt?
@trustmeiamanengineer: Ik heb uit een andere bron inderdaad vernomen dat hij hem van twee kanten geraakt zou hebben. Een boom kan wel wat hebben. Heb helaas recent nog een auto met 80 km/h tegen een boom zien knallen. De inzittende had het helaas niet overleefd, maar de boom heeft enkel wat schade aan de schors.
@stephano: en dat kan flink oplopen, die boom
Moeten ze dan redden, met hier en daar wat pleisters!! Echt waar
Hij heeft foto’s gemaakt van boven op de brandweer wagen? Daar lijkt het op in ieder geval.
@kilum: ladder gehaald thuis..
@kilum: Je hebt vaak bij de brandweer zo’n beunhaas die foto’s maakt van alle branden en ongelukken waarvan er dan 1 of meerdere in de lokale krant komen en op internet, twitter
@lamborgfan: Of gewoon telelens/zoom vanuit de slaap-/zolderkamer :)
@lamborgfan: Zo’n “beunhaas” is anders verrekte handig. Ik was een kleine 2 jaar geleden als een van de eersten bij het ongeluk van mijn broer. Het laatste waar je dan aan denkt is foto’s maken. Later hebben we de foto’s van de brandweerfotograaf gekregen, welke rechtstreeks naar de verzekering zijn gestuurd die dit in de afhandeling gebruikt hebben.

Ook de VOA’s maken foto’s, maar dit rapport is later in de rechtbank gebruikt. Dit rapport krijg je als slachtoffer niet eens onder ogen.
Was wel een gave zo te zien. Mooie wieltjes eronder.
Moet je echt met beheersing rijden. Overmoed wordt keihard afgestraft en wel direct.
Populaire boom, zo te zien heeft er al eens eerder iemand zijn auto om die stam gevouwen….
Wat is dat toch voor iets pauperigs, dat schooljeugd naar een ‘gala’ moet en dan ook nog met zoveel mogelijk bling?? Is ook altijd in van die pauperdorpen in de provincie.. En dan allemaal blij doen omdat Marvin of Kelly d’r vmbo heeft gehaald, lekker belangrijk..
Alle mensen op die foto’s spreken limburgs trouwens.
@autonieuwsvandestraatje: brabants klinkt toch net wat anders.
@parker: Hahahaha, lekker genuanceerd!
@parker: Als dit voor het gala is waarvoor ik denk dat het is, dan is het niet zo pauperig. Ik weet nog dat ik als klein kereltje, jaar of 12 geleden, ging kijken. Hadden ze kasteeltje afgehuurd en de oprit van een paar honderd meter lang stond vol met prachtbakken, van een roze Caddilac Coupe de Ville tot een Dakarraly vrachtwagen. Dan wordt een gala pas feest. Staat me nog helder voor ogen.
@parker: Overgevlogen van ‘Murica. Zo’n gala heeft alleen waarde voor paupers.
@parker: Nou, is toch gaaf. Die jongeren zien dit als een gelegenheid om een keer in bijvoorbeeld een Ferrari of Porsche te rijden. Want dat doen ze namelijk niet dagelijks. Mvg een 4e jaars VMBO Leerling ;)
@parker: bij mij ging/gaat iedereen strontlazarus op de fiets. Tot je moest blazen bij de ingang en werd geweigerd…
Hoop dat dit volgend jaar niet zal gebeuren met de Aventador :D
De NOS meldt dat het een huurwagen betreft. Ik vermoed dat de jonge bestuurder connecties had binnen het verhuurbedrijf, het lijkt mij namelijk sterk dat corvettes aan middelbare scholieren worden verhuurd. Dat houdt waarschijnlijk ook in dat deze zaak verzekeringstechnisch wel eens ingewikkeld kan worden.
@knipperlichtje: Sterker nog: je moet überhaupt 21+ zijn en/of minimaal 2 jaar je rijbewijs hebben om een auto te mogen huren.
@e1000bmw523i: en voor een Corvette zullen vast wel strengere regels gelden. Terecht, klaarblijkelijk!
@gtwillem:
Ga in elk geval maar uit van een eigen risico van minimaal 4 cijfers.
@jrk68: ik hoop van wel. Zo te zien ga je de 5 cijfers aan schade wel halen, lijkt mij.
@gtwillem:
Makkelijk.
Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik niet zo op de hoogte ben van de marktwaarde van een 10 jaar oude C6, maar ik ga er van uit dat hij los is.
@jrk68: ik denk dat de handelswaarde van een C6 uit 2005 ongeveer 18-22k is, afhankelijk van de uitvoering en staat. Verkoopprijzen liggen tussen de 25-30k.

Maar als ik de schade zie, denk ik dat je dat bedrag wel moet halen. Complete body voor en met name de wielophanging wordt een duur geintje. En dan weet ik niet eens hoeveel de motor aan schade opgelopen heeft. Dus het zal erom spannen, een TL’tje zit er in.
@jrk68: Dat denk ik ook. Op de website van het verhuurbedrijf staat een eigenrisico van 2500euro voor deze auto. (Je kan de helft hiervan vooraf afkopen voor 20euro/dag)
Er is ook een borg van 1250euro. Krijg je die wel terug? Lijkt me niet. De huur zelf voor 1 dagje is 500euro.

Je moet minimaal 24 jaar zijn en minimaal 24 maanden je rijbewijs hebben om deze auto te kunnen huren. Op nieuwssites is wat onduidelijkheid over wie nou de bestuurder van de auto was, maar het lijkt erop dat het de vader van een van de leerlingen was. Er zou alleen niemand naast hebben gezeten..
@gtwillem: Heb ook een zoon van 19 en een snellere auto, maar ik zag niets in de voorwaarden, of keek ik er overheen?
@alfablog:
Ja, je mist de paragraaf “verhuren”.
@whatdoiknow: gaat over mn eigen auto en de ar-verzekering daarvan.
@alfablog:
Dat had ik door, alleen heeft de rest het over de mededeling van de NOS (zie comment van knipperlichtje) dat het een huurauto zou betreffen.
In dat rijtje was je comment een beetje off the mark zeg maar.
No offense trouwens.
@alfablog: voor een eigen auto gelden dan ook andere regels. Bij huurwagens mag alleen de geregistreerde huurder in de auto rijden. Laat je als huurder van zo’n wagen iemand anders rijden, dan ben jij verantwoordelijk voor alle schade die door de tweede bestuurder wordt veroorzaakt. Overigens moet je als huurder van luxewagens vaak zelfs 25 of ouder zijn. Dit omdat men erop rekent dat iemand van die leeftijd niet meer in de risicogroep zit, meer ervaring heef lt en simpelweg de kosten kan dragen van het hoge eigen risico dat er vaak aan verbonden is. Wat u met uw eigen snelle wagen doet, zal hen een zorg zijn. Zolang u netjes de premie betaalt en ze uw no-claimkorting kunnen inperken bij schade, zal uw verzekering ook gewoon uitbetalen als uw zoon schade rijdt. Het uitlenen van uw auto is immers niet verboden.
@alfablog: ik denk het. Iknweet nog wel toen Hertz kwam met hun ‘Fun Car Programme’ eind jaren 90, dat je diverse ‘leuke’ auto’s kon huren, denk aan auto’s als de Mercedes SLK, Porsche Boxster/911, BMW Z3 en zelfs een heuse Morgan. Het was wel van belang dat je minimaal 25 was en minimaal 5 jaar een geldig rijbewijs had (volgens mij). Dat weet ik nog goed, want mijn broertje voldeed er niet aan en mocht een schitterende Toyota Corolla Liftback huren :-)
@gtwillem:
Was er niet nog een klein addertje, iets met in het bezit zijn van een Goldcard?
@e1000bmw523i: Voor een Prius huren moet je geloof ik minimaal 25 jaar zijn en 5 jaar je rijbewijs hebben, zo`n Corvette zal dus nog wel iets strengere eisen hebben. Hopelijk voor de verhuurder heeft hij een fikse borg achter de hand gehouden….
@dutchdriftking: Volgens mij moet je minstens 50+ zijn om een Prius te huren en minstens 65+ om er een kopen; of gewoon erg vroeg bejaard & levensmoe …
@dawwg: harharhar :-)
@dutchdriftking: valt wel mee. Ik heb 2 weken geleden een gele Corvette C5 cabriolet gehuurd. Eigen risico iets van 600 euro en je moet minimaal 25 zijn.
@mynameisjeroen:

Laten we ervanuit gaan dat die toch nog enigzins in de buurt van een modeltraject zit en dus 17-19 jaar was, dan heeft die een serieus probleem.
En anders wel diegene die de wagen in zijn plaats gehuurt heeft.
@Hupke: hoe weten we eigenlijk dat het een huurauto is?
@mynameisjeroen: zie een comment hierboven ergens, waarin gemeld wordt dat het volgens de NOS een huurauto is.
@e1000bmw523i: Ik ben onder de 21 en heb toch echt al heel vaak een auto gehuurd.
@SCscreamGT2: in de vakantie een week een BMW 3 serie (of gelijkwaardig). Krijg ik zo mee. Wel een verdubbeld eigen risico van 1700.
@knipperlichtje: Misschien reed zijn vader.
Volgende keer toch maar weer met de Manta.
Leedvermaak altijd plus 1
Gelukkig is hij er niet nóg harder gecrashed, anders was dit zijn éénnalaatste rit in een Chevrolet geworden.
@moveyourmind: Een Chevy is toch meestal zo ene met een lampje? Die heeft ie wel van binnen gezien. Als het nog slechter voor ‘m was afgelopen had ie een ritje in een Cadillac met vlaggetje gekregen…
Kusje dr op?
Sukkeltje, te veul gas in bocht wah
Vrijdagavond in Oudenbosch rond 7uur half8 een collega van me rijd weer mee met zn dikke mazda
@rob5nismo: dikke mazda? Zijn die er dan?
@draadloos: zeker wel
@rob5nismo: Fucking bruut, ik heb ook een dikke Mazda. Maar dat zeg ik zelf maar tegen me omdat niemand anders die mening met met deelt.De haters…
@Jochempie: er zijn toch zat dikke Mazda’s?

De RX-7, RX-8, 3 MPS, 6 MPS, Cosmo, Mazdaspeed MX-5, 121 met berenvelgen.

Dronken egel hahahahah
Omroep Brabant meld dat de vader van een van de gala gangers de bestuurder was…
“De bestuurder van de auto kwam er overigens niet zonder kleerscheuren vanaf”
En dat terwijl fiberglass zowat het beste materiaal is om klappen mee op te vangen…
@Hupke: Ben ik met je oneens, ik ben meer van het materiaal “iemand anders”, werkt tot nu toe uitstekend!
Verrek die zag ik ongv een uurtje ervoor nog rijden denk ik.
Hahaha… Ik lig helemaal in mijn kreukelzone. Nee heel erg en vervelend natuurlijk dat dit op je Gala avond moet overkomen.
@potjak: het is natuurlijk altijd vervelend. Maar dat je op deze manier aan een gala ontsnapt geeft het toch nog weer een positief vleugje.
Examenstunt
Hoop dat hij nog niet echt in de buurt van de school was. Anders heb je of een heel goed verhaal of je staat voor lul
Dan heb je wel een vet probleem, een Corvet probleem wel te verstaan…
Ik heb deze Corvette een paar weken geleden nog gehuurd. Het mag dan geen Z06 of ZR1 zijn, maar met 400pk bij 1.500 kg is het nog steeds een rappe auto. Als je het gas tot de kickdown intrapt (jazeker, het is/was een automaat), dan rijdt de auto met jou in plaats van andersom.
Dat is overigens nog geen reden of excuus om in een woonwijk zo’n actie uit te halen…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).