Gallery: de vetste cabrio van Frankfurt

Auteur: , 11 Reacties

Vet in de goeie zin des woords, uiteraard.

Gallery: de vetste cabrio van Frankfurt

Mercedes-Maybach bouwt niet alleen hele luxueuze limo’s en schofterig dikke SUV’s voor de moderne zakendandy. Het label presenteert ook met enige regelmaat concept cars die tegelijk bizar en heel gaaf zijn. Een beetje jaren ’30 art deco, maar dan afgetopt met moderne techniek. Bovendien hoeven de ontwerpers bij studiemodellen geen rekening te houden met de eisen voor straatauto’s, dus dat levert veel meer vrijheid op.

Vorig jaar was het de Mercedes-Maybach Vision 6 die hoge ogen gooide in Parijs. Dit jaar is de cabrio gepresenteerd en die is zo mogelijk nog beter gelukt dan de coupé. Onder de kap liggen vier elektromotoren die tezamen 750 pk leveren. De actieradius bedraagt volgens de NEDC-cycle een stevige 500 kilometer en 0-100 km/u duurt minder dan vier tellen.

Relevant? Neen, het is een concept car. Maar wel een hele dikke.
11 reacties

Purno op wielen
Gewoon uitbrengen, er worden er toch wel weer genoeg verkocht.
@svenb: Dat denk ik ook wel! Uniek ding, maar denk dat ze problemen hebben met kreukelzones. De bestuurder komt na 2 en halve kilometer pas tot de ontdekking dat er een aanrijding is.
Wat een ongelovelijk mooi ontwerp!

Een hele mooie combinatie van klassieke en juist heel futuristische elementen. Hopelijk blijft dit niet bij een concept.
Het lijkt wel keuken inbouw apparatuur onder de motorkap. Maar wel een prachtig gestileerde auto. Haast Italiaans aandoend design. Puur en organisch.
Ik vind ‘m helemaal geweldig, echt, maarreh…..Dick van Bil, zegt jullie dat nog iets?
@ghengiskhan: Haha…ja die ken ik nog wel 😂
Maar eehhh…het is een concept, snap ik, maar dat ding is echt 15 meter lang ofzo. Niet handig met parkeren iig.
Please take my money!
Zit er zo eens naar te kijken en ineens zie ik het.
Dit heeft dezelfde impact op het netvlies en overweldigende elegantie als de prachtige cabriolet die ze in de jaren ’30 maakten. Zeker die schitterende achterkant doet me wel wat denken aan een Mercedes 500K.

Hiermee zou Mercedes meteen helemaal terug zijn als bouwers van de meest luxueuze automobielen van de planeet. Alleen het interieur met dat blauwe licht is nét iets te opzichtig.
Vind hem verschikkelijk
Incl gratis heliplatform op de motorkap. Ik vind m gaaf

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).