De Seat Arona prikkelt je zintuigen

Auteur: , 19 Reacties

Tjonge, alwéér een compacte SUV.

De Seat Arona prikkelt je zintuigen

Het begint onderhand een beetje te vervelen, maar de Arona is een compacte SUV want dergelijke auto’s zijn momenteel erg gewild. De Seat bindt de strijd aan met gevestigde namen als de Nissan Juke en de Renault Captur. Hij is nét wat langer dan de Ibiza. Belangrijker is dat de Arona 15 mm hoger op de veerpoten staat en dat het interieur 37 mm extra hoofdruimte biedt ten opzichte van de Ibiza.

Het motorenaanbod bestaat uit een 1.0 driecilinder met 95 of 115 pk. Daarnaast komt er een 1.5 met 150 pk. Dieselen mag met een 1.6 die 95 pk of 115 pk levert. De motoren zijn afhankelijk van het vermogen leverbaar met handbak (vijf of zes versnellingen) of 7-traps DSG. Verder is personaliseren de norm in dit segment en dus kun je de Arona in allerlei kleurencombinaties bestellen.
19 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Die rode stiksels in het interieur zijn hier geen decoratie maar een geleiding, zodat je tussen al dat zwart de stoel en het stuur nog kunt herkennen.
Ziet er goed uit! :)
Wauw, wat een strak exterieur en wát een saai interieur!
@ranja: Gewoon een degelijk en overzichtelijk interieur, niks mis mee.
@oemplus: alles mis mee. Jezus wat saai
Volvo XC40 C-stijl gespot
@volvo940polar: andersom bedoel je. Arona was eerder.
Vergeleken met de Franse concurrentie kunnen we hier gerust van een Saaiat spreken. Het design werkt op een Leon en Ibiza lekker scherp en modern. Hier werkt het voor mij persoonlijk gewoon niet.
Zit er in de wagen op de beurs een LCD instrumentencluster waar de persfoto’s een klassiek instrumentencluster hebben? En mag Seat zoiets frivools al toepassen?
@mashell: naar verluid zou einde dit jaar de leon die frivoliteit wel mogen toepassen, dus zou best kunnen dat de aroma dat mag
Wordt tureluurs van al die lijntjes bij de nieuwe modellen dit jaar.
@neleev: word*
Wie bedenkt in vredesnaam die namen… Aaaarrrrooooooohhhnaaaaaa….
@dagdromer: Arosa was al bezet
@dagdromer: dat is iemand uit Almelóóóó.
Pffff, wat een ding. Uiterlijk klopt van geen kanten. Zitten een hoop lijnen in, maar toch zit er totaal geen lijn in. Het interieur is zo mogelijk nog erger. Saaier wordt het niet. Dat past toch helemaal niet bij Seat?!?
via Android app
Interieur uit 1998, de kont van een Skoda, de neus van een leon. Ja hoor VAG, heerlijk bezig.

Man man man, én wedden dat het ding straks verkoopt als een tiet??
Grijs kleurtje erop, 16 inch eronder en een zwart stoffen interieurtje. Zo zal ongeveer 99% van de te verkopen exemplaren eruit zien. Gaap
Een vijfbak anno 2017, wist niet dat het nog kon

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).