Garage Italia Customs steekt jet in Bugatti Chiron-jasje

Auteur: , 59 Reacties

Wees een baas op het vliegveld.

Een reguliere witte jet valt natuurlijk niet zo op. Gelukkig is daar Lapo Elkann’s Garage Italia Customs dat zich naast auto’s dit keer vergrijpt aan een vliegtuig. Ze noemen het kleurtje “Nel blu dipinto di blu”, maar wij dopen dit tot Chiron-blauw a.k.a. French Racing Blue. De kleur lijkt namelijk behoorlijk overheen te komen met het lanceerkleurtje van het nieuwe vlaggenschip van Bugatti.

Het blauwe kleurtje op de jet wordt doorgespeeld in het interieur. We zien fraaie stoelen met blauwe stiksels, vergezeld door veel lederen materialen. Het project is een samenwerking tussen Garage Italia Customs, vliegtuigmaatschappij Avionord en Laps To Go Holding Srl. Laatstgenoemde is een bedrijf dat ook in handen is van Elkann.

Het vliegtuig is een Bombardier Learjet 31. De jet heeft een topsnelheid van 903 km/u en er kunnen tot acht passagiers mee aan boord.59 reacties

Pimp my Flight?
@gash: haha +1. Ze zijn ook ff langs liberty walk geweest
Mooi ding maar ze hadden de stoelen van de piloten ook wel mogen upgraden.
@bertollie: zal je verbazen hoe slecht de stoelen in de cockpits meestal zitten. De gemiddelde economy stoel zit dikwijls beter dan die stoelen helemaal voorin.
@mopar: Dat is expres, zodat piloten minder snel in slaap zouden kunnen vallen.
@patrick_koning: Als je moe bent dan slaap je op elke stoel die je kunt vinden. Feit is dat de meeste stoelen in de cockpits van grote jets nou niet bepaald comfortabel zitten.
@bertollie: wat dacht je van het instrumentarium?
@kapitein187: er is geen glass cockpit versie van dit model Learjet.
@mopar: wat is dat dan?
@edje:
Een digitaal instrumentarium. Zoiets:
http://www.tbm.aero/wp-content/uploads/2016/03/cockpit-1600×800.jpg

Kun je ook achteraf laten inbouwen in oudere vliegtuigen.
@edje: een glass cockpit is feitelijk een groot (of een aantal kleinere) beeldschermen met al het instrumentarium er op in plaats van een heleboel losse en kleinere instrumenten. Is overzichtelijker, sneller en lichter qua constructie (minder onderdelen).
@edje: glass cockpit is zoals de naam al doet vermoeden een cockpit waarbij de meeste, zo niet alle meters zijn vervangen door LCD (en soms ook nog eens CRT) schermen. Zo’n beeldscherm is veel overzichtelijker voor piloten omdat er verschillende soorten informatie op weergegeven kan worden.
@kapitein187: oud beestje al volgens mij.
@Kvgorp:
Oud of niet, tegenwoordig kun je voor heel veel vliegtuigen een glass-cockpit conversie krijgen. Merkwaardig wel dat het voor dit type niet beschikbaar is…
@bertollie: Die smiley had ook niet gehoeven
En dan niet eens een glas cockpit installeren…..lekker makkelijk weer.
Buiten dat zal het geen goedkope conversie zijn aangezien werkelijk alles in een vliegtuig, van een deurknop tot het tapijt in de WC getest moet worden op brandbaarheid en gedrag in extreme situatie. Alles is dus custom made aan deze Lear.
@mopar: zie net dat er geen glass versie van de 31 is. Apart dat ze dat nog niet ontwikkeld hebben.
@mopar: voor een piloot is glas cockpit wellicht beter, maar zeg nou zelf. Veel gaver en cooler dan zoiets gaat het toch niet worden? Al die metertjes en knopjes, gewe
@lekbak: Cooler wellicht wel maar als je je beseft dat elk van die metertjes compleet mechanisch is en deze kist al 26 jaar oud is, dan vlieg ik zelf liever met glass haha
@mopar: uiteraard.
@lekbak: geweldig. Dat moest er nog achteraan.

Overigens heb ik zelf al meerdere keren een interieur van een vliegtuig(je) geïnstalleerd, en dat kwam gewoon van de lokale stoffeerder. Nou waren dat geen jets (Cessna 150, piper archer twee maal en een micro light twee maal) maar toch ook niks gekeurd oid.
@lekbak: over gebral avation weet ik niet veel. Ik vlieg zelf op jets (A320) en kan je vertellen dat elk onderdeel in het interieur goedgekeurd is. Op de meeste panelen zit op de achterzijde ook een sticker dat aangeeft waneer en welke tests er zijn uitgevoerd.
@mopar: gebral=general*
Hmmmm klein vliegtuigje….. Ik pak mijn eigen Vliegtuig wel:

http://i64.tinypic.com/2mfwxn6.jpg
@patrick: met snoop achter de knuppel?
@mopar: haha hij is gepromoveerd tot de bediening
Eff mierenneuken @RubenPriest maar dit is eigenlijk een Learjet 31, Bombardier kocht Learjet pas in 1990 op en de 31 werd in ’87 geïntroduceerd dus de officiële benaming is nog steeds Lear 31.
@mopar:
I-CLFY is wel een 31A, dus van na 1990. Of hadden ze toen de naam Bombardier nog niet overgenomen?
@Rob: ja klopt de 31A komt uit 1990, wellicht dat ze de typenaam achteraf hebben aangepast.
@mopar:
Trouwens, als je uit gaat van 1987, dan was het nog “Gates Learjet”
Mierenneuken 2.0 ;-)
@Rob: daar heb je me idd te pakken ;)
@mopar: Volgens mij hanteren ze “in de volksmond” gewoon de naam learjet 31. Bombardier heeft het ook gewwon over de Learjet family, en niet over de Bombardier Learjet. Hoe dan ook het is duidelijk om welk vliegtuig het gaat.
@pomoek: volksmond is wat anders dan daadwerkelijke typeaanduiding
@mopar: In het officiële persbericht wordt gesproken over een Bombardier Learjet 31.
Bugatti?

Doet me meer aan een Saab denken: Viggen blauw en de cockpit heeft wel heel veel weg van het dashboard van een Saab. Bijna een exacte kopie.
Hoe kom je langs die achterste 2 stoelen? Er hangt een gordijntje achter dus zal iets van een keuken achterin zijn.
@jbkleyn: Haha dat dacht ik ook. En ook waar is de WC? Hiermee vlieg je niet naar een ver land denk ik.. En de beenruimte lijkt me ook niet veel. Als je een nacht moet slapen.. en eten en toiletteren.. ik vind het geen mooi ding.
@jbkleyn: keukentje? In een vliegtuig zit achter het gordijntje meestal de economy class. Ook in een videotheek zit achter het gordijntje geen keukentje…
@mashell: Niet helemaal. Ook in een gewone Boeing van de KLM trekken ze met een gordijntje de keuken dicht. :)
Dit is idd niet het modernste toestel.. Maar wel leuk geüpgraded. Zelf ben ik toch meer een fan van een gulfstream g550 of 650. Dan kan je non stop naar bijv Buenos Aires en kun je ook nog lekker slapen.. Denk ook dat de meeste Bugatti eigenaren daar de voorkeur aangeven
@tvr1974: Die kosten dan ook wel wat meer. De G550 is (even uit mijn hoofd) 45 miljoen en de G650 67,5 miljoen. En dat zijn vanaf prijzen.
@kilum: ik denk niet dat geld relevant is voor de heren die een Chiron kopen(of huren)… Maar idd de prijs van de Gulfstreams liggen een stuk hoger.. Ze worden dan ook wel gezien als de Rolls Royce onder de privé jets. Dit is zeg maar een BMW met een individual package. Of een Volvo R-line.

@Edge. Dan doet Rosberg het als mede eigenaar van NetJets het slimmer. Die gebruikt gewoon elke keer een andere Jet zonder ze in eigendom te hebben. Een soort UBER taxi voor de rijken zeg maar.. Ze hebben afspraken met meer dan 750(!) private jet eigenaren en die vliegen niet continu. Ik weet overigens niet of dat de Jet van Hamilton echt Prive bezit is of een dry/wet lease constructie. Misschien ook wel via Rosberg ;)
Leuk gedaan, maar dan heb ik toch liever de Bombardier Challenger 605 van Lewis Hamilton. Niet alleen wat ruimer en luxer, maar ook gewoon een stuk mooier. Toegegeven, deze Learjet 31 is een stuk goedkoper dan de 30 miljoen euro kostende Challenger, maar ik kan beide niet betalen dus zo relevant is dat niet.

https://c1.staticflickr.com/1/520/18253369718_846da5aac3_b.jpg
@Edge:
Je moet zo’n ding ook helemaal niet willen kopen joh…. Kost je klauwen met geld. Is zelfs als je geld als drek hebt niet leuk meer. Gewoon huren.
@Rob: Ligt er toch aan denk ik. Hamilton moet natuurlijk wel gedurende een half jaar bijna iedere week naar een ander land vliegen. Zou het dan toch niet voordeliger zijn?

In het andere half jaar zal dat dit natuurlijk ook niet staan te verstoffen in de hangar.
@berlinetta: Dit wordt nooit goedkoper dan commercial. Maar ten opzichten van een privé toestel huren misschien wel.
@kilum: je moet wel heel veel vliegen wil een eigen vliegtuig goedkoper zijn dan eentje huren. Als dat punt trouwens überhaupt komt. Het is wel veel makkelijker als je een eigen hebt. Je hoeft nooit te organiseren of te wachten, het vliegtuig is er altijd en is altijd dezelfde.
@lekbak: Maar bedenk je ook dat je hem altijd weer kunt verkopen na loop van tijd. Het geld dat je extra hebt betaald t.o.v. huren krijg je dan (deels) terug.

En zoals je al zelf zegt: een eigen vliegtuig bespaart heel wat moeite (en daarmee toch ook weer geld).
@berlinetta:
Bespaart moeite…? Euh…, denk je?
Met zo’n verhuurtoko kun je tot in de puntjes afspraken maken. Van de beschikbaarheid tot en met de vulling van het koelkastje. Hoef je alleen nog maar in te stappen (en de factuur te betalen).

In tegenstelling tot als je zelf zo’n kist hebt. Wie koopt de kist, want heb je er zelf verstand van? Wie gaat er vliegen? Onderhoud? Verzekering? Peut? Stalling? Landingsgelden? Keuringen? Wat als ie stuk is? Etc.
@Rob: Zo had ik het nog niet bekeken. Komt toch een hoop bij kijken.

Aan de andere kant heb je natuurlijk wel mensen in dienst die alles voor je regelen als je je eigen privejet hebt. Die mensen weten ook precies wat jij wilt en dat hoef je ze maar 1x te vertellen.
@berlinetta: Verstoffen? We hebben het wel over partyboy Lewis Hamilton hè! Die vliegt in zijn vrije tijd gewoo van modeshow naar modeshow en van exclusief feestje naar exclusief feestje. Dat ding zal echt niet al te veel stil staan.
@Edge: Nee dat zeg ik ook ;) Tijdens de winterperiode van de F1 zal hij het vliegtuig ook nog vaak genoeg gebruiken.
De cockpit ziet er wel armetierig uit.. Had op z’n minst 2 playstations, 3 Xbox’en en 12 speakers verwacht. Maar goed, leuk kleurtje dat dan weer wel.
Ik zie behalve de kleur niet echt gelijkenissen
Light het aan mij of kunnen die biezen lags de stoelen mooier? Verders, niets in dit ding doet med denken Chiron
Mooi ding, maar waarom hebben ze dit met zo’n oud toestel gedaan? Dit toestel is ouder dan ik.
Is het een ‘oud’ vliegtuig dat opgeknapt is, of lijkt dat maar zo?
die blauwe kleur bij een vliegtuig , is dat dan een camo livery?
Ik had minstens iets terug verwacht van die Chiron boog.

Verder zie ik gewoon een oude jet met nieuwe blauwe bekleding, waarbij een contrasterende bies en het ruitdesign het meest in het oog springt.

Het is mij een beetje te blauw allemaal. Zal wel een liedje van Eiffel 65 over de speakers klinken.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).