Gecrashte F4-coureur bewijst dat alles mogelijk is

Auteur: , 36 Reacties

De jonge coureur Billy Monger bewijst dat je nooit moet opgeven.

Billy Monger pakt draad op

Afgelopen april vond er in het Verenigd Koninkrijk tijdens een Formule 4-race een echte horrorcrash plaats. De achttienjarige Billy Monger botste met een hoge snelheid op een wagen die bijna stil stond. In het ziekenhuis wisten ze Monger gelukkig in leven te houden, maar helaas moesten de beide onderbenen van de tiener wel worden afgezet. Vervolgens werd er een crowdfunding-actie opgezet om ervoor te zorgen dat de jonge coureur weer op weg kon. Max Verstappen doneerde toen zelf een groot bedrag aan Monger. De actie heeft op dit moment meer dan een miljoen euro opgeleverd en dat is meer dan 317 procent van het originele doel.

Monger is inmiddels uit het ziekenhuis en hij heeft zijn zinnen weer gezet op racen. In november wil hij alweer gaan racen en over en paar jaar wil hij zelf ook meedoen met de 24 uur van Le Mans race. Dat blijkt uit een bericht dat ‘Dailysportscar‘ plaatste. Het plan van Monger is om mee te doen met de seizoensfinale van de VdeV Endurance Proto Series. Dit is dus zeven maanden na zijn ongeluk. De coureur zal gebruik gaan maken van een speciale wagen die ze voor hem gaan maken en die hij ook binnenkort gaat testen. Zijn terugkeer in de racewereld is onderdeel van zijn grotere plan om in 2020 mee te doen met de 24 uur van Le Mans race.36 reacties

Krijgt ie bij Le Mans dan ook een speciale pitbox ??
@lincoln:
Hij heeft geen syndroom van down, hij is alleen verwendicapt.
@faalhaas: ben je nou serieus?
@dampu020: wat is er erg aan dat ie serieus is?!
@faalhaas: wat bedoel je daarmee ?
@slickrick: Dat het niet normaal is dat je door crowdfunding uit een coma ontwaakt en een miljoen rijker bent. Wel enorm tof dat het lukt. Kan iedereen wat van leren.
@fmgarcia: jij krijgt van mij een miljoen als je nu in een f4 wagen stapt, op zandvoort keihard op een andere, stilstaande auto ramt, een poosje in coma blijft en daarna beide benen laat amputeren. afgesproken?

stelletje jaloerse kleuters, zien alleen maar geld, geld en geld…
@gwnbmw: Buiten dat er vandaag alleen training voor motorfietsen worden gegeven op cpz lijkt het me verstandig om nogmaals mijn reactie
te lezen.
@fmgarcia: hij is geen miljoen rijker, er zit een miljoen in een fonds wat bestemt is om hem op weg te helpen. het tweede gedeelte was vooral voor die van de pot gerukte @faalhaas die een jaloers rotjocht blijkt te zijn.
@gwnbmw: Duidelijk. Ach er worden ergere dingen geschreven. Oogkleppen op en van het zonnetje genieten!
@fmgarcia: vindt het eerlijk gezegd wel jammer dat de redactie dat soort reacties toelaat.
@gwnbmw: Het valt best mee. Als het echt erg is halen ze het altijd weg. Het is geen Staphorstblog
@slickrick hij zegt gewoon wat een gemiddeld mens denk. Als jij je benen kwijt raakt ben je vooral bezig met overleven. Hij is bezig met een luxe droom… realiteitszin noemen we dat, ahum
@timbuit: ik vind het wel cool, niemand is verplicht om iets te doneren, dankzij het internet krijgt hij exposure. Hij heeft geen benen meer dus gebruikt hij zijn hersenen, zouden meer mensen moeten doen….
@slickrick: misschien dat ik dan ook maar een crowdfunding op moet gaan richten.
Ik heb taaislijmziekte en wil ook graag de 24 uurs in le mans mee gaan doen.
@gasmonkey: ik doneer de beste bedoelingen en een like. Schijnt bij kindertjes in Afrika ook te helpen
@gulli: ja sinds m’n vorige like en ‘amen’ reactie is er naar het schijnt geen wereldhonger meer.
@slickrick: het is wel cool en gun het die jongen van harte. Maar ik snap wel dat mensen een soort van Hart in Actie-gevoel erbij krijgen. Wr zijn ook mensen zonder benen die niet een miljoen euro gedoneerd krijgen mar blij mogen zijn dat de rolstoel door de zorgverzekeraar gedekt wordt.
@slickrick: jij gelooft ook dat al die ‘kinderen’ die iets goeds doen puur uit zichzelf met zo’n plan komen? En dat er geen gloeiendhete pushende millennial ouders achter zitten die verrekte goed weten wat exposure kan doen?
@timbuit: de realiteit was dat racen zijn leven bepaalde. Dat hij zijn droom achterna jaagt zegt iets over zijn instelling en motivatie.
Of vinden we Zanardi ook “verwendicapt” of onrealistisch?
@faalhaas: Verwendicapt zeker, als troostprijs mag hij alsnog een rondje rijden.
@faalhaas: verwendicapt… net alsof jij voor een miljoen je benen zou willen missen…
@lincoln: my mommy says I am special to! I even went to special school, twice.
Wat je er ook van vindt, wel goed dat hij er zo voor wil gaan
Ik wens hem succes en het mag een succes worden
Vorig jaar reed er bij LeMans ook een man mee zonder armen en benen.
In de verslaggeving van dit jaar hoorde ik dat deze zelfde man een team wil opzetten met alleen maar dergelijke gehandicapte coureurs, waaronder deze jongen.
Dit lijkt me alleen maar een hart onder de riem voor andere gehandicapten, om te bewijzen dat een amputatie van een ledemaat niet het einde van een actief, avontuurlijk leven hoeft te zijn
@peidur: Engelse militairen die in Irak en Afgahanistan hebben gediend. Hebben de Dakar gereden met aangepaste Bowler.
Ik zou nog steeds niet met hem willen ruilen. Ben blij te zien dat hij gezien de situatie nog steeds probeert alles uit t leven te halen dat erin zit!
Die jongen heeft iets gruwelijks meegemaakt – op jongen leeftijd je onderbenen verliezen bij iets wat -ie het liefste doet (deed): racen. Omdat dit opvallende ongeluk met gruwelijke afloop een hoop media-aandacht heeft gekregen, is er e.e.a. op touw gezet om hem die droom misschien toch te laten uitkomen. En het is mooi, te zien dat hem dit enkele tonnen in financiĆ«le middelen heeft opgeleverd, zodat hij in ieder geval een poging kan wagen deze droom waar te maken. Maar al dat geld en al z’n dromen geven hem z’n onderbenen nog niet terug.

Waar ik naar toe wil met deze constatering: er reageren hier een paar mensen, vaste klanten van Autoblog, die deze jongen, met al z’n dromen, en z’n “geluk” (let op: aanhalingstekens), dit klaarblijkelijk dus niet gunnen. O.a. de term ‘verwendicapt’ valt, for fuck sake. Walgelijk. Meer zal ik er niet over zeggen.
@RRRobert: Amen
@RRRobert: Mooi gezegd. Vind het ook echt belachelijke reacties en het wordt nog meermaals geliked ook. Hartstikke mooie actie en motiverend voor mensen met een beperking.
@RRRobert: Kop. Spijker. BAM!

Helemaal mee eens.
@RRRobert: dat geluk mag je best zonder aanhalingstekens plaatsen. Het was een ongeluk dat hij gehandicapt is maar het is wel geluk dat hij nu deze middelen heeft.

En ik hun het hem van harte. Het doet me deugd dat er mensen zijn die zich hier voor inspannen en/of er geld aan geven.
Wat een bizar beschamende reacties hierboven, gadver. Ik ga me geen eens verlagen om hier nog meer woorden aan vuil te maken. Te zwakzinnig voor woorden
Die heeft te vaak de film Grand Prix (1966) gekeken…
Pffffff wat een reacties, waar gaat dit over ?!? Deze jongen gaat niet bij de pakken neerzitten maar gaat ervoor om zijn dromen waar te maken ongeacht deze grote tegenslag. Kan hier alleen maar diepe respect voor hebben, tuurlijk helpt het geld wel maar heb liever mn benen. Als je nog twijfelt over doorzettingsvermogen lees dan het verhaal maar eens van alex zanardi vanaf het moment dat hij de pits uitkomt tijdens zijn laatste indycar race. Dan zie je wat doorzettingsvermogen is en dat heeft deze jongen ook…..nogmaals diepe respect

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).