Crowdfunding voor coureur die benen verloor [updated]

Auteur: , 22 Reacties

"Motorsport is dangerous", luidt het aloude adagium. Dat die spreuk ook in 2017 nog relevant is bleek onlangs op Donington Park.

Crowdfunding voor coureur die benen verloor

Op dat prachtige, glooiende circuit in het Verenigd Koninkrijk vond vorig weekend een absolute horrorcrash plaats tijdens een Formule 4-race. Billy Monger denderde met meerdere auto’s voor zich over het circuit, wat z’n zich enigszins belemmerde. Daardoor knalde hij in volle vaart op een zo goed als stilstaande auto. Dat de beelden niet prettig zijn spreekt voor zich, wie toch graag een kijkje neemt kan dat HIER doen.

Dat Monger bij het ongeval zwaar gewond raakte was evident, maar om het nog erger te maken zat de jonge coureur 90 minuten bekneld in de restanten van z’n auto voor de hulpdiensten hem naar het medisch centrum konden brengen. Artsen wisten Monger gelukkig in leven te houden. Helaas moesten de beide onderbenen van de tiener wel worden afgezet.

Om ervoor te zorgen dat de jonge, talentvolle coureur de draad weer op kan pakken, hebben verschillende partijen een crowdfunding-actie opgezet. Niet alle (jonge) coureurs zijn namelijk verwende ventjes met rijke papa’s, want naar verluidt moest Monger behoorlijk z’n best doen om de benodigde bedragen bij elkaar te sprokkelen. Je vindt de pagina HIER.

UPDATE: de actie heeft inmiddels 190% van het beoogde doel opgehaald, dat is bijna 500.000 pond!

UPDATE 2: Max Verstappen en Jenson Button hebben inmiddels flinke donaties gedaan, meer info HIER.22 reacties

Och och och de arme pechvogel, ben niet zo van de krautfunding maar zal voor deze jongeling graag een uitzondering maken.
Ik heb de beelden zondag gezien en ik wist niet wat ik zag. Je kijkt onboard met Monger mee en ziet in eerste instantie helemaal niks vreemds, en dan zo ineens zie je de auto voor hem weg duiken en hem vol op een zo goed als stilstaande auto klappen. Zelden heb ik zo’n onbehagelijk gevoel van een crash gekregen. Je ziet gewoon aan alles dat dit niet goed is en dat het een wonder mag heten als Monger levend uit die auto komt.

Hij mag echt van geluk spreken dat hij deze crash slechts met het gemis van zijn onderbenen moet bekopen. Ik had er oprecht niet raar van opgekeken als hij het niet overleefd zou hebben of à la Jules Bianchi ernstig hersenletsel zou hebben.

Zijn autosportcarrière is wel echt over nu. Onder andere Alex Zanardi en Frederique Sausset hebben aangetoond dat je ook met een handicap kunt racen. In het geval van Zanardi was hij al een gevestigd coureur en Sausset was rijk genoeg om zijn Le Mans avontuur zelf te betalen, maar Monger is geen van beide. De resultaten van Monger waren ook voor deze crash niet echt goed, en een handicap maakt het racen er niet makkelijker op. Ik adviseer hem dan ook het geld dat binnenkomt via deze actie te gebruiken voor een goede opleiding. Wellicht dat hij dan een mooie baan in de autosport kan krijgen, of succesvol genoeg kan worden om net als Sausset op latere leeftijd nog aan Le Mans mee te doen.
Ik vind toch dat dingen als crowdfunding wat meer geld moet krijgen in plaats van het naar afrikanen sturen. Dit soort crowdfunders hebben het harder nodig dan die afrikanen die elke maand voedsel en kleding gratis krijgen van stommelingen hier in Nederland. Die lui daar die hebben het goed genoeg als ze een stap harder zetten, maar dat doen ze niet omdat het niet nodig is. Maar als het dan slechter gaat in de EU gaan ze wel met z’n allen op een krakkemikkig bootje zitten om te verdrinken in plaats van zelf eten gaan kweken.
@realracing3: goh, ik merk wel dat de azijn vandaag lekkerder was dan anders.
@realracing3: je gaat nog korter door de bocht dan Billy Monger…
@hans75: proest!! Erg duister
@realracing3:
Leuke wereld visie, gemakkelijk met vingers te wijzen natuurlijk als je bij de rijkste 10% van de wereld bevolking behoort.
@shiva: onderstaande reactie tab van davelepeef geldt ook voor jou.
@realracing3: hoe je van een raceongeval toch zomaar ineens een politiek statement kan maken hè..
@realracing3: debiel
@davelepeef: misschien snap je het als je Hans Teeuwen eens gaat bekijken? Of het je smaak is, dat is wat anders,of je de achterliggende moraal ondersteunt of juist niet dat is de vraag.. maar niet alles is wat het op t eerste gezicht lijkt.
@w0o0dy: thanks, vond het al zo lomp :)
Wat ik van Teeuwen heb gezien was te stompzinnig en simpel om meer van ‘m te willen zien, dus komt mij inderdaad niet bekend voor….
Z’n zicht
Eigenlijk zou de GPDA eens met de pet rond moeten gaan in zo’n geval…. Fonds opzetten voor dit soort ellende en iedereen een half procent inleggen van het riante jaarsalaris van F1 coureurs… Dat schiet tenminste op.
Dit was een crash waarvan ik echt schrok en dacht dat het gedaan was met deze jongen.
De crowdfunding is goed gelukt, succes met de revalidatie en laat je niet stoppen door het gemis van een paar ledematen, wat je ook doet in de toekomst jongen.
Erg voor deze knaap, verder geen medelijden mee, je stapt met je volle verstand in een racewagen met alle risico’s van dien.
Mooie actie en het is duidelijk overgekomen in de autosportwereld. Er is al ruim 400.000 euro opgehaald.
En Jenson Button die effe 15.000 pond bijstort.
@mrcabdrivert: ene Max Verstappen ook 15k
Dat gaat als een lopend vuurtje
Ik hoop dat ze in de toekomst voor de Formule 4 een andere neus gaan ontwikkelen. Met een Formule 1 bolide had hij z’n benen nog gehad…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).