Max Verstappen geeft gul aan gecrashte collega

Auteur: , 35 Reacties

Onlangs crashte de jonge coureur Billy Monger zwaar op het circuit van Donington Park tijdens een Formule 4-race. Om Monger weer op weg te helpen hebben verschillende partijen een crowdfundingpagina opgezet en die loopt werkelijk waar als een trein.

Max geeft gul aan gecrashte collega

Monger moest tijdens zijn racecarrière naar verluidt hard z’n best doen om genoeg geld bij elkaar te sprokkelen voor een stoeltje bij een team. Racen is immers een dure sport, of je nou aan het WK-karting, de Clio Cup of aan een nationaal Formule-kampioenschap meedoet. Met de crowdfunding-actie hoopten zijn familie en anderen 260.000 GBP (omgerekend bijna 310.000 euro) te verzamelen, zodat Billy na een periode van herstel de draad weer op kan pakken.

De coureur verloor namelijk beide onderbenen en dus ziet het ernaar uit dat hij een ander carrièrepad zal moeten kiezen. Kennelijk wisten het verhaal en de zeer heftige beelden bij veel mensen de juiste snaar te raken, want op moment van schrijven (en met nog 118 dagen te gaan) staat de teller al op 514.519 GBP. Da’s omgerekend in euro’s ruim zes ton!

Max donatie

Verschillende F1-rijders hebben via twitter opgeroepen om gul te geven en Max Verstappen spande de kroon door een bedrag van maar liefst 15.000 GBP (bijna € 18.000) te doneren. Jenson Button doneerde hetzelfde bedrag en diverse coureurs en andere bekenden uit het wereldje riepen via social media op om Monger een financieel steuntje in de rug te geven.

Jenson

Hartstikke mooi om te zien! We hopen van harte dat Monger het geld goed kan gebruiken en dat hij na z’n herstel weer in staat is om de dingen te doen waar hij van houdt. Alex Zanardi bewees bovendien dat een autoracecarrière ook zonder benen goed mogelijk is. De crowdfundingpagina vind je HIER.

Voor de extra feelgood hebben we hieronder nog een mooie donatie + de bijbehorende boodschap geplakt.

Donatie35 reacties

Target is gehaald.
Misschien moeten ze met de rest van de contributies een fonds opzetten dat meer dan 1 kind/teen helpt. Zijn genoeg gevallen van kiddo’s die ‘goed in de problemen raken’ door het uitoefenen van een hobby/sport. En dat bij sporten waar in principe een stuk minder risico aan zit.
@gregorius: Misschien moet je ipv. “teen”, “tiener” zeggen. Want in de context van benen verliezen kan teen ook een andere betekenis hebben. :p
@kliko: Wat te denken van: “loopt als een trein”….
Uiteraard wel heel mooi!
@gregorius: de target was alleen voor de protheses, er zal veel meer geld nodig zijn voor rehabilitatie en andere zorgkosten
Top van Max en Jenson, het is alleen niet nodig om je naam te vermelden. Vind dat altijd een beetje tja.. kijk mij doneren.
@avda: nee maar gezien hun podium om mensen te bereiken moedigt dat natuurlijk wel aan
@avda: Kort door de bocht geredeneerd. Heb je zelf gedoneerd? Dan had je namelijk gemerkt dat de interface niet heel duidelijk is. Ik dacht anoniem te doneren maar sta ook gewoon met alle gegevens op de pagina.
via Android app
@pjotr: haha dat ken ik! Heb ik eens met Warchild gehad, je kon een persoonlijk bericht toevoegen. Ervan uitgaande dat het een privébericht was, een heel verhaal getypt. Stond het vervolgens gewoon doodleuk op de donatiepagina.
@pjotr: dat had ik dus ook, las een beetje snel
@avda: Je hebt gelijk, echter door bekend te zijn kun je ook anderen motiveren die niet of minder bekend zijn. Dit is de wereld waarin we leven.
@avda: Wanneer fans zien dat zij gedoneerd hebben spoort hen dat ook mogelijk aan hetzelfde te doen. Maakt het allemaal ook wat persoonlijker voor de jongen en zijn familie denk ik.
@avda:
U is meer van de valsche bescheidenheid.
Heb ook gedoneerd, lelijke crash. Hoop dat het kereltje er weer bovenop komt.
Mooi gebaar.
via Android app
Dat feelgood bericht, kippenvel! Mooi dat doneren niets met leeftijd te maken heeft!
“max spant de kroon” terwijl JB hetzelfde bedrag doneerde een dag voor max…
@kannito: De Autoblog redactie zet meteen de roze bril op als ze ergens iets van Max Verstappen zien.
@kannito: in verhouding tot zijn vermogen geeft Jenson Button well minder dan Max…

Maar het schijnt dat een F4 collega maar liefst 46k heeft toegezegd.. ik neem aan dat die niet eens miljonair is.. dus die spant echt de kroon!
@w0o0dy: Als dat inderdaad waar is het; naar het ‘schijnt’ ben ik namelijk ook de allerbeste kandidaat te worden om de volgende premier van Nederland te worden … maar reken er maar niet te hard op :)
@dawwg: GRRRR -het. Kom op Autoblog; zo’n [edit] knop is echt niet moeilijk hoor; die bestonden 20 jaar geleden ookal …
@dawwg: foutje, het was”slechts” 26000 GBP.
“Even a former rival of Monger’s, Devlin DeFrancesco, donated a whopping £26,000 to him.”
@kannito: in the Uk hebben ze t weer alleen over JB en Lewis.. mogen wij dan ONS Max een beetje promoten..
Mensen die im only 11 op het internet zeggen,, vind ik pertinent eng

*gaat schuilen*
@lekkaah: i’m only 11
@nicolasr: mmyeah whats your email then *geintje aivd*
@lekkaah:
Je suis 11!
@desjonnies: paturain dabei?
@easygoingmartin:
Nein une cinq cent quatre coupé V6!
@lekkaah: I’m three nearly six!
Goed gedaan van Max en Jenson!

Misschien niet heel netjes om te vragen maar ik doe het toch: Zonder benen is hij lichter, gaat hij dan ook harder als hij de draad weer oppakt?
@banaan7: van de positieve kant bekijken, jij doet het
@goodolddays: klopt, met school ook, soms iets te veel 🙃
@banaan7: godallemachtig :’)
@banaan7: Ik denk dat ze dan extra gewicht in je auto stoppen. Daar hebben ze dan weer een naam voor die helaas van toepassing zal zijn.
Deed me direct denken aan Alexander Zanardi, die racet ook zonder benen, en hoe…
jemig wat een klapper zeg, dit gun je niemand

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).