Gedurfd: Alfa Romeo 4C met een bodykit van Zender

Auteur: , 44 Reacties

Optische tuning en Alfa's. Het gaat vaak slechter samen dat TDI's en emissietesten. Zender lijkt het hier toch goed te doen.

Zender associeer je wellicht met foute bodykits die vroeger om Duitsers werden vouwden, tegenwoordig handelen ze voornamelijk in tuningspullen voor Italianen. Twee jaar geleden een Abarth 500, nu een Alfa Romeo 4C. We zien een stijgende lijn…

Zender geeft de 4C een koolstofvezel make-over, bestaande uit een nieuwe voorbumper met enorme luchtinlaten (jongens, er ligt slechts een viercilinder in), bumperlipjes, een spoiler op de achterklep, een nieuwe diffuser en zijspiegels waarop de Italiaanse driekleur is aangebracht. Zeker de achterkant krijgt hierdoor een compleet andere look, mede dankzij de bijpassende uitlaatuiteinden.

De tuning valt in ieder geval niet erg uit de toon, wat bij Alfa’s doorgaans snel een probleem is. Hang een andere bumper op een 156/159 en 99 van de 100 keer wordt de plank misgeslagen. In het geval van deze Zender-creatie lijkt dat mee te vallen. Zelfs het met leer en stiksels aangeklede interieur kan ermee door. Ook claimt Zender dat 4C’s met dit pakket 15 kilogram lichter worden, al zou ik die claim met een korrel zout nemen.44 reacties

Had dan ook de moeite genomen om de koplampen van de spider erop te zetten.
@moondustfocus: ik vind dat er al een aardige spider op die koplampen zit ;)
@moondustfocus:
Please no, met deze pampen is hij precies goed, die andere lampen zitten er alleen maar op zodat saaineuzen hem ook durven te kopen.
Het enige nadeel dat ik kan verzinnen is dat ik nu zeker een maand langer door moet sparen.
@moondustfocus: de bodykit is, als het klopt wat Zender beweert, specifiek bedoeld voor gewichtsvermindering. Dus dan is het logisch dat ze ook kiezen voor de lichtere carbon koplampen.

Enig puntje van aandacht is wel dat de geloofwaardigheid van de Duitsers op het moment wat onder druk staat…
@moondustfocus: inderdaad, dit zijn een soort wratten …
@moondustfocus: man man man.. Deze koplampen maken de auto juist af!
Zo zo het is in mijn ogen een nog mooiere auto geworden dan dat het was. Met zo een kit vind ik de vraag prijs van een 4C het geld meer waard.
Vind het zeer geslaagd. Vooral die 488 gtb look a like luchtinlaten aan de zijkant.
@230kompr: Die zat er al.
Jep, dit is wel een verbetering! Zelfs die rare lampen komen nu mooi uit, hoewel ik de normale exemplaren toch mooier vind😉
I’ts a mini Ferrari!
Ziet er goed uit, en weet je waarom? Omdat ze professionals in dienst hebben genomen, iets dat menig styling/tuninghuis nog wel eens vergeet te doen.
@Jochempie: Klopt, dit valt niet onder het kopje opplaktupperware. Er zijn daadwerkelijk volledig nieuwe carrosseriedelen vervaardigt met gebruik van originele ophangpunten. Ze zijn niet over een nacht ijs gegaan. Met een 4C Scuderia als resultaat.
@AutomotiveDesigner: Dat kan nog steeds fout gaan, het gaat er hierbij meer om dat een getalenteerde stylist over de vormen is gegaan, en dat een Alias surface engineer de A-class buitenschil heeft gemaakt.
@Jochempie:
Zender is dan ook verantwoordelijk voor menig af fabriek bodykit van FGA.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Knap gedaan, hij is mooier geworden dan dat ie was. Kunnen de meeste tuners nog wat van leren!
De prijs?
Zender maar een naar mij.
Ziet er stoer uit zo
Is dit de toekomstige dino ?
Wat investering betreft ?
Achterkant zeer geslaagd!
Veel dikker
Beter als hoe hij was👍
Ziet er beter uit dan de standaard, geslaagde tuning!
“… al zou ik die claim met een korrel zout nemen.” Omdat Made in Germany?
Zonde van het origineel.
Heel mooi, echt heel goed gelukt! Op de wielen na dan. Lekker de originele wielen er onder en het is helemaal af!
Ik vindt dit oprecht veel mooier dan het origineel. Vooral die achterkant maakt meer indruk. Die kleine rare uitlaatpijpjes op het origineel vind ik totaal niet mooi. Dit maakt het wel een stuk dikker.
Heb hem afgelopen maandag in Frankfurt zien staan. Ziet er wel mooi uit.
WOOOOOWWW!! Veel vetter dan het origineel!
Hulde aan zender, een mooie auto getuned en het niet verpest
Eindelijk een kit die er perfect bijpast en zowaar een productiemodel van Alfa zelf had kunnen zijn. Diep respect voor deze creatie. Prachtig.
Kontje is prachtig geworden! Op het front vind ik die lomp grote luchtinlaten een tikje té.

Heb nog altijd liever het origineel
Nu is t een echte knalfa
“Zender associeer je wellicht met foute bodykits die vroeger om Duitsers werden vouwden, tegenwoordig handelen ze voornamelijk in tuningspullen voor Italianen.”

Deden ze vroeger ook al, en Zender velgen waren razend populair onder 164’s, 155’s, 75’s en 33’s. Vroeger leverde ze zelf ook ‘af-fabriek’ verbouwde auto’s in samenwerking met Savali.
Geweldige bodykit en auto!
Novitech is de tuner voor Alfa/Ferrari.Kunnen die het nog mooier maken? We wachten af.
Ach die is van Zender, bestaan die ook nog???
Ja sorry hoor ik maak niet vaak dit soort loze opmerkingen maar dit is echt keiharde porno. Niks onderbouwing, gewoon seks op wielen.
488 gtb be like: i shall call him: mini-me
Lekker dik!
Staat geweldig!
Superdik, vooral die voorbumper is net even wat agressiever dan het origineel. Ik vrees alleen wel dat het sparen nu ook iets langer gaat duren.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).