Geen nieuwe MINI Coupé en Roadster?

Auteur: , 19 Reacties

Voor al het goede (*kuch*) wat gaat, komt iets anders moois voor terug.

MINI Coupe

Zo ook bij de MINI Coupé en Roadster. Beide auto’s gaan waarschijnlijk na de gedaanteverwisseling van de ‘gewone’ MINI, niet meer terugkomen. Wel is de kans groot dat er een nieuw sportbakkie van MINI komt. Zowel als coupé en cabrio. Maar die auto gaat dan volgens de geruchten geen carrosseriepanelen delen met de MINI hatchback.

De sportwagen zou onder codenaam F58 (coupé) en F59 (cabrio) de wereld in gaan en moet gaan profiteren van de carbonfiber technologie van de BMW i3. De nieuwe 1.5 driecilinder is te min voor de sport-MINI, wel zou er voorwielaandrijving komen. In combinatie met BMW’s 2.0 TwinPower gaat dat wellicht een Cooper S en JCW versie opleveren.

De auto gaat waarschijnlijk gebouwd worden op hetzelfde platform als de normale MINI en gaat veel weg hebben van de MINI Vision Concept. Stuurinrichting, versnellingsbakken en architectuur worden volgens het Australische carsales.com.au overgenomen van de hatchback. De lagere ligging en andere afstelling zouden ondanks dat moeten zorgen voor een ongeëvenaarde wegligging.

Dat belooft wat. MINI kiest voor deze tactiek omdat de huidige Coupé en Roadster nogal floppen. Het zijn modellen die maar een hele kleine doelgroep (kappers) hebben en vooral spuuglelijk zijn. Het nieuwe model moet daar verandering in brengen. De introductie van de sportieve MINI laat nog wel een jaar of drie op zich wachten. Eerst komen onder andere de 3-deurs, 5-deurs en gewone cabrio op de markt.19 reacties

Lijkt mij een goede zet van BMW om de coupe en de roadster af te voeren, de gewone mini’s en de cabrio zijn erg leuk om te zien, en tuurlijk het zijn imo vrouwen bakkies.

Maar zeg nu zelf ga jij niet met een smile op je gezicht even links langs die mini om te checken of er een leuke blonde dame er in zit?
Vind de mini coupe niet helemaal kloppen. Aparte vorm, maja smaken verschillen gelukkig.
Voor mij hoeft da echt ni terug te komen. Int echt nog geen 3 tegen gekomen op de weg…
Beetje overbodig aangezien je in de gewone Mini ook al niemand achterin kan… Of iemand wil er met een dubbele hernia uitkomen.
Laat die Mini Coupe maar zitten, niemand die dat zal missen. Een coupe baseren op een cabrio is nooit een succes.
@kraakensmaak: Wacht maar op de F-type coupé. Alhoewel ik niet weet waar deze oorspronkelijk voor ontwikkeld is, waarschijnlijk allebei.
@alcantara: De concept was toch wel een coupe. Denk dat iedereen wel dacht dat die er eerst ging komen.
@kraakensmaak: Cayman, Z3 / 4 coupe zijn voorbeelden waar het imho toch behoorlijk goed gelukt is!
Het zou een verademing zijn voor de wegen als ze daadwerkelijk alweer met pensioen zouden gaan. Ik zal ze niet missen.
De roadster snap ik dan nog wel, die vind ik zelf beter kloppen dan de normale cabrio maar de Coupe slaat echt de plank mis, wat een lelijk ding is dat zeg.
Logische beslissing ik mis mijn roadster geen moment. En nee ik ben geen kapper.
@lawrence-william: Jij had er een en hebt hem nu al weg gedaan? Dat is snel.
@adyton: lijkt me idd snel… kan zijn vanwege de gigantische ruimte die t ding biedt…
Ben eigenlijk wel benieuwd naar de 5-deurs!
Die Coupé, een raar model is het wel. Normaal kan ik iets aparts wel waarderen, maar hier krijg ik een beetje het gevoel bij dat hij nog niet af is of het dak ingezakt is. In ieder geval voor mij hoeft er zo geen nieuwe te komen, tenzij ze het ontwerp nog een keer overkijken dan sta ik open voor een nieuw probeersel. :p
ze zouden beter meer investeren in kwaliteit, mijn zus heeft zo’n cabrio en hij staat voor de zoveelste keer in de garage wegens druklagers stuk, het ding heeft nog geen 90.000 km gereden en bijna alles is al eens vervangen. Heb ook van andere eigenaars diverse keren kritiek gehoord: elektrische ruiten die niet meer sluiten of openen, kraken van dashboard, etc. etc. BMW kwaliteit? Dacht het niet he..en dan wel de hoofdprijs vragen!!
voor kappers? pffff… je kan een mini helemaal samenstellen dat het naar wat bruts gaat lijken… ik heb zelf de roadster en hij heeft alleen maar zwarte details dat maakt hem niet voor kappers maar voor mensen met style. coupe is niet mooi maar de cabrio heeft wel zijn charme
Ik vind beide modellen geslaagd. Volgens mij is de verkoop niet goed omdat ze a. duur zijn, b. 2 zitplaatsen hebben en zo een beperkt publiek aanspreken.

Een coupe JCW spreekt me zeker aan maar voor dat geld koop en een 2’hands Boxster.
Autonieuws over wat er niet komt, is dat ook al nieuws?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).