Gefacelifte Infiniti Q70 en QX80 zijn nog steeds enorm

Auteur: , 8 Reacties

Infiniti heeft zijn grote modellen, mega-SUV QX80 en de Q70, voorheen bekend als 'M', opgefrist. Laatstgenoemde krijgt er desgewenst 15 cm aan ruimte bij.

Infiniti Q70 en QX80

QX80

De QX80, voorheen QX56, is voor ons het minst relevante model, maar daarom niet een auto om niet uit te lichten. Het is een heerlijk logge, lompe, wenigi geraffineerde inefficiënte auto, die waarschijnlijk de lekkerste reisgenoot is om met 4-5 man een road trip van Arizona naar Georgia mee te maken. Onder de kap snort een enorme 5,6 liter V8, om je heen zit 2,5 ton aan staal, en in het interieur is het goed toeven, zeker in de extra sjiek aangeklede QX80 Limited.

Als gezegd, in een land als het onze, waar je kleine afstandjes aflegt en de benzineprijzen de pan uit rijzen, is het een volstrekt irrelevante auto, maar soit.

Q70

Dit was, voordat Infiniti besloot zijn complete naamstrategie overhoop te halen, de ‘M’, door onze eigen Wouter ooit als M35h getest. In de VS doen ze niet nauwelijks aan hybride, daar heeft de auto gewoon een 3,7 liter atmosferische V6, en heet hij Q70 (voorheen M37).

Speciaal voor de ruimtefreaks komt de auto voor het eerst met 5,9 inch, 15 cm dus, aan extra ruimte.

Op zich wel komisch hoe Infiniti zich, ondanks alle mooie plannen en concepts, de laatste jaren nauwelijks heeft ontwikkeld buiten de VS, en het nog steeds van grote modellen moet hebben. In Europa liggen er wel mogelijkheden, voornamelijk dankzij de deal met Daimler waardoor zuinige Mercedes-vierpitters beschikbaar komen, maar als je de balans opmaakt heeft Infiniti hier de laatste jaren gewoon stilgestaan.

Best treurig, als je als merk hoog van de toren blaast over veel marktaandeel, EV’s en een instap in lagere segmenten. Maar wie weet, de Q30 ligt immers op de loer..

8 reacties

Mooie wagens!
De qx80 zal altijd enorm blijven
@nvhuijkelom: enorm lelijk vooral
Die brunnette is best wel lekker .
Ohja, autoblog, mooie bakken heur.
Heerlijke auto die Q70
Die QX80 ziet er toch niet uit…..
Zo’n Q70 heeft wel frisse looks en zo’n Q50 al helemaal.
En toch blijven we onze merc’s en BMW’s sportief vinden.
T blijft toch je kind he.. die Datsuns.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).