Gelekt: Mercedes S-Klasse Coupé in volle glorie

Auteur: , 37 Reacties

Tijdens een presentatie liet Mercedes vrijdag 'per ongeluk' een foto voorbijkomen van de S-Klasse Coupé. De beelden waren wat vaag maar vandaag drupte de originele afbeelding het web op. Dit is dit hagelnieuwe S-Klasse zonder achterportieren.

Of het weer een staaltje gebakken PR is durven we niet met zekerheid te zeggen, maar het is hoogst opmerkelijk dat zowat elke premium Duitser voor zijn debuut ‘toevallig’ druppel-de-drup de wijde wereld in lekt. Maar goed, we kunnen jullie deze nieuweling uit Stuttgart natuurlijk niet onthouden.

De Mercedes CL opvolger wordt in lijn met het gehele Mercedes-gamma een stuk dynamischer. Van wat we op de eerste foto kunnen zien, wijkt de tweedeurs S-Klasse opvallend weinig af van de concept die het merk vorig jaar in Frankfurt toonde. De voorkant heeft een herkenbare familieneus en de zijkant kenmerkt zich door twee strakke, naar achter toelopende lijnen in de flanken. De forse kont van deze Duitser blijft nog een verrassing.

De coupé moet de concurrentie aangaan met de wat dikkere versies van de BMW 6 Serie Coupé en de Bentley Continental GT. Ongetwijfeld zullen er weer een aantal ruim bemeten motoren leverbaar worden, waaronder een (of misschien wel twee) AMG-versie. De officiële introductie van de S-Coupé vindt in maart plaats op de autosalon van Genève. (via autofilou.at)37 reacties

Mooie wagen :)
Bruidje!
Dit ziet er wel echt superstrak uit!
1 woord: PRACHTIG!!!!!!!!!
daar gaat mn lievelingsmerk.
Best smaakvol, voor een Mercedes
6-serie concurrent? Hell no! Dit is een hele andere klasse dan de 6.
@awesome: Deze auto is meer de concurrent voor de Continental en dat soort auto’s. Mij is wel eens verteld dat eigenaren van een CL bijna altijd mensen zijn met meerdere auto’s in hun wagenpark
@Stijnson: Check, dat is inderdaad een belangrijke concurrent.
BMW moet serieus nadenken over een M7 en een 7-serie Coupe.
@agera: Een nieuwe 8-serie dus..
@reinier73: kwestie van 2x 6 cylinders achter elkaar knopen (modulair toch?) en in de i8 leggen.
Eindelijk weer een mooi grote coupé van Das Haus.
I.t.t. tot de meeste hier vond ik de CL niet mooi. Deze oogt zo op de foto best compact, zeker voor een bakbeest dat het ongetwijfeld in real life is.

Wat mij betreft kan Bentley nu helemaal inpakken met hun Phaeton coupé.
Een prachtige wagen! Het was moeilijk om de beeldschone CL een waardige opvolger te geven, maar ik denk dat het ze gelukt is!
Lelijk. Word er niet echt blij van.
Heel erg mooi, maar mooier dan de CL? Naahh, ik weet het niet..
S-klasse Coupé, wat ben je mooi!!
Wat een plaatje! Ben benieuwd naar de andere foto’s.

De 6-serie coupé concurrentie? Nee, zeker niet! Mercedes heeft eigenlijk geen goede concurrent voor de 6 serie. De E-klasse coupé is net te klein, maar een CL/S-klasse Coupé is een stuk groter. Ook qua rijden en luxe is het niet gelijk. Nee, een 6-serie is niet te vergelijken met een S Coupé.
@ewoudhoed: Mercedes SL?
@hummer004: de SL is qua vanaf prijs ook wat duurder dan een 6 serie. BMW heeft geen concurrent voor de SL en Mercedes nier voor de 6-serie. En Audi slaapt nog een beetje denk ik.
Fout, Super Fout!!

HEBBON!
Concurrent of niet geef mij maar een dikkere 6 Serie!
Het profiel klopt niet in het geheel, de neus hangt te ver over, daklijn gaat te snel naar beneden, de spiegels staan verkeerd en waarschijnlijk een als kont. Waar kan ik overgeven ?
@samoht: Wielbasis te veel lang voor een coupe, meer een GT. Veel liever een BMW 6 !
@samoht: Bij de toiletten, naast de azijnpissers. Oké flauw, ieder zijn eigen smaak ;)
Vind hem persoonlijk juist erg geslaagd, voor hoever dat zo via een computerscherm te zien is.
Hmm, ik zou hem in het echt moeten zien op een goed oordeel te kunnen vellen
@michelinman: Ok dat moest een reactie ipv reply zijn
Die marketinglui zijn zeker allemaal incontinent? Het ‘lekt’ nogal eens bij ze.
OT, supermooie coupe. Zal ook heerlijk ontspannen rijden met alle luxe om je heen.
Perfecte Autobahner
@sanderm3: Ze zijn gewoon heel lui, hoeven ze niet zoveel tijd te besteden aan een marketingcampagne met allemaal teasers enzo, gewoon een keer iets “lekken” en een tijdje erna de volledige foto’s vrijgeven.
Mooie wagen! Gaat zeker een verkooptopper worden maar durf vanuit deze fotos niet zeggen dat ik hem mooier vind dan de CL ..
Achterkant en daklijn lijkt stiekem meer op een E klasse coupé dan op een CL , een veel strakkere gelijnde bak dit.
Wauw. 1 probleem, mijn bankrekening….
Nee dank u, niet mooi. Doe maar een Conti GT V8; mooier, stijlvoller en ’t is een Bentley.
@JvT:
Bentley?

Volkswagen bedoel je, laat je niet van de wijs brengen door een logootje..
@tupperware:
Nee, ik bedoel Bentley. Alleen omdat de merken Volkswagen en Bentley onder de Volkswagen groep vallen, wil niet zeggen dat dezelfde auto’s zijn. Of wil je soms zeggen dat een Aventador hetzelfde is als een Seat Ibiza? Ik weet dat je graag de slimmerik wil uithangen, maar ik kan je uit eigen ervaring vertellen dat een Volkswagen en een Bentley wel degelijk andere auto’s zijn. Laat JIJ je maar niet van de wijs brengen door de kinderen die hier rondhangen…
Ziet er beter uit dan het concept want die was echt hondslelijk met die bmw kont en sprinkhaan gezicht bah

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).