Gemeente Amsterdam trekt taxivergunning TCM in

Auteur: , 15 Reacties

Feest bij Taxi Direct en andere concurrenten op de Amsterdamse taximarkt: vandaag raakte de Amsterdamse taxicentrale TCM zijn vergunning kwijt, omdat deze 'mogelijk voor criminele activiteiten' is gebruikt, aldus de gemeente.

Taxi TCM logo

TCM, met rond de 160 chauffeurs geen kleine jongen, werd door de gemeente op de zwarte lijst gezet na een advies van het landelijk bureau Bibob, dat onderzoek verricht naar eventuele criminele banden van ondernemers die vergunningen aanvragen, zo meldt Het Parool.

Nu weten we allemaal dat taxi-ondernemers doorgaans geen padvinders zijn, zeker niet in onze hoofdstad, maar taferelen als tijdens de taxioorlog van de jaren ’90 (bindende filmtip: Nachtrit) hebben we al even niet gezien, en dit is toch wel een vrij rigoureuze stap.

De TCM-chauffeurs hebben vier weken de tijd om zich te voegen bij een andere taxicentrale met een vergunning. Of ze gaan op de snorderstoer rond Schiphol, dat kan natuurlijk ook.

Gelukkig hebben we taxi-app Uber nog, dat vandaag aankondigde uit te breiden naar Rotterdam.15 reacties

Hebben ze in Rotterdam ook taxi’s dan? Ze zeggen in Rotterdam ook dat ze er een echte voetbalclub hebben… Sorry dit was te makkelijk! ;)
@850t5riPhone: Lusten jullie in Amsterdam nog Red Bull dan ?
@850t5r:
Gister nog voetballes gehad van een paar Oostenrijkers en nu alweer praatjes. We zien het 2 maart wel.
@stylez, @mert de enige kool die Koeman dit jaar herft geregeld was rood met appeltjes… En onthou heel goed, Amsterdan heeft het en Rotterdam wil het alleen krijgt het nooit…
@850t5r: haha hou toch op man, Rotterdam is zooo veel meer dan die enorme grafstad waar het narcisme van af spat.
@Mathyz: Ja rotterdam is zooo veeel meer…. Ja wat heeft het eigenlijk meer? Het enige leuke aan rotterdam is de trein naar amsterdam… En narcisme is niks mis mee, komt bijvoorbeeld voort uit ambitie, dat hebben ze ook al niet in rotterdam. Hoe is het trouwens met dat nieuwe stadion? O nee dat komt er niet… Dat was al teveel ambitie… Maar t is leuk zo om met jullie te fucken want jullie gaan er allemaal op in!!!! Prettig weekend! :)
@850t5r:

Gast als je over voetbal begint ben je op de verkeerde website dan moet je even ergens anders je frustraties uiten danku.
@rickieev: Gast, ga huilen op je kussen ofzo… En kom maar terug als je weer een beetje humor hebt al zal het lang duren zegt mijn gevoel!
Iets met boontje…
Nu TCA nog en dan zijn we van die mafkezen af
Gaat dit over auto’s of voetbal?
Zielige reactie’s ook… Petje op en in je verlaagde opel astra met feyenoord/ajax vlaggetje tegen achterruit rondscheuren….. Ja man cool!
@denniz: Ach als je zelf niet presteert dan kan je altijd nog trots zijn op een sport clubje :)
Ik vond die voetbalhumor wel komisch hahahah en daarna wel gezellig met zn allen een biertje drinken en de TCA pakken
Ik rij liever achteruit op maandagmorgen om 7 uur naar Rotterdam dan vooruit op zondagavond naar die knurftenstad, en dat de rest van me leven.
Rotterdam is niet alles maar amsterdam (waar leg da dan) is gewoon… laat ik het zo zeggen als ik naar Alkmaar moet rij ik om dat dorp heen bij Schiphol links aanhouden naar de kust rijden en dan naar het noorden.
@hanzel: mooie stad dat Alkmaar :)… de stad van kaas en gele volvo’s…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).