Georgische M5-drifter is niet meer

Auteur: , 49 Reacties

Wanneer je als een malloot tussen het overige verkeer door drift, loop je een verhoogd risico voortijdig aan je einde te komen. De ironie in dit geval is dat het niet zijn eigen driftcapriolen zijn geweest die Giorgi Tevzadze het leven hebben gekost.

RIP Giorgi Tevzadze

Verspreid over drie delen (deel 1, deel 2, deel 3) toonden we jullie de strapatsen van het Georgische Need for Drive, vol met spectaculaire beelden, maar ook vol risico’s. Het ging tot dan toe altijd goed.

Tot vorige week, toen oprichter Giorgi Tevzadze de dood vond tijdens een ongeluk, waarbij hij passagier was in zijn eigen M5. Over de ware toedracht wordt nog in het duister getast, maar als we op de beelden afgaan, is een mislukte drift niet onwaarschijnlijk. Tipgever FlowMotion zegt er het volgende over:

De waarschijnlijke reden ervoor was dat hij Erik (gouden X5M/E60) had opgehaald (momenteel is smotrarun bezig) en dat ze vervolgens samen hebben gedronken, waardoor hij een “bob” terug naar het hotel liet rijden. Naar Erik’s zeggen gebeurde het 40 meter van hotel vandaan.

Op de fotos is duidelijk te zien dat de passagierskant inderdaad door de aanvaring met de boom is gesneuveld, waar Giorgi op dat moment zat. Ironisch. Triest. RIP.

Giorgi werd 26 jaar.

Op onderstaande foto’s, via smotra.ru, zie je wat resteert van zijn M5, en de boom, die het bij een crash helaas altijd wint:

RIP Giorgi Tevzadze

RIP Giorgi Tevzadze49 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Dat is pech,
Boom in de weg.

Stond er maar een heg,
Of beter, nam hij een omweg.
Het lijkt wel alsof die boom wilt oversteken…
Hij zal de bestuurder wel op hebben zitten jagen, of misschien wel niet. Het was de gemiddelde autoblogger vermoedelijk niet gebeurd. Op een verlaten weg driften, op het circuit of in de polder okay.. maar door een drukke stad. Tja..
@kogando: ‘Het was de gemiddelde autoblogger vermoedelijk niet gebeurd’? Dat weet ik niet zo zeker.. (:
Gewoon te hard gereden op een slechte plek. Des Darwins. De wereld is geen raketwetenschapper armer.
Nou doen we allemaal wel eens iets illegaals of asociaals op de weg, moet af en toe kunnen denken we dan. Maar om nu zo’n wegpiraat een eerbetoon te geven, gaat mij wat ver. Ook al heeft hij, zover bekend, geen ongelukken veroorzaakt.
misschien wel uitgeweken….. niet te snel oordelen… hij was passagier… liet zich rijden omdat hij gedronken had… de gemiddelde pool/rus is roekelozer…
@gast: de gemiddelede Pool/Rus is roekelozer? Niet te snel oordelen……….
@e550: okee, ik bedoel de bovengemiddelde pool/rus..
Nou ik gun niemand de dood
Maar hij was wel zo’n type die jou en je gezin naar God zou rijden bij een kruising
Omdat hij dan weer is de held moest spelen in z’n EMVeuff
Zo, nu kan hij geen onschuldige mensen meer doodrijden.
Dat moet een gigantische klapper geweest zijn, gezien de verwijderde boomschors tot 2 meter hoogte!

Ik kan er geen traan om laten, boontje komt om zijn loontje. En beter hij dan andere (onschuldige) verkeersdeelnemers, ook al zat hij ditmaal op de bijrijdersstoel.
Zijwaarts in een boom parkeren ehmm… driften? :p
Jammer.. had wel respect voor z’n urban drift skills.. kon Kennie from the Block nog iets van leren
@rijbewijzer: wat dan? het leven van anderen riskeren?
@henkspank:

Joh doe is niet zo huilie huilie, er zijn huisvrouwen hier in de straat die elke ochtend het leven van anderen riskeren, dan liever een driftende malloot in een M5 die je toch wel aan hoort komen..
Opgeruimd staat netjes, je zal net een kruising oversteken met je gezin en die idioot raakt je vol. De wereld is weer een stukje veiliger naar mijn mening !
vind bovenstaande reacties hypocriet, (bijna) niemand verdient het om dood te gaan.
@gast: Heb je die man z’n filmpjes gezien. Hoewel spectaculair, neemt hij (en laat ik dit heel netjes zeggen) nogal wat risico. Iemand doodwensen gaat ver maar in dit geval niet geheel onbegrijpelijk. Zoals gezegd is het een wonder dat ie niet een halve stoep vol mensen weggevaagd heeft tijdens die filmpjes.
@E34M5Touring: Dan moet je hem zijn rijbewijs innemen, auto afpakken, in de cel gooien, duizend uur taakstraf geven, verzin maar wat..

In dit geval was hij gewoon passagier…..
Volgens Eric’s blog was de bestuurder inderdaad gewoon nuchter.
Overduidelijk de boom zijn schuld… staat toch echt op de weg.
@razzie: Hij kwam wel van rechts….
Karma is a bitch!
Een geval ‘live by the sword die by the sword’. Niet echt een boontje komt om z’n loontje want hij was niet zelf aan het rijden.
Niemand die z’n filmpjes gezien heeft zal verbaasd zijn dat hij niet van ouderdom is gestorven.
Op zijn kenteken zijn ze de letter b vergeten
Het leven van anderen is weer een stuk zekerder door dit (on) geval.
Veel moraalridders en grappenmakers op dit draadje.

Die het zelf nog geen week zouden uithouden in Georgië.

En dan huilie huilie zouden moeten vluchten uit dat land.

Als ze tenminste dat geluk nog hebben.

Zit je in Georgië, piep je wel anders.

Geloof me.


En nee, ik ben geen voorstander van de man zijn discutabele gedragingen in het verkeer, maar jongens, alstublieft 26 jaar, da’s toch geen leeftijd ?
@desjonnies: valt mij inderdaad ook vies tegen…… had sommigen toch echt hoger ingeschat..
@desjonnies: Dus, omdat ie uit Georgië komt en het daar zo slecht is moet je maar als een idioot met dik 150km/h door de stad driften. En omdat je dan, op het moment dat het mis gaat, niet zelf achter het stuur zit is het in ene zielig?

Tuurlijk is het te jong. Maar met zijn fratsen had de kop net zo goed: Georgische M5 Drifter glijdt terrasje over, ramt 15 man. Dan had je ze hier is moeten horen.
@desjonnies: Mag met die logica een Somalier met volgas een druk marktplein opknallen omdat ‘ie uit het kutste land ter wereld komt?
@bozewolf:

Laten we dan blij wezen dat ze in Noord-Korea niet weten wat auto’s zijn want…
@bozewolf: volgens mijn Somalische collega is Somalië zo erg nog niet. In zijn woorden: “Wu haden gewon teevee en wonden in een flat maarr het probleem is, iedreen wil presdent worden en dat gaat nit.” Maar je punt is duidelijk…
@ej20g: Ik bedoel er ook niets intrinsieks gemeens of slechts mee wat betreft Somalie als land en die mensen als volk. Maar het is lange tijd verscheurd geweest door totale burgeroorlog en hongersnood en wat al. Al schijnt het tegenwoordig idd weer wat beter te gaan.

Noord Korea is idd ook een goeie kandidaat wat dat betreft.


en nog ter verduidelijking @sjonnies: Tuurlijk is het triest, daar niet van. 26 jaar is wel erg jong en da’s allemaal heel sneu. Maar types zoals hem leren hun idiote gedrag vaak niet zo snel af. Wat was het alternatief? Dat hij Yuri Doorzon schept in Tblisi en de arme snuiter 40 meter door de lucht kegelt? Misschien gaat hij dan pas inzien wat voor idioot hij is, maar dan is al te laat voor mr. Doorzon.

Dan is dit een ‘betere’ oplossing, hoe cru dat ook klinkt. De ‘beste’ oplossing zou een enorme crash zijn waarbij niemand echt gewond raakt, maar wat hem alsnog de oogjes zou openen. Maarja, in the game of life, beggars can’t be choosers.
@bozewolf:
@E34M5touring

De man HAD nog nooit iemand doodgereden; ik erger me aan de comments van als dit en als dat, ” een terras wegvagen met 16000 bezoekers “; komt dit uit de mond van ene Koos Spee, dan is de wereld te klein, maar ze zijn zelf geen ene moer beter.

En dat bedoel ik.
@desjonnies: Nou en? Da’s mazzel. Als ik op een marktplein blind een Uzi om me heen leegschiet en wonder boven wonder niemand raak zal men ook niet snel zeggen “Nou, je hebt toch niemand geraakt, doe het lekker nog een keer!”.
-edit: nutteloze bijdrage-
dit bericht maken de krokodillentranen over die Le Mans kwibus van gisteren nog belachelijker ..
Jammer, voor mij blijft het een held.
@alcantara:
Laat ik het er maar op houden, dat je het RECHT hebt op je vrijheid van meningsuiting. Maar om deze man als “held” te vereren geeft aan, dat je niet bekend bent met de betekenis van die term. Welke positieve bijdrage heeft hij – met het risico voor eigen leven – aan de mensheid geleverd?
Zijn “prestaties” staan in schril contrast tot bijvoorbeeld de knaap uit het volgende bericht:
“Youri (9) krijgt heldenonderscheiding
vrijdag 11 mei 2012
Vorige week redde hij een kleuter uit het water en daarom werd de 9-jarige Youri uit Assendelft gisteravond in het zonnetje gezet. Van zijn gemeente kreeg hij een onderscheiding.

Redding

De jongen zag vorige week dat een kleuter in het water was gevallen. Hij bedacht zich geen moment en samen met een vriendje haalde hij de kleuter uit het water. Youri kreeg een “heldenpenning”, omdat hij volgens de gemeente én zijn klasgenootjes een echte held is.”
Jouw “held” was een psychopaat, die het geluk heeft gehad, dat hij nooit slachtoffers heeft gemaakt. Ik wens geen mens de dood, maar om dit sujet kan ik geen moment treuren. Het is alleen maar goed, dat dit door hem nu ook niet meer kan worden gedaan. Maar na je comment op het artikel van afgelopen vrijdag: “Vrouw moet tieten schudden van politieagent”, heb ik alle “begrip” voor je verering van dit soort “helden”. Heeft alleen maar te maken met karakter en psychische gesteldheid.
Ben ik de enige? Of vind niemand het zonde van de auto?
ik had graag nog wat delen van hem gezien, kon echt van de filmpjes genieten
Triest? Opgeruimd staat netjes lijkt me. Liever zo dan dat hij een onschuldige bestuurder van een andere wagen mee de dood in jaagt of een kind dat de straat oversteekt. Wat een achterlijke malloot was dit.
@toeter11,

‘Ben ik de enige? Of vind niemand het zonde van de auto?’

Ik vindt het zonde van de boom én de auto.
De boom heeft auwa en de BMW is overleden.
@bayernmunchen: Ooit zijn leven begonnen als m5 sedan, vervolgens gejat en mishandeld en overleden in Georgië. en dan arme boom dan
@toeter11,

Dat de M5 mishandeld werd,is wel overduidelijk.Wist alleen niet dat deze ook ongevraagd van eigenaar is gewisseld.
Had deze M5 dan toch wel een hoopvollere toekomst gewenst.
Ok. Next.
Een verrekte gek was het. De tyfus ermee.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).