Gespot: AlcoLamborghini lust wel een slok

Auteur: , 49 Reacties

Lamborghini Gallardo: ook voor al uw feesten en partijen. Wel even blazen voor het starten.

Lamborghini Gallardo alcoholslot

Heel vervelend natuurlijk. Na een avondje stappen wil je gewoon naar huis in je Gallardo. Die blijft wel op de weg. Want auto’s met vierwielaandrijving rijden als vanzelf. Kom je in het holst van de nacht zo’n ellendige verzameling blaaspipo’s tegen. Veel te felle zaklampen. ‘Of je even in het tuitje wil hijgen’. Scherpstellen is even lastig, uiteindelijk vind je op de tast het mondstuk van een goedkoop plastic blaasapparaat. Adem uit. Piep. Kut. Te veel gezopen, ga niet langs start maar direct mee naar het bureau.

Opnieuw stelt een opdringerig agentje (op het bureau) vast dat je echt te veel op hebt. Dan kom je voor een keuze te staan: voorlopig de Lamborghini laten staan (5 jaar) of de portemonnee trekken en een startonderbreker van de overheid installeren.

Omdat je een Lamborghini Gallardo niet graag laat staan moet dat blaasapparaat er dus maar in. Iedere keer voor het rijden even testen. Een alcoholslot wordt opgelegd bij 1,3 tot 1,8 promille alcohol in het bloed. Het kastje kost de overtreder €4000,- over een periode van 2 jaar. Bekijk de foto’s van het ding in een Gallardo op autojunk.nl.

Met dank aan raoulkroes voor de spot!49 reacties

dan blijft de lambo heel tenminste
als ik zoveel had, zou ik dat blaasapparaat weigeren en gewoon toch rijden met die lambo. geen haar op mijn hoofd die denkt aan zo’n overheidsinstrument in mijn auto.
@melkkoe: ja want onverzekerd rijden zonder rijbewijs is heeeeeel verstandig!
@melkkoe: Stoer hoor, het lijkt me echter geen kwestie van “weigeren”. Het is dat ding of gewoon helemaal niet rijden waarschijnlijk.

Sowieso ben je een knuppel als je met 1,3 promille gaat rijden, lijkt me niet meer dan terecht dat een dergelijk iemand een slot krijgt als deze. Komt hij er nog makkelijk mee weg.
@melkkoe: tut tut, stoer hoor….. Tot dat je met je bezopen harses iemand doodrijdt…. Of zwaar invalide maakt…. Mag lijden dat je dan je leven lang mag dokken aan het slachtoffer of de nabestaanden….
@406_v6: @Donstil: laten we dan ook gelijk een snelheidsslot invoeren voor mensen die te hard rijden. Want stel je voor dat je met je zware rechtervoet iemand doodrijd of invalide maakt. Oja, dat snelheidsslot mag dan ook maar door een partij worden ingebouwd en kost 4000 euro.
@melkkoe: Onzin, hard rijden en rijden onder invloed zijn helemaal niet 1:1 met elkaar vergelijkbaar.
@406_v6: ho ho, hij zegt “als ik zoveel had”….heeft ie niet dus denkt hij er ook niet zo over…
@melkkoe: door jezelf veroorzaakte ‘problemen’ met instanties zijn je niet vreemd waarschijnlijk. Het t-shirt ‘ich bin ein hardwerkende nederlander’ al besteld?
@betonstaal: Ik heb (nog) geen problemen gehad met overheidsinstanties, maar ik geef gewoon aan dat ik dit een belachelijke maatregel vind.
@melkkoe: Afgezien van het feit dat het natuurlijk simpelweg ‘not done’ is om met alcohol op achter het stuur te kruipen, moet je niet vergeten dat je je hier bevind tussen een zwik lui die alle maatregelen die de roverheid tegen haar burgers neemt, voor zoete koek slikken.
Even iets verder denken dan hun neuzen lang zijn is er niet bij. Als het aan hen lag zouden ze nog liever zien dat zo’n alcoholslot(gekocht en gemonteerd op z’n best €1000,-) de bestuurder 40.000,- zou kosten…
@melkkoe: iemand die met een bezopen kop toch gaat autorijden, is gewoon een potentiële moordenaar. Opsluiten, is de enige oplossing. Oh ja, en de Lambo vernietigen.
Gall en Gallardo…?
Lam in je Lambo
@jrk68: Lambarghini?
Ik lust zelf ook wel een borrel alleen kruip ik dan niet achter het stuur. Zo’n loser zal iemand maar doodrijden. En laten we eerlijk zijn, als je geld genoeg oor een Lambo hebt heb je ook geld voor een taxi. En als je zo’n blaasapparaat in je auto hebt ben je niet een keer gepakt voor een paar promille teveel maar ben je bijzonder hardleers en eigenwijs. Wel een schitterende Lambo trouwens…..
@rufctr01: eigenlijk is zo’n alcoholslot een soort van misplaatste goedheid van de wetgever, feitelijk ben je geen rijbewijs waard als je in aanmerking komt voor zo’n ding.
@406_v6:
Eens, het is klasse justitie. Niet iedereen kan zich op die manier vrijkopen.
@rufctr01: jawel gelijk de eerste keer al.
@rufctr01: Wanneer je nuchter bent, kan je ook iemand dood rijden.
@stirling: maar met een andere oorzaak en een mindere kans op zo’n situatie. Niet te vergelijken.
@stirling: klopt, alleen wil ik het in beide gevallen niet op mijn geweten hebben. Maar met alcohol heb je meer kans om een ongeluk te veroorzaken.
Wanneer de eigenaar net zoveel zuipt als zijn/haar auto.
@pleiades: Yep. Nagel op de kop.
Word zo’n ding al opgelegd bij een éénmalige overtreding?
Want dat zou gewoon echt belachelijk zijn.
@Hupke:
Niks belachelijk als je weet hoe veel je gezopen moet hebben om zo’n slot te krijgen.
Hier in Nederland hebben we een iets andere moraal waar het drank en verkeer betreft dan in het bourgondische Belgie. Laatst nog een docu daarover bekeken, jullie hebben ook flink meer doden in het verkeer die terug te leiden zijn naar alcoholmisbruik.
@jrk68: Dat “moraal” waar jij het over hebt is iets van de laatste tijd, een aantal jaar geleden was de wetgeving niet zo streng in NL, en leek het “moraal” zwaar op die van de belgen e.a.
Het zal wel iets te maken hebben, met overbevolking.
@stirling:
Ahum…, het alcoholslot is nieuw en in principe een versoepeling van het beleid.
Vroeger moest je langs een psychiater die mocht bepalen of je een alcoholprobleem had.
Als de rechter je rijbewijs al niet ingevorderd had dan deed het CBR het wel. Dat kan je nu dus voor 4 rooitjes afkopen.
@jrk68: Dat afkopen vind ik ook belachelijk, maar het moraal was vroeger anders, NL wil altijd met alles voorlopen.
@jrk68:

De regels zijn nochtans belachelijk strenger geworden ook bij ons. Vroeger mocht je 4 keer zoveel op hebben als nu.

Persoonlijk vind ik dronken rijden niet echt kunnen. Maar als je ’s nachts een paar pinten te veel op hebt en je rijd rustig op een slakkegang naar huis vind ik niet dat ze je zomaar van de 1e keer aan alcoslot mogen aansmeren.
@Hupke:
Ik ben van mening dat alcohol/drugs en verkeer absoluut niet samen gaan en niet hard genoeg aangepakt kan worden. Ik heb helaas iets te veel mensen verloren op die manier.
Ook mensen die in België woonden. In mijn tijd van jeugdige overmoed dacht ik daar ook anders over dus ik ben zeker niet roomser dan de paus.
@jrk68:

Ik vind dat het echt heel hard afhangt van de omstandigheden.
Bvb. op nieuwjaar vind ik eigenlijk dat dat moet kunnen, die avond moet iedereen maar beter op z’n tellen letten.

Net als het heel laat is en ze zich beperken tot de kleine wegen, je weet wel als het redelijk is.
Ze moeten natuurlijk niet op een snelweg of gewestweg oid. gaan zitten rijden.
En dan ook 0,2 is nogal weinig die 0,8 van vroeger lijkt me iets redelijker.

Nu heb je natuurlijk agenten die daar zelf al de schifting op maken en die je laten gaan als ze je redelijk vinden. Maar volgens het boekje ben je in zo’n geval in fout en ik vind eigenlijk dat zoiets anders zou moeten worden beslist.

Zelf drink ik nooit als ik bob ben, maar ik kan me best inbeelden dat ik ooit eens met iets te veel op achter het stuur kruip als ik alleen ben en de situatie vraagt erom.
Mensen die erop plannen van zat te rijden vind ik ook maar fout maar zolang ze zich eigenlijk redelijk gedragen vind ik dat niet zo erg.
Iemand die sms’t of ziek is is even gevaarlijk.
@Hupke: Onzin !!! Gewoon niet rijden met te veel alcohol, waar en hoe doet er niet toe!
@Hupke: Ach Hupke, je hebt helemaal gelijk, maar het is vechten tegen de bierkaai ( of zoiets), de jongeren en de braverikken, weten niet beter.
Echter sms’en achter het stuur is OOK niet veilig, praten met een passagier is OOk niet veilig.
Je kan zoveel afleidingen hebben in het dagelijkse verkeer.
Wanneer je alles een keer heb meegemaakt op de weg, leer je daarvan en wordt je een betere bestuurder.
@Hupke:
Mag van mij betreft nog wel sneller opgelegd worden.
Alleen stumpers rijden met alcohol op.
Stom slot. Voor het feestje een ballon opblazen, clipje erop en in de auto laten liggen. Kan je altijd “blazen” en starten.
Begrijp nog steeds niet goed hoe dit nu in zijn werk gaat? Moeten alle auto’s die op jou naam staan zo’n slot? Of mag je alleen maar rijden in een auto met slot? En als dit laatste het geval is, kan je die dingen dan overplaatsen in een andere auto of heb je 3 van die dingen nodig indien je met drie auto’s zou willen rijden? En hoe doen ze dat op de motor? En ben jij de eigenaar van dit apparaat of “huur” je hem van de staat? Zoals ik al zei begrijp er echt helemaal niks van, heel veel vragen ;-)


Ik vind het maar een rare regeling, gewoon de mensen die gepakt worden een fikse boete laten betalen en een cursus “alcohol in het verkeer”. Of gewoon rij ontzegging van x aantal maanden als je het helemaal bont maakt.

Zo’n slot is naar mijn inziens hopeloos!
LAMborghini, anyone?
ik liet hem wel even staan, voor 4000 kocht ik wel een leuk wagentje er bij (y)
@dennisr: Dat is een goeie, maar niet op je eigen naam zetten!
Mijn vader had vroeger een kroeg in een stad, veel gingen aangeschoten, danwel lam met de auto naar huis.
Velen zijn nu ook dood, maar dat noemen ze ouderdom.
Tuurlijk met drank achter het stuur ben je niet zo scherp meer, maar ik hoorde bijna nooit (eigenlijk nog nooit) dat iemand zich dood had gereden door drank.
Het zal allemaal wel, maar het aantal verkeersdoden die er nu zijn, daarvan is het percentage, wat met alcohol te maken heeft vast niet zo groot als de media doet geloven.
@stirling:

ik hoor het al .. jij verkoopt geen alcohol-sloten ..
@lincoln: Ik verkoop wel alcohol!
@stirling:

goed zo .. ben trots op je ..
@stirling: Verstand komt met de jaren, dus misschien ga je daar nog wel eens anders over denken.

Zelf heb ik er weinig problemen mee als iemand die dronken achter het stuur kruipt zich doodrijdt. Als iemand anders z’n leven moet laten omdat iemand z’n grenzen niet kent is een nader verhaal.
@FelixF: Ach het is maar wat je gewend bent c.q. aangeleerd,
En met de jaren komt het met het verstand best wel goed, je moet echter, niet met de grote kudde mee lopen, maar je eigen visie koesteren.
Sinds 2801 2013 op naam, gelijk een feestje zeker toen hij deze dikke bak kocht :)
Je zult hem op contact moeten zetten om dat alcoholslot te voorzien van stroom, doet je 9v-aansluiting het ook..

http://www.decathlon.nl/products-pictures/250/gd-asset_14859169.jpg

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).