The Beast has landed: Obama’s limo’s rijden in Nederland

Auteur: , 71 Reacties

Vier stuks maar liefst. Want Obama en zijn Secret Service weten als geen ander hoe je een degelijke entourage vormt.

The Beast has landed: Obama's limo's rijden in Nederland

Voor iedereen die vandaag een Boeing C-17 vrachtvliegtuig boven Nederland heeft waargenomen (deze, die), daar zaten de wielen en helikopters van Barack Obama in. Voor de Nucleaire top, die maandag en dinsdag wordt gehouden in vesting Den Haag, zet Nederland een complete autovloot met een eigen kentekenserie in, maar de POTUS rolt de polder straks binnen vanuit zijn vertrouwde Cadillac. Een limo die op het onderstel van een kleine vrachtwagen staat, kogels kan koppen en is voorzien van een gekoeld compartiment met daarin een voorraadje Obama-bloed.

Vier limo’s, vijf SUV’s

De @NOS tweette zojuist de eerste foto’s van The Beast en zijn klonen. Obama’s limo wordt immers altijd getaild door een aantal dubbelganger. We zien ook een stukje van een gepantserde Chevrolet Suburban, het vervoersmiddel voor zijn Secret Service-staf.

Video: aankomst bij Huis Ter Duin in Noordwijk

We hebben inmiddels de eerste video binnen van de aankomst bij Huis Ter Duin in Noordwijk, waar hij tijdens de kerntop zal overnachten. Er arriveerden vier limousines -á 9.000 kg per stuk- en maar liefst 5 Chevrolet Suburbans, onder escorte van een Audi A6 van de Nederlandse politie. Eén van die SUV’s is de ‘White House Communications Agency Roadrunner’. Een communicatievoertuig dat constant in verbinding staat met militaire satellieten. Check de beelden op Autojunk.nl.

POTUS zelf komt met zijn Air Force One naar Nederland, maar wees een beetje voorzichtig met vliegtuigspotten. Die gooien we in Nederland namelijk het cachot in.71 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
@addiction4cars:
Niet zeggen. Die vierde is van de geheime dienst en dus geheim!
Als ze deze wagens nou eens in het oosten van het land laten rijden hebben de pomphouders niks meer te klagen :)
@xyrrath: Mooi niet.Fijn daar laten in het westen.Als ze hier in het oosten komen,en ze zien hoe mooi het hier is,heb je ze direct ook nog elk jaar hier ergens op een van de vele campings staan. Voor het tanken hoef je hier ook niet te komen,is net zo duur als elders in het land.Moet je alsnog naar Duitsland.Scheelt al gauw een gemiddelde met 15a20 Euro cent per liter.
@bayernmunchen:
Ze kunnen de gemiddelde vluchtheuvel nog niet over, dus echt ver komen ze niet.
@Hubert: Gelukkig.
Dus hier mag je ongestoord foto’s van maken maar als je een paar landende vliegtuigen op de gevoelige plaat zet is het meteen een ramp…
@mdemooistelettervanhetalfabet: Was er een paar jaar geleden niet zin drama met die spotters in een of ander land? Toen wisten ze niet hoe snel ze het moesten veroordelen.
@mdemooistelettervanhetalfabet: Dat is om verkeersoverlast van vliegtuigspotters te voorkomen, begrijp dat nou!
@C6_R: Nee, die mensen van de geheime dienst zien gewoon het verschil tussen een telelens en een bazooka niet.
@mdemooistelettervanhetalfabet:

tsja het is dan ook niet makkelijk, neem als voorbeeld deze natuurfotograaf:

http://stevemccurry.files.wordpress.com/2010/06/afghn-12759nf.jpg
@mdemooistelettervanhetalfabet: Volgens de politie is er niemand bekeurd voor foto’s maken van vliegtuigen: https://twitter.com/POL_KENland/statuses/447358839399407616
@FelixF:

Nee volgens de politie is er niemand aangehouden. Dat is heel wat anders
Zo’n overdreven gedoe allemaal. Ver-pissers allemaal
Ik dacht dat hij op een schip zou slapen buiten onze kust.
sinds wanneer rijd de NL politie in een A6?!
@Kuifje: Onopvallende politie neem ik aan.
@Kuifje: AT’s hebben wel meer echte(/dikke Duitse) auto’s.
@FelixF: klopt, als ik me niet vergis hebben ze ook nog een paar Mercedesen
@Kuifje:AT idd. Die rijden alle dikke bakken. 7 a8 s enz.
@rolov:

En zelfs dikke landcruisers ;)
1000 kudo’s voor wie met een waterpistool op een 1 van die limo’s schiet…. “mrgreen”
@norge: Lik maar de kont van de VS!
Ik zie er in het filmpje toch echt 4 hoor…
Die C-17 kwam vandaag op Schiphol voorbij taxiën. Machtig ding. We grapten nog dat die limo’s erin zouden staan. En ja hoor, het is nog ook zo. De vliegtuigen zullen niet te zien zijn. De leiders eveneens niet.
@heidi: ze hebben er in totaal 12 gebruikt om alle spullen naar Nederland te brengen!
@mevipp: Er zijn er eergisteren ook een aantal op Rotterdam Airport geland.
Tuurlijk, Obama is een best belangrijke knakker, maar dit is wel héél erg over-the-top.
Zo vertrouwt Obama onze bescherming! En weet je wat?…. hij heeft nog gelijk ook. De Nederlandse politie kan alleen maar flitsen en boetes uitdelen, en de telefoon aannemen voor tips over opsporing verzocht.
@audicoupe84: Obama wil de Nederlandse belastingbetaler niet verder belasten en regelt het allemaal zelf! Hulde voor Obama.
@audicoupe84: zuurpruim!
@reactief: Realist zul je bedoelen…
Ha, hier heb ik eerder vandaag een poosje achter gereden. Het waren overigens wel meer dan 5 SUVs en 4 Cadillacs. Namelijk; twee SWAT busjes, twee trucks en nog wat Suburbans.
Het is maar waar je trots op bent, dat je president zo gehaat word dat hij zoveel bewaking en gedoe nodig heeft…
@reistje:
Misschien een mooie stageplek voor Wilders.
@reistje: Gehaat? Iemand hoeft niet gehaat te worden om een risico te lopen. Het gaat om het mogelijk effect als er iets gebeurd. En de VS heeft zo zijn ervaringen met hun presidenten…
Sowieso belachelijk dat er 4 van die tractors rond moeten rijden. Toen Bush een aantal jaar geleden op Maastricht Aachen Airport landde met zijn Air Force One vlogen er ook 2 identieke vliegtuigen zodat terroristen niet weten in welk vliegtuig de grote baas zit. Als ze er eentje uit de lucht willen knallen, halen ze die tweede ook wel neer.
@berlinetta: Dat is altijd, dat er twee vliegtuigen naar het bezoek gaan. Heeft overigens niks te maken om de terroristen om de tuin te leiden. Stel AF1 gaat kapot, staat AF2 ter beschikking in een noodsituatie.
@ThomasBol: En moet Obama dan maar midden in de lucht overstappen? Als er een defect wordt geconstateerd op de grond dan kunnen ze net zo goed even een ander vliegtuig vorderen.
@berlinetta:

Nee juist niet.

Een ander vliegtuig vormt dan een risico.
AF1 en AF2 zijn volledig ingericht voor het vervoer van de president met alles wat erbij hoort.
Een random vliegtuig is dat niet
@timberleek: er is toch helemaal geen airforce 2? En eigenlijk ook helemaal geen toestel dat airforce 1 heet. Elk vliegtuig waarin zich de Amerikaanse president bevindt wordt volautomatisch airforce 1. De verering van de Amerikanen voor hun president gaat veel verder dan die van ons voor onze koning, zodat ze zelfs het vliegtuig een speciale naam willen geven. Eigenlijk is dat best wel vreemd want de president is immers maar een gewone burger die potjandorie zelfs politicus is geworden. Dat ze meer dan 1 regeringsvliegtuig hebben is natuurlijk gezien de omvang van het land en haar positie in de wereld wel logisch.
@timberleek: Nee, dat snap ik ook wel. Mijn punt is alleen dat het belachelijk is dat er zoveel brandstof verstookt moet worden voor die knakker.
9 ton,1 zo’n auto?Laat hem dan even paar dagen wegenbelasting betalen,haha
@Alfarobert: Als ze dan ook nog tanken zijn we uit de crisis!
@Alfarobert: En dat belastinggeld hebben we hard nodig als hij weer weg is; Als deze volledige entourage over de A4 hobbelt hebben we een nieuwe laag asfalt nodig..
Autoblog, waarom heb je mijn reactie verwijderd, omdat EU kontlikkers zijn voor de US, is het niet waar dan ??!
@mark88: Misschien omdat je een nogal racistische term bezigde om president Obama te beschrijven?
@C6_R:
@C6_R: Obama is gwn een klootzak met zijn ambtenaren (VS/EU);
@mark88: Goh, goede onderbouwing man….
4??!! 6 indentieke limos, stonden in het vrachtvliegtuig. Dus hij heeft nog reserve.
Ik was in het Vondelpark, toen die C-17 laag overkwam. Wat een ding zeg.
@camber24: En toch is ie een heel stuk kleiner dan een 747. Maar hij maakt zeker indruk. Eergisteren vlogen er twee over mijn tuin toen ze op Rotterdam Airport landden. Sowieso landt er een paar keer per jaar eentje. Wat ie komt doen is me na al die jaren nog een raadsel.
@circlestorm69: Nee,het is niet kleiner,even groot zelfs.Alleen de 747-200 is een verbeterde versie.Denk aan krachtigere motoren en een nog hoger maximaal startgewicht.
@bayernmunchen: sla jij de boeken er nog maar eens op na!
Wacht ik doe het wel ff voor je!

C17
Length: 174 ft (53 m)
Wingspan: 169.8 ft (51.75 m)
Height: 55.1 ft (16.8 m)

747
Length: 231 ft 10 in (70.6 m)
Wingspan: 195 ft 8 in (59.6 m)
Height: 63 ft 5 in (19.3 m)

En dan zijn er nog een paar 747 versies die iets groter zijn!

“Alleen de 747-200 is een verbeterde versie. Denk aan krachtigere motoren en een nog hoger maximaal startgewicht.” Ik weet niet wat dit met mijn opmerking te maken heeft, en daarnaast is het niet waar. Een 200 versie is een van de oudere versies. Hij heeft nog niet eens winglets! Ja misschien iets verbeterd tov. de eerste versie. Maar daar ging het niet over. Ik zei dat een C17 kleiner is dan een 747 en dat klopt dus!
@circlestorm69: De C-17 bedoeld u.Enne,doe maar rustig anders word ik nog bang.
@bayernmunchen: Ja dat is wat ik zei. De C17 is kleiner dan de 747!
@bayernmunchen: Rustig aan westerling.Nu weet ik het wel.Oef,wat ben ik bang geworden.Eerst even poepen.
@circlestorm69: Misschien om die black hawk helikopters die nu op Rotterdam Airport staan af te leveren. Machtige apparaten.
@xyberborg: Staan ze er nog? Dan ga ik zo ff kijken.
http://www.nrc.nl/nieuws/2014/03/19/topdag-voor-vliegtuigspotters-de-helikopters-van-obama-zijn-gearriveerd/
@circlestorm69: Geen idee of ze er nu nog staan. Was afgelopen vrijdag even op EHRD maar zag ze niet allemaal staan. Marine One stond waarschijnlijk in de hangar. Leek me geen slim plan om er even naar toe te lopen, al had ik ’t graag gedaan.
That n*gga ain’t scared man…
Off-topic;
Moet niet gekker worden!!
Dus aapje, ehh sorry geen discriminatie dus obama, komt en plots mag er niet meer gefotografeerd worden! wtf!
benieuws of ze dat ook doen als de taliban aankomt op schiphol?

on-topic dan maar, tja een hele reeks voertuigen en hij wordt maar vervoerd in 1……..
weggegooid belastinggeld dus………..
ach ja de wereld op z`n kop.
@schuifmuis: Met een vliegend tapijt kom je niet ver.
@bayernmunchen: Wie zegt dat de taliban op een vliegend tapijt komt?
op 7 juli zit die fakir in de efteling er alweer 56 jaar en die is inderdaad niet ver gekomen met z`n tapijt.
@schuifmuis: Dat volk kan nog niet fatsoenlijk fietsen,laat staan vliegen.Stelletje achterlijke gekken daar.
Als je ziet hoe mager de DKDB destijds bij het incident in Apeldoorn reageerde is het maar goed dat hij zijn eigen beveiliging meebrengt..
sommige rijden met lichten aan, sommige met lichten uit. zou dit een betekenis hebben?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).